Maakt u straks kennis met de rijke historie van de Griekse hoofdstad tijdens een rondreis Athene? Beklim de tafelberg Akropolis om het Parthenon te ontdekken, het tempelcomplex dat kan worden gezien als hét symbool van de Griekse Oudheid. Of schuif aan in een van de authentieke tavernes in de volkswijk Plaka om het traditionele gerecht moussaka te proeven.

Het symbool van de Griekse Oudheid

Danst u straks spontaan de sirtaki dankzij de indrukwekkende bezienswaardigheden die te bewonderen zijn tijdens een rondreis Athene? In deze zuidoostelijk gelegen hoofdstad van Griekenland is het mogelijk om kennis te maken met de rijke historie van dit Zuid-Europese land. Ga met Kras op excursie naar de Akropolis berg, de 156 meter hoge tafelberg die centraal in deze stad staat te schitteren. Boven op de Akropolis staat het iconische Parthenon bouwwerk. Deze twintig meter hoge tempel wordt gezien als hét symbool uit de Griekse Oudheid. Wie meer relikwieën uit deze historische periode wil bekijken, kan aan de voet van deze berg een bezoek brengen aan het Akropolismuseum. In dit museum zijn bijzondere Parthenonsculpturen te bezichtigen, maar ook kunt u hier eeuwenoude vazen en inscripties uit de tempel van Dionysos ontdekken.

De traditionele volkswijk van Athene

Wie liever de authentieke Griekse sfeer wil proeven tijdens een rondreis Athene, kan een wandeling maken door de centraal gelegen wijk Plaka. In deze oudste wijk van de stad wandelt u door smalle steegjes en straatjes, langs idyllisch gekleurde huisjes, winkels en sfeervolle tavernes. Neem in deze volkswijk gerust plaats op het terras van restaurant Cave of Akropolis om te smullen van traditionele gerechten zoals moussaka en souvlaki. Om daarna de Griekse proeverij in deze bistro af te sluiten met het lokale anijsdrankje genaamd ouzo. Of drink eens een drankje bij eens van de café's op het nabijgelegen Monastiraki plein. Hier heeft u een perfect uitzicht op de Tzisdarakis moskee, die een opvallende exterieur kent dankzij de elliptische koepel en de Romeinse zuilengalerij.  

De kleurrijke tuin van Griekenland

Shopliefhebbers kunnen misschien beter een extra koffer meenemen tijdens een vakantie Athene. De luxe winkelstraat Voukourestiou ligt namelijk op slechts vijftien minuten lopen van het comfortabele hotel van Kras. Scoor hier bijvoorbeeld een nieuw outfit van Louis Vuitton, glanzende schoenen bij Prada of een lekker geurtje van Hermès. Wie na het shoppen toe is aan wat ontspanning, kan tot rust komen in de naastgelegen Nationale Tuin van Athene. In dit groene stadshart wandelt u in de rustgevende omgeving tussen wuivende palmbomenstroken, perfect gemaaide grasvelden en artistieke sculpturen. En het is zelfs mogelijk om in de fonkelende vijvers rondzwemmende eenden en schildpadden te spotten.

Verfijn uw keuze
5 Rondreizen Athene
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Type Rondreis
Soort Rondreis
Gegarandeerd Vertrek
Vervoersoort
Accommodatie Type
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,4
501 beoordelingen Rondreizen Griekenland Athene door reizigers van Kras