Rondreis Jordanië - Een Arabisch sprookje

Een betoverende ontdekkingsreis in het Midden-Oosten

‘Ahlan wa sahlan’! Het land van de rijke kleuren en talloze contrasten verwelkomt u tijdens een rondreis Jordanië. Maak kennis met de ‘duizend-en-één-hoogtepunten’ van Jordanië in het Midden-Oosten. In Madaba kijkt u de ogen uit bij de vele mozaïek-schatten. Terwijl u in de historische stad Jerash letterlijk wandelt in de sporen van Romeinse triomfwagens. Toch beleeft u het echte Arabische sprookje in de wereldberoemde rotsstad Petra.

De schatten van Madaba

Maak kennis met de wondere wereld van het Arabische koninkrijk Jordanië in het Midden-Oosten. Van de wereldberoemde stad Petra en de eindeloze woestijn Wadi Rum tot magische steden als Amman, Madaba en Jerash met hun wervelende souks. Tijdens een rondreis door Jordanië doet u ‘duizend-en-één-hoogtepunten’ aan. Te beginnen met een bezoek aan het easy-going stadje Madaba in het zuiden van hoofdstad Amman. Kerken en moskeeën staan hier zij aan zij en herbergen de mooiste schatten van Madaba zoals de rijke Byzantijnse mozaïeken. Het neusje van de zalm onder de mozaïeken kunt u vinden in de kerk Saint George waar de mozaïekvloer een landkaart toont met Bijbelse steden zoals Jeruzalem en Bethlehem. Ook vormt Madaba de perfecte uitvalbasis voor een klim naar de hoge Neboberg vanwaar Mozes volgens de Bijbel uitkeek over het Beloofde Land. Het uitzicht vanaf de top belooft zeker grandioos te zijn vanwaar u eindeloos kunt kijken over een bergachtig landschap in zachte aardetinten. Even bent u in de zevende hemel zodra u met helder weer de gouden koepel van Jeruzalem spot.

Over de sporen van triomfwagen in Jerash

Uw rondreis Jordanië gaat duizenden jaren terug in de tijd tijdens een bezoek aan Jerash, een van de best bewaarde klassieke steden ter wereld. Aan de rivier de Jabbok schittert Jarash welke in de Romeinse tijd zelfs een van de grootste steden ter wereld vormde. Tijdens een zonvakantie Jordanië kunt u hier een hele dag wegdromen bij ruïnes van spectaculaire tempels, Byzantijnse kerken, het Romeinse theater en het ovaalvormige forum. Deze unieke plek kunt u betreden via de immense triomfboog van Hadrianus, die in 129 werd gebouwd ter ere van de Romeinse keizer Hadruanus. Busladingen vol schoolmeisjes gaan u voor als u onder de triomfboog het bezienswaardige Jerash binnenstapt. Het hart van de stad vormt de 800 meter lange hoofdstraat, Cardo Maximus. Hier dwaalt u letterlijk in de sporen van Romeinse triomfwagens die op sommige plekken nog goed te zien zijn. Ook te midden van het ovale forum omringd door Ionische zuilen schiet u geweldige vakantiekiekjes. Neem vanaf hier vooral eens de trap naar de Zeustempel waar u zich met uitzicht over het oude Jaresh vast oppermachtig voelt.

Een Arabisch sprookje in rotsstad Petra

Het hoogtepunt tijdens een rondreis Jordanië en het visitekaartje van het land ligt verborgen midden in de woestijn. Kom oog in oog te staan met de mysterieuze rotsstad Petra, een van de nieuwe Zeven Wereldwonderen. Het acht kilometer lange pad Al-Siq door een smalle kloof geeft toegang tot de roze stad Petra gebeiteld uit de zandsteen rotsen. Deze mysterieuze hoofdstad van het koninkrijk van de Nabateeërs met zijn talloze tempels, tombes en façades zal u hart sneller laten kloppen. Wanneer u de fotogenieke graftempel el Khazneg in het vizier krijgt begeeft u zich al helemaal in een Arabisch sprookje. Deze bijna veertig meter hoge tempel is volledig met de hand uitgehakt uit de rode stenen. Vooral met zonsondergang vormt het rood-roze Petra een waar kleurspektakel. Een belevenis waar u na een rondreis Jordanië vast nog vaak aan terug zult denken.

Verfijn uw keuze
8 Rondreizen Jordanië
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Type Rondreis
Soort Rondreis
Gegarandeerd Vertrek
Vervoersoort
Accommodatie Type
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

7,9
411 beoordelingen Rondreizen Jordanië door reizigers van Kras