Geniet tijdens een rondreis van de Italiaanse stad Bologna. In deze geboorteplaats van de authentieke Bolognese proeft u de sfeer en historie tijdens een rondreis Bologna. Bezoek het hart van de stad, Piazza Maggiore, waar Palazza del Podestà met zijn Torre dell'Arengo de aandacht opeist. Geen enkele toren verslaat echter de Asinelli. Vanaf een hoogte van 97 meter heeft u een weids uitzicht over Bologna en zijn omgeving.

Authentieke Bolognese in Bologna

Bent u dol op de Italiaanse keuken? Verwen uzelf dan met een rondreis naar Bologna. Uit deze stad in het noorden van Italië komt de authentieke Bolognesesaus en u vindt er eet- en delicatessenwinkels in overvloed. Een stukje Parmezaanse kaas of een bord verse tortellini geeft u genoeg energie om de vele bezienswaardigheden van Bologna te bewonderen. Het stadsbeeld wordt bepaald door de 'piazzas' en de grootste is het hart van de stad: Piazza Maggiore. Hier vindt u aan de noordzijde het Palazzo del Podestà. De voorgevel in renaissancestijl en de Torre dell'Arengo zullen onmiddellijk uw blik vangen tijdens een rondreis Bologna. Deze toren kijkt hoog boven de omliggende omgeving uit en herbergt de grootste klok van Bologna.

Bologna: stad van de torens

Naast de Torre dell'Aregno werd Bologna in de middeleeuwen door ongeveer 100 andere torens gedomineerd. Voor de rijke families was dit het statussymbool; hoe hoger de toren, des te rijker de familie. Dit leverde Bologna de bijnaam 'La Turrita' (de getorende) op. Tijdens een rondreis Bologna zult u zien dat enkele van deze torens nog overeind staan, zoals Torre Asinelli en Garisenda. Gebroederlijk staan de 97 meter en 47 meter hoge torens naast elkaar, maar ze hellen vervaarlijk naar elkaar toe. Vanaf Asinelli heeft u een prachtige uitzicht over Bologna en zijn omgeving. Even aan de drukte van de stad ontsnappen tijdens een rondreis Bologna? Wandel dan net even buiten het centrum naar het Parco Villa Ghigi. Groene weides en fruitbomen bekleden hier de glooiende heuvels en vormen de perfecte plek voor een rustgevende picknick.

Verfijn uw keuze
5 Rondreizen Bologna
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Type Rondreis
Soort Rondreis
Gegarandeerd Vertrek
Vervoersoort
Accommodatie Type
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,1
170 beoordelingen Rondreizen Italië Bologna door reizigers van Kras