Het is goed mogelijk dat u spontaan de sirtaki begint te dansen tijdens een rondreis Peloponnesos. Op dit Griekse schiereiland zijn namelijk vele fascinerende bezienswaardigheden te bewonderen. Bezoek in Athene bijvoorbeeld het beroemde tempelcomplex Parthenon dat boven op de Akropolis staat te pronken. Of nip aan een glas ‘ouzo’ in de haven van Tolo terwijl u uitkijkt op de witte vissersbootjes die in de Middellandse Zee dobberen.

Ontmoet Aphrodite in Peloponnesos

Het kan voelen alsof u de Griekse godin van de liefde Aphrodite bent tegengekomen tijdens een rondreis Peloponnesos. Het is namelijk goed mogelijk om hopeloos verliefd te worden op dit zuidelijke schiereiland in Griekenland. Breng in dit bergachtige gebied bijvoorbeeld een bezoek aan Olympia, de zuidwestelijke stad waar elke vier jaar de olympische vlam wordt ontstoken. Om meer te ontdekken over deze historische traditie kunt u op excursie naar de westelijk gelegen Ancient Olympic Games Museum. Bezichtig hier stenen en koperen inscripties die de oorspronkelijke organisatie van dit evenement beschrijven, of bewonder in dit museum fraaie standbeelden van Griekse goden zoals Zeus en Hermes. Ook is het mogelijk om in deze stad de ruïnes van de Tempel van Hera te zien schitteren, het Dorische monument met de indrukwekkende eeuwenoude zuilen.

De heilige rots van Athene

Als er één stad in Griekenland bekend staat om de historische bezienswaardigheden, dan is het wel de zuidelijk gelegen hoofdstad Athene. Het letterlijke hoogtepunt van deze stad is de Akropolis tafelberg, de ruim 150 meter hoge ‘heilige rots’ waarop eeuwenoude tempels pronken. Centraal op deze berg schittert het fascinerende tempelcomplex Parthenon dat symbool staat voor de Oud-Griekse bouwkunst. Shopliefhebbers zullen waarschijnlijk spontaan de sirtaki gaan dansen in Athene wanneer zij een wandeling maken door de centraal gelegen wijk Kolonaki. In dit bruisende winkeldistrict is het namelijk mogelijk om leuk te winkelen dankzij de aanwezigheid van luxueuze merken zoals Louis Vuitton, Prada en Dior.

De overheerlijke smaak van Griekenland

Wie de authentieke sfeer van Griekenland wil proeven tijdens een rondreis Peloponnesos van Kras, kan een bezoek brengen aan de zuidelijke stad Tolo. Maak in dit voormalige vissersdorpje eens een wandeling door de zuidelijk gelegen haven. Hier kunt u uitkijken op de witte vissersbootjes die in de helderblauwe Middellandse Zee dobberen. Bovendien bevinden zich langs de kust in Tolo vele sfeervolle restaurants en authentieke tavernes die een overheerlijke geur door de stad verspreiden. Neem bijvoorbeeld plaats op het terras van Bob’s Taverna waar het mogelijk is om te smullen van de Griekse aubergineschotel moussaka. Of geniet tijdens een vakantie Griekenland van de verfrissende smaak van het lokale anijsdrankje ouzo, om vervolgens in de zon te luieren op het hagelwitte zandstrand Tolo Beach.

Verfijn uw keuze
2 Rondreizen Peloponnesos
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Type Rondreis
Soort Rondreis
Gegarandeerd Vertrek
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Kortingsdagen
Rondreis Klassiek Griekenland
Rondreis Klassiek Griekenland
  • Alle klassieke hoogtepunten zoals Olympia en Mystras
  • Perfecte combinatie van cultuur, natuur en historie
  • Met o.a. Athene, Epidaurus, Delphi en Nafplion
  • 8 dagen
Kortingsdagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum20-02-2020
Reisduur8 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf649
IG
8,5
geweldig199 beoordelingen
Kaart
Bekijk reis
8,4
217 beoordelingen Rondreizen Griekenland Peloponnesos door reizigers van Kras