Ondanks dat Mozambique bol staat van de bezienswaardigheden is dit zuidoostelijk Afrikaanse land nog niet ontdekt door massa’s toeristen. Tijdens een rondreis Mozambique van Kras wordt u vast verrast door de ongerepte schoonheid van de onderwaterwereld in het Two Mile Reef op de archipel Bazaruto. Of bewonder de sporen van het koloniale tijdperk in Maputo met als hoogtepunt het treinstation Estación de Ferrocarril Maputo.

De vriendelijkheid van Afrika

In het zuidoosten van Afrika ligt Mozambique dat ook wel de bijnaam ‘Gebied van Goede Mensen’ draagt. Dat de Mozambikaanse bevolking gastvrijheid en vriendelijkheid hoog in het vaandel hebben staan, is ook te merken in de zuidelijke plaats Inhambane. In deze havenstad zijn de traditionele houten zeilboten genaamd ‘dhow’ die varen in de Baai van Inhambane niet te missen. Deze ‘dhows’ zijn beladen met koopwaar die in de straten en op de markt van Inhambane te koop zijn. De slogan van vroeger ‘op de markt is uw gulden een daalder waard’ is op deze markt zeker van toepassing. Spotgoedkoop shopt u hier bij enthousiaste markthandelaren exotische ananassen en handgemaakte manden tijdens een rondreis Mozambique van Kras. Verder landinwaarts zijn er in het zuiden van Mozambique diverse wildparken en natuurgebieden te vinden die een excursie waard zijn zoals het beroemde Kruger National Park. Kom oog in oog te staan met brullende leeuwen en gapende nijlpaarden terwijl u per terreinwagen de Afrikaanse savanne trotseert.

Luisterrijk Maputo

In het zuiden van Mozambique ligt de hoofdstad Maputo waar nog historische bezienswaardigheden zijn te bespeuren. Lange tijd is Maputo overschaduwd door het kolonialisme en de oorlog, maar is nu zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens een vakantie Mozambique. Een populaire trekpleister is ongetwijfeld het station Estación de Ferrocarril Maputo dat wordt gezien als een van de mooiste treinstations ter wereld. De grote bronzen koepel, het smeedijzeren traliewerk en als blikvanger de antieke stoomlocomotieven, maakt van dit station een kostbaar juweel. Op enkele minuten lopen van dit imposante bouwwerk begeeft u zich in het centrum van de stad op het Praça da Independência plein. In de buurt van dit onafhankelijkheidsplein zijn talloze gezellige terrassen te vinden. Strijk hier zeker eens neer op een terras om van de typische garnalen in peri-perisaus te smullen. Na dit pikante gerecht kunt u uw smaakpapillen blussen met een Manica biertje in een van de vele bars in de wijk Fere de Populare.

Kleurenexplosie van de Bazaruto Archipel

Aan de ruim tweeduizend kilometerslange kuststrook van Mozambique kunt u ideaal tot rust komen. Maar een echt paradijs vindt u aan de zuidoostkust op de Bazaruto archipel die alle andere Afrikaanse stranden doen verbleken. De hagelwitte stranden, bijna altijd stralende zon en het heldere water dat gevuld is met kleurrijke vissoorten maakt deze bountyeilanden een eldorado voor een subtropische zonvakantie. In het helderblauwe water dat deze tropische archipel omringd, liggen kleurige koraalriffen, schildpadden en tropische vissen als clownvissen te wachten om bewonderd te worden. Aan de oostkant van het eiland Benguerra is het Two Mile Reef te vinden dat bekend staat als een van ’s werelds mooiste koraalriffen. Naast de kleurige onderwaterwereld wordt u boven het wateroppervlak ook overspoeld door fleurige pelikanen en flamingo’s tijdens een rondreis Mozambique.

Verfijn uw keuze
2 Rondreizen Mozambique
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Type Rondreis
Soort Rondreis
Vervoersoort
Accommodatie Type
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

10
1 beoordelingen Rondreizen Mozambique door reizigers van Kras