Rondreis Guatemala - Kleurrijke reis door Midden-Amerika

Ontdek de Mayacultuur in dit tropische land van Midden-Amerika

Holá Guatemala! Maak kennis met de Mayacultuur en de tropische natuur tijdens een rondreis Guatemala. Laat u verrassen door spectaculaire vulkanen en intrigerende junglegebieden. Ontdek de kronkelende Spaanse straatjes van Antigua, het tropische regenwoud bij Rio Dulce en treed in de voetsporen van de Maya’s in Tikal.

Op verkenningstocht door het koloniale Antigua

Kleurrijke tempels, een ongerepte natuur en een eeuwenoude Mayacultuur zult u ontdekken in Midden-Amerika tijdens een reis door Guatemala. Een van de mooiste koloniale steden van het land genaamd Antigua zal zeker niet worden overgeslagen. Tijdens een stadswandeling door Antiqua zal vooral het Santa Catalina klooster uw blik vangen. Door middel van een gele boog, gespannen over een straat, zijn de twee gebouwen van het klooster aan weerszijden met elkaar verbonden. Vanaf de straat heeft u een indrukwekkend uitzicht op het Santa Catalina klooster met op de achtergrond de rustende vulkaan Agua. Vanaf het comfortabele hotel van Kras is het niet ver lopen naar het klooster. Laat u meevoeren langs pastelkleurige huizen door de kronkelende Spaanse straatjes van Antigua. En houdt uw fototoestel maar vast in de aanslag want een dagtrip Antigua levert fantastische vakantiekiekjes op!

Het tropische Guatemala

Tijdens een rondreis Guatemala ziet u landschappen veranderen van gebergten, naar savanne en vervolgens in tropisch regenwoud. Een minder bekend gedeelte van Guatemala is het oostelijke gelegen Rio Dulce. Verken tijdens een vakantie Guatemala dit intieme jachthavenstadje aan het grootste meer van Guatemala, Lago Izabel. Verblijf in een comfortabel hotel van Kras in Rio Dulce. Het hotel ligt op loopafstand van San Felipe de Lara, een Spaans fort. Het barokke fort met stevige muren is recent gereconstrueerd en ligt aan de ingang van het Lago Izabel. Geniet hier van een fantastisch uitzicht over het meer. Gaat u vervolgens mee op excursie over het immense meer? Bewonder onder meer de tropische vegetatie langs de oevers van het meer, de lokale vissershuisjes op palen en de tropische bossen. Hier en daar ziet u clusters van waterlelies en met de zon al schijnend door de wolken is het intens genieten op het water. Eenmaal weer aan land kunt u bij een van de cafés in de jachthaven eens een smakelijke ‘Plato del dia’ proberen, oftewel een lokale dagschotel.

In de voetsporen van de Maya’s in Tikal

Treedt u straks in de voetsporen van de Maya's tijdens een vakantie Guatemala? Vanuit de noordelijk gelegen plaats Flores kunt u tijdens een rondreis Guatemala op excursie naar Tikal, de belangrijkste archeologische zone van de Mayacultuur in het land. De wereldberoemde ruïnes nemen u zo’n 2000 jaar mee terug in de tijd. De eeuwenoude Maya nederzetting staat midden in de dichte jungle van het Nationale Park Tikal. Een van de opvallende tempels van het Mayacomplex is de piramide van de Grote Jaguar. De tempel is de hoogste tempel van het Nationale Park Tikal, met een totale hoogte van 44 meter. Een kenmerk van de tempel zijn de steile trappen en een opvallende dakkam boven op de piramide. Trek tijdens deze spectaculaire vakantie in Guatemala de ‘jas van een Archeoloog aan’ en vergaap u tussen al het moois van de mysterieuze Maya's. Kies ook voor deze geheel verzorgde groepsrondreis met Kras door het betoverende Guatemala en beleef een reis om nooit meer te vergeten.

4 Rondreizen naar Guatemala gevonden
Guatemala
v
Rondreis
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Continent
Noord Amerika(4)
Land
xGuatemalav
SAlle landen
Plaats
Soort vakantie
xRondreisv
Soort Rondreis
Groepsreis(3)
Singlereis(1)
Vervoersoort
Bus(4)
Inclusief vlucht(4)
Accommodatie Type
Hotel(2)
Vertrekperiode
Binnen 2 weken(1)
Binnen 1 maand(2)
December 2018(1)
Januari 2019(4)
Februari 2019(3)
Maart 2019(4)
April 2019(3)
Mei 2019(3)
Juni 2019(2)
Binnen 2 weken(1)
Binnen 1 maand(2)
December 2018(1)
Januari 2019(4)
Februari 2019(3)
Maart 2019(4)
April 2019(3)
Mei 2019(3)
Juni 2019(2)
Juli 2019(3)
Augustus 2019(2)
September 2019(4)
Oktober 2019(2)
Reisduur
6-9 dagen(1)
10-14 dagen(1)
15-22 dagen(3)
23+(2)
Klantbeoordeling
8 en hoger(3)
7 en hoger(4)
6 en hoger(4)
Doelgroep
Singles: alle leeftijden(1)
Budget p.p.
€ 800 - € 999(1)
Vanaf € 1000(4)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

8,1
Beoordeling Rondreizen Guatemala door reizigers van Kras
Gebaseerd op 244 reviews