Maak tijdens een rondreis door Yucatan kennis met de badplaatsen, Maya-ruïnes en de culturele steden van deze deelstaat in het oosten van Mexico. Start een vakantie bijvoorbeeld op het strand van Playa Blanca in Cancun. Om vervolgens uitgerust door te reizen naar het culturele pareltje Mérida. Maak een rondreis Mexico compleet met een excursie door de ruïnestad Chichén Itzá en bewonder hier de ‘goed bewaarde geheimen’ van de Maya’s.

Een heerlijke strandvakantie in Mexico

Gaat u straks mee op ontdekkingstocht door het land van de Maya’s, burritos en de kleurrijke sombrero’s? Tijdens een rondreis Yucatan maakt u kennis met de veelzijdigheid van Mexico. Dit oostelijke schiereiland wordt vaak door toeristen bezocht vanwege de overblijfselen van de Mayabeschaving. Toch kent deze regio ook een zonnig klimaat en een aantal fijne badplaatsen met parelwitte stranden. Wat te denken van Cancun, gelegen aan een baai in het noordoosten van Yucatán. Verblijf met Kras in een comfortabel hotel in het centrum van Cancun en maak gebruik van de gratis pendeldienst om het nabijgelegen Playa Blanca te bereiken. Vanaf uw badlaken geniet u op dit zandstrand van het uitzicht over het kraakheldere water van de Caribische Zee.

Mérida: ‘het culturele pareltje van Yucatan’

Tijdens een rondreis Yucatan reist u vanuit zonovergoten badplaatsen door naar koloniale steden zoals Mérida. Deze stad in het noordwesten van Yucatan staat door de vele wit beschilderde huizen beter bekend als ‘De Witte Stad’. Maak gedurende een rondreis door Mexico kennis met het historische centrum en zijn koloniale geschiedenis. Ontdek de smalle straatjes, de musea en de majestueuze pleinen zoals het Plaza Grande! Hier zorgen de enorme laurierbomen voor een fijne verkoeling. En terwijl u rustig uitrust op een bankje, stralen de twee barokke torentjes van de Catedral de San Ildefonso u tegemoet. Ook het Casa de Montejo Museum is zichtbaar vanaf het stadsplein. Bewonder gerust het historische gebouw waarop sculpturen van veroveraars met hellebaarden staan.

Excursie naar het wereldwonder Chichén Itza

Misschien heeft u altijd al eens ‘een van de zeven wereldwonderen’ willen bewonderen? Tijdens een rondreis Yucatan is het mogelijk dankzij een excursie naar Chichén Itzá! De archeologische vindplaats in het noorden van Mexico is een van de bekendste en best gerestaureerde Maya ruïnes van Midden-Amerika. Tijdens een excursie maakt u kennis met het Visitors Center Museum, waar u meer te weten komt over de geheimen van de Maya ‘time tempels’. Op de binnenplaats valt de befaamde Kukulcán piramide snel op. De trapvormige piramide werd gebruikt als astronomische kalender van de Maya’s. Twee keer per jaar vindt hier nog steeds het miraculeuze equinox verschijnsel plaats. Daarnaast kunt u een bezoek brengen aan het balspeelveld Gran Juego de Pelota, waar de Maya’s door middel van een balspel terecht werden gesteld door de rechtbank.

Verfijn uw keuze
6 Rondreizen Yucatan
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Soort vakantie
Type Rondreis
Soort Rondreis
Gegarandeerd Vertrek
Vervoersoort
Accommodatie Type
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Aanbieding
Fly-drive Geheimen van de Maya's
Fly-drive Geheimen van de Maya's
  • Gehele verblijf All-in autohuur (€ 0 eigen risico)
  • Met onder andere Chichén Itza, Mérida & Campeche
  • Ontdek het land van de tortilla's en sombrero’s
  • 9 dagen
Aanbieding
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum17-10-2019
Reisduur9 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf805
GK
Aanbieding
Fly-drive Viva Mexico
Fly-drive Viva Mexico
  • Gehele verblijf All-in autohuur (€ 0 eigen risico)
  • Fascinerende steden zoals San Cristóbal, Uxmal & Mérida
  • Ontdek mysterieuze Indianendorpen & koloniale steden
  • 14 dagen
Aanbieding
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum17-10-2019
Reisduur14 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf970
GK
8,2
201 beoordelingen Rondreizen Mexico Yucatan door reizigers van Kras