Rondreis Iran - Het oude Perzische rijk

De uitbundig versierde moskeeën en paleizen van Iran

Kleurrijke bazaars, oude stadsmuren en oogverblindende moskeeën. Ontdekt u straks tijdens een rondreis Iran deze pracht en praal van het oude Perzische Rijk? Laat u imponeren door bezienswaardigheden in Iran zoals het Golestan Paleis en de Vrijdagmoskee van Yazd. Duik met Kras in het verleden van Iran en breng in Isfahan een bezoek aan een van de mooiste bouwwerken uit het Midden-Oosten; de Meidan Emam Moskee.

Het kloppende hart van Iran

Bewonder tijdens een rondreis Iran de rijke historie van dit wonderschone land in het Midden-Oosten. De noordelijk gelegen hoofdstad Teheran is sinds het jaar 1600 de hoofdstad en de meeste historische bouwwerken stammen uit deze periode; zo ook het Golestan Paleis. Het complex wordt ook wel ‘het paleis van de bloemen’ genoemd door de bebloemde-mozaïektegels die de hele buitenkant bekleden. In een van de gebouwen van het paleiscomplex bevindt zich de audiëntiezaal, welke werd gebruikt voor ceremoniële gelegenheden. De zaal heeft een blikvanger, een prachtige troon, ondersteund door menselijke figuren en is opgebouwd uit 65 stukken. Maar het Perzische sprookje houdt hier niet op! Aan de rand van het centrum ligt ook het Nationaal Museum van Teheran. Hier kunt u tijdens een excursie kennis maken met de vele schatten uit het voormalige Perzië, zoals een verzameling van keramiek, stenen inscripties en archeologische opgravingen.

Yazd: ‘de parel van de woestijn’

Wist u dat de Vrijdagmoskee van Yazd staat afgebeeld op het bankbiljet van 200 Iraanse rial? Dit is zeker niet verwonderlijk! De moskee is de lokale trots van de Iraniërs. En voordat u met de rondreis Iran de centraal gelegen woestijnstad aandoet, kunt u de twee torens van de moskee al van kilometers afstand zien liggen. De gevel van de toegangspoort is wonderbaarlijk mooi, versierd met schitterend blauw tegelwerk. De Iraniërs noemen Yazd ook wel ‘de parel van de woestijn’, want de stad staat vol bijzondere bezienswaardigheden zoals de Grote Vuurtempel. Op het heiligdom is een afbeelding te zien van een beschermengel met gespreide vleugels. Pelgrims komen van heinde en ver om de eeuwige vlam in de Vuurtempel te aanschouwen, die hier al sinds 470 na Christus zou branden.

De blauwe koepels van Isfahan

Bezoek tijdens een rondreis Iran zeker eens de Meidan Emam moskee, dat een van de mooiste Islamitische bouwwerken uit het Midden-Oosten is. Het bedehuis ligt aan het Meidan Emam plein in de centraal gelegen stad Isfahan. De moskee bestaat uit prachtige mozaïeken van blauw-witte tegeltjes en heeft een majestueuze binnenplaats die gevuld is met fleurige tuintjes. Nadat u de Imaam Moskee heeft bezocht kunt u in het noordelijke deel van het Imam plein op excursie door de de Isfahan Bazaar, de historische en overdekte markt van Isfahan. Vooral in de late namiddag kunt u hier goed onderhandelen over de prijs van kleding, ambachten, sieraden en tapijten. Aan het Imam Plein liggen ook talloze intieme restaurantjes. Geniet hier eens het lokale gerecht Khoresht Fesenjan, de Iraanse stoofschotel die bestaat uit kip, granaatappel, walnoten en kruidige specerijen.

1 Rondreis naar Iran gevonden
Iran
v
Rondreis
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Continent
Azie(1)
Land
xIranv
SAlle landen
Plaats
Soort vakantie
xRondreisv
Soort Rondreis
Groepsreis(1)
Vervoersoort
Bus(1)
Inclusief vlucht(1)
Accommodatie Type
Hotel(1)
Vertrekperiode
Maart 2019(1)
April 2019(1)
Mei 2019(1)
September 2019(1)
Reisduur
15-22 dagen(1)
Klantbeoordeling
8 en hoger(1)
7 en hoger(1)
6 en hoger(1)
Budget p.p.
Vanaf € 1000(1)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

8,7
Beoordeling Rondreizen Iran door reizigers van Kras
Gebaseerd op 110 reviews