Rondreis Madagaskar - Een zonvakantie vol natuur

Het eiland in de Indische Oceaan vol natuur, cultuur en strand

Maak tijdens een rondreis Madagaskar kennis met de bijzondere flora en fauna, de hagelwitte stranden en de vele natuurparken van dit groene eiland in de Indische Oceaan. Begin een rondreis bijvoorbeeld in de ’stad van duizend mensen’ oftewel Antananarivo. Vervolgens kunnen natuurliefhebbers hun hart ophalen in het Renomafana National Park, waar de befaamde maki’s te bewonderen zijn. En geniet van een zonvakantie op het gouden strand van de badplaats Ifaty.

Antananarivo: de stad van duizend mensen

Ontdek Madagaskar tijdens een rondreis van Kras, een weelderig groen eiland in de Indische Oceaan. Het land kent een bijzondere flora en fauna, hagelwitte stranden en vele natuurparken. Begin een rondreis Madagaskar bijvoorbeeld in de ’stad van duizend mensen’ oftewel Antananarivo. Deze hoofdstad van Madagaskar ligt centraal op het eiland in een heuvelachtig gebied. De bijnaam van de hoofdstad verwijst naar het aantal soldaten die de stad in het verleden hebben bewaakt. Op loopafstand van uw comfortabele hotel van Kras ligt het opvallende paleis Rova van Antananarivo. Het imposante paleis ligt op de hoogste heuvel van de stad en via de toegangspoort ‘Rova’, die wordt beschermd door een gebeeldhouwde adelaar, kunt u dit centraal gelegen paleis bezoeken. Geniet hier vanaf de koninklijke kapel Besakana van een prachtig uitzicht over de stad! Na een dagje slenteren door Antananarivo kunt u ‘s avonds een verfrissende duik nemen in het binnenzwembad van het comfortabele hotel.

Het groene Madagaskar

Vanaf de ‘stad van duizend mensen’ reist u tijdens een rondreis Madagaskar door naar de ‘stad der Rozen’ oftewel Ambositra. De stad ligt in het zuidoosten van het land te midden van een gebied welke behoort tot de Zafamaniry stam. De stam staat bekend om hun mooie houtsnijwerk en dit is dan ook overal in het centrum van Ambositra te zien. Maak tijdens uw vakantie zeker eens kennis met de stam of breng eens een bezoek aan de kleurrijke markt in het centrum aan de Rue de Commerce straat. Wilt u graag wat meer van de tropische natuur van Madagaskar zien? De veelzijdige rondreis door Madagaskar brengt u ook te midden van de unieke flora en fauna van het zuidelijk gelegen Ranomafana National Park door. Gedurende een wandeling maakt u kennis met de indrukwekkende natuur bestaande uit vele orchideeën en unieke diersoorten. Een bijzondere diersoort die u hoogstwaarschijnlijk zult tegenkomen is de lemuur ook wel maki genoemd. Vergeet vooral uw camera niet mee te nemen want misschien spot u wel de Heilige Graal onder de lemuren ‘de gouden bamboe lemuur’.

Het gouden strand van Ifaty

Naast de unieke flora en fauna van het Ranomafan National Park heeft het land ook een aantal onontdekte stranden zoals in de aan de zuidwestkust gelegen badplaats Ifaty. Het lange zandstrand van Ifaty Beach wordt omringd door palmbomen en tientallen eenvoudige maar sfeervolle hutjes. Hier kunt u gerust uw strandlaken neerleggen om eens een middag te genieten van het zonnetje. Boek ook eens een excursie naar een prachtig koraalrif langs de kust van Ifaty. Hier zullen de vele tropische vissen zoals clownvissen, vlindervissen en lipvissen hun bonte kleuren laten zien. De badplaats vormt ook een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het Reniala Natuur Reservaat. In dit natuurreservaat zullen vooral de typerende baobab bomen u vast opvallen. De bomen met brede stam en platte kroon zijn een lust voor het oog en niet voor niets de nationale boom van het land. Daarnaast staat dit park ook bekend om de talrijke vogelsoorten. Met een beetje geluk ziet u misschien wel de Afrikaanse Hop of de zwarte papegaaien van Madagaskar.

Verfijn uw keuze
1 Rondreis Madagaskar
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Type Rondreis
Gegarandeerd Vertrek
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,2
5 beoordelingen Rondreizen Madagaskar door reizigers van Kras