Rondreis Macedonië - Cultuurrijk Balkanland

Historische ruïnesteden en kleurrijke natuurgebieden

Dankzij de fascinerende bezienswaardigheden van Macedonië lijkt de zon er altijd te stralen. Deze zon pronkt dan ook op de nationale vlag van dit Balkanland. Ontdek tijdens een rondreis Macedonië bijvoorbeeld de stad Ohrid, waar het uitzicht vanaf de stadsmuren van Fort van Samuel adembenemend mooi is. Natuurliefhebbers kunnen op excursie door het Nationaal Park Pelister waar u omringd wordt door een kleurrijke flora en fauna.

De indrukwekkende historie van Skopje

De zon straalt altijd in de nationale vlag van Macedonië, wat lijkt te komen door de schitterende bezienswaardigheden die te bewonderen zijn in dit Zuidoost-Europese land. Bezoek tijdens een rondreis Macedonië bijvoorbeeld de noordelijke hoofdstad Skopje. Centraal in deze stad is het mogelijk om over de 214 meter lange Stenen Brug te wandelen. Herkenbare elementen van deze brug zijn de twaalf halfronde arcades waar het water van de rivier Vardar vredig onder door loopt. Wie de geschiedenis van het land wil ontdekken, kan terecht in het centraal gelegen Museum van Macedonië. Vanaf de buitenkant zult u waarschijnlijk al onder de indruk zijn van dit imposante complex dankzij de marmeren zuilengalerij die de voorgevel siert. Eenmaal binnen zal dit indrukwekkende gevoel vermoedelijk niet snel verdwijnen, aangezien u hier historische objecten zoals gouden munten, traditionele kleding en sierlijke sculpturen kunt bewonderen.

Het gezonken dorp van Ohrid

Cultuurliefhebbers kunnen overigens ook hun hart verliezen aan de zuidwestelijke stad Ohrid doordat er talloze historische bezienswaardigheden te bezichtigen zijn. In deze plaats is het middeleeuwse Fort van Samuel gebouwd boven op een heuvel in het zuiden van de stad. Wie de zestien meter hoge stadsmuur v an deze kalkstenen vesting beklimt, heeft vanaf de top een schilderachtig uitzicht over de witte huizen met terracotta daken van Ohrid. Vanaf deze plek is ook het glasheldere Meer van Ohrid te zien. Tijdens een excursie met Diving Centrum Amfora kunt u de fascinerende onderwaterwereld van dit meer ontdekken. Bezoek gedurende deze duiktocht vooral eens de archeologische vindplaats Bay of Bones, het gezonken paaldorp dat op de bodem van het Meer van Ohrid ligt.

De ruïnestad van Bitola

Tijdens een rondreis Macedonië kunt u niet alleen onder water archeologische vindplaatsen ontdekken. Nabij de zuidwestelijke stad Bitola zijn de opgravingen van Heraclea Lyncestis te bekijken. Wie een wandeling maakt door deze levendige ruïnestad, kan zich laten imponeren door het kalkstenen theater, Romeinse baden en kleurrijke mozaïeken. Natuurliefhebbers kunnen op slechts een uur rijden van Bitola op excursie gaan met Kras door het bijzondere Nationaal Park Pelister. Dit heuvelachtige natuurpark ligt op de flanken van het Baba gebergte en kent een adembenemende flora en fauna. Tijdens een wandeling over de rotsachtige paden van dit park wordt u omringd door donkergroene naaldbomen, kronkelige bergriviertjes en grillige rotsformaties. In dit natuurpark is het ook mogelijk om wilde dieren te spotten zoals reeën, herten en wilde zwijnen.

Verfijn uw keuze
4 Rondreizen Macedonië
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Type Rondreis
Soort Rondreis
Gegarandeerd Vertrek
Vervoersoort
Accommodatie Type
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Single Reis Magisch Macedonië
Single Reis Magisch Macedonië
  • 1-persoonskamer inclusief!
  • Perfecte combinatie strand én cultuur
  • Samen de omgeving ontdekken per fiets en te voet
  • 8 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum20-05-2020
Reisduur8 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf979
G
8,4
erg goed32 beoordelingen
Kaart
Bekijk reis
Rondreis Magisch Macedonië
Rondreis Magisch Macedonië
  • Bezoek aan de plaasten Ohrid, Strumica en Skopje
  • Zeer gastvrij diner bij een lokaal gezin in de achtertuin
  • Overnachting in een van de schitterende wijngebieden
  • 8 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum15-05-2020
Reisduur8 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf659
IG
8,3
erg goed23 beoordelingen
Kaart
Bekijk reis
8,2
84 beoordelingen Rondreizen Macedonië door reizigers van Kras