In Centraal- en Oost- Azië ligt een land waar de tijd stil heeft gestaan: Mongolië. Hier trekken Nomaden ter paard door de winderige steppen en wordt u tijdens een rondreis Mongolië verwelkomd met jak-thee. Overnacht tijdens een treinreis Mongolië in de typische 'ger-tenten' en ervaar hoe oud en nieuw samenkomen in de hoofdstad Ulaanbaatar. Streept u binnenkort ook deze 'koning der treinreizen', de Trans Mongolië Express, van uw bucketlist?

Nomadenbestaan tijdens een reis Mongolië

Ingeklemd tussen Rusland en China ligt het intrigerende Mongolië. Een land van rijke tradities en kleurrijke folklore. Hier trekken de Nomaden ter paard door het ruige steppelandschap met al hun bezittingen. Tijdens een rondreis Mongolië maakt u kennis met het echte Mongoolse leven in Gorkhi-Terelj. In dit nationale park galopperen Mongoolse paarden over de eindeloze vlaktes en grazen yaks in groene Alpenachtige weiden. De kale steppen worden afgewisseld met imposante rotsformaties, bossen met pijnbomen en kronkelende rivieren. Te midden van deze prachtige natuur overnacht u in een traditionele 'ger' (ronde tent) tijdens een treinreis Mongolië met Kras. Deze bijzondere ervaring wordt compleet gemaakt door een warm kopje thee met vers gemolken jak-melk!

Bezienswaardigheden in Gorkhi-Terelj

In het fascinerende landschap van het Gorkhi- Terelj park is Turtle Rock een niet te missen bezienswaardigheid. Tijdens een rondreis Mongolië kunt u deze imposante rots bewonderen die de vorm heeft van, u raadt het al, een schildpad! Een andere heuse blikvanger in het groene landschap is het monument van Genghis Khan. Het 40 meter hoge zilveren beeld glanst u tegemoet en toont Khan ter paard met een gouden zweep in de hand. Het beeld is van buiten imposant, maar wacht totdat u per lift naar het uitzichtpunt in hoofd van het paard wordt gebracht. Vanaf hier ziet u de Mongoolse natuur vanuit een heel ander perspectief!

Moderniteit in Ulaanbaatar

Te midden van het traditionele Mongolië ligt de moderne stad Ulaanbaatar. Tijdens een rondreis per trein door Mongolië stapt u uit in de koudste hoofdstad ter wereld. In het zuiden tekent de skyline van Ulaanbaatar zich af tegen de heilige berg Bogd Khan met als blikvanger de Blue Sky Tower. Het glazen gebouw, geïnspireerd op de blauwe lucht van Mongolië, torent boven de omliggende bouwwerken uit. Tussen de wolkenkrabbers vindt u de historische bezienswaardigheden van Ulaanbaatar, zoals het Gadanklooster. In dit Tibetaanse kloostercomplex bewondert u het 26 meter hoge Boeddhabeeld. Op een steenworp afstand van het comfortabele hotel van Kras ligt het Genghis Khan-plein. Op dit centrale plein paradeert generaal Sukhbaatar te paard en voor het parlementsgebouw staat het standbeeld van de Mongoolse heerser Dzjengis Khan. Deze dag van een treinreis Mongolië sluit u af met een traditionele folkloreshow. U komt ogen en oren te kort tijdens deze avond gevuld met Mongoolse dansen en keelzang!

Verfijn uw keuze
2 Rondreizen Mongolië
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Type Rondreis
Gegarandeerd Vertrek
Vervoersoort
Accommodatie Type
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Trans Mongolië Express
Trans Mongolië Express
  • De ultieme 'once in a lifetime'-reiservaring
  • Je wandelt over het Rode Plein én de Chinese Muur
  • En natuurlijk slaap je een nacht in een gertent
  • 17 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum02-05-2020
Reisduur17 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf2699
aG
8,3erg goed18 beoordelingenKaart
Bekijk reis
Rondreis Het eindeloze Mongolië
Rondreis Het eindeloze Mongolië
  • Met max. 18 personen per 4WD over de steppen
  • Alle maaltijden inbegrepen; eten wat de pot schaft
  • Slapen in traditionele gertenten (én zelf bouwen!)
  • 16 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum29-07-2020
Reisduur16 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf3116
IG
8,5geweldig4 beoordelingenKaart
Bekijk reis
8,3
22 beoordelingen Rondreizen Mongolië door reizigers van Kras