Rondreis Myanmar - Authentiek, puur en ongerept

Het land van ongerepte landschappen en gouden pagodes

Betoverende tempels, gouden Boeddhabeelden en ongerepte natuurlandschappen. Tijdens een rondreis door Myanmar ontdekt u het allemaal! Ga in dit Zuidoost-Aziatische land bijvoorbeeld op excursie door de Mahamuni Buddha Temple in Mandalay, waar het met bladgoud bedekte Boeddhabeeld voor prachtige kiekjes zorgt. Een ballonvlucht over de stad Bagan is ook een bijzondere ervaring. Vanuit de luchtballon kijkt u uit op de vele sierlijke pagodes die hier boven het ongerepte landschap uittorenen.

Verfijn uw keuze
1 Rondreis Myanmar
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Type Rondreis
Gegarandeerd Vertrek
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Kortingsdagen
Rondreis Puur & mystiek Myanmar
Rondreis Puur & mystiek Myanmar
  • De magische zonsondergang in Bagan
  • Per boot over het Inlemeer langs markten en tempels
  • De 3 koningssteden Amarapura, Sagaing en Ava
  • 15 of 16 dagen
Kortingsdagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum13-02-2020
Reisduur15 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf2179
IG
8,4
erg goed15 beoordelingen
Kaart
Bekijk reis

De ‘gouden stad’ Mandalay

Laat u zichzelf tijdens een rondreis Myanmar betoveren door idyllische tempels, feeërieke pagodes en ongerepte landschappen? Birma, zoals dit Zuidoost-Aziatische land ook wel genoemd wordt, verleidt u namelijk met sprookjesachtige bezienswaardigheden en de schitterende natuur. Om te beginnen in de centraal gelegen stad Mandalay, gelegen langs de oevers van de kronkelende Irrawaddy rivier. Deze plaats staat bekend als het religieuze centrum van Myanmar, wat duidelijk te herkennen is aan de vele indrukwekkende gebedshuizen. Zo kunt u op excursie door het Mahamuni Buddha tempelcomplex, waar u wordt omringd door met bladgoud bedekte Boeddhabeelden en bronzen sculpturen van Khmer strijders. Voor een onvergetelijk panorama kunt u de adembenemende zonsondergang bewonderen vanaf de 240 meter hoge Mandalay Hill heuvel. Vanaf deze top heeft u prachtige vergezichten op de gouden pagodes in het omliggende natuurgebied, die fel schitteren dankzij de avondrode zonnestralen.

De ballonvaarten van Bagan

Wie pas echt een onvergetelijk en uniek uitzicht wil hebben op gracieuze tempelcomplexen, moet tijdens een rondreis Myanmar eens Bagan bezoeken. Deze serene tempelstad in hartje Birma is wereldberoemd om de honderden pagodes die sierlijk boven het landschap uittorenen. Dit is vooral op bijzondere wijze te ontdekken met een ballonvaart over de stad. Van groot tot klein en van sober tot uitbundig gedecoreerd, tijdens deze ‘vogelvlucht’ over Bagan bewondert u diverse stenen pagodes die tussen het ongerepte landschap uitsteken. Maar ook van dicht bij zijn deze boeddhistische gebedshuizen imposant te noemen. Verken tijdens een excursie van Kras bijvoorbeeld eens het interieur van de Wetkyi-In-Gubyaukgyi tempel. De muren van dit 13e eeuwse gebedshuis worden ‘bevolkt’ door kleurrijke fresco’s en eeuwenoud houtsnijwerk, die het enerverende levensverhaal vertellen van Boeddha.

Een onvergetelijk aandenken aan Yangon

Dat Birma ook een rijk koloniaal verleden kent, komt duidelijk tot uiting komt in de zuidelijke stad Yangon. Wie hier een stadswandeling maakt, kan een legio aan architectonische bezienswaardigheden bewonderen met een Brits tintje. Een van de meest aansprekende koloniale bezienswaardigheden is misschien wel het Strand Hotel tegenover de Yangon rivier. Dit crèmekleurige Victoriaanse bouwwerk ademt duidelijk de Engelse sfeer, zoals te herkennen is aan het klassieke raamwerk en de majestueuze colonnade. Behalve de mooie herinneringen die u na deze reis meeneemt als souvenir, is het ook mogelijk om een tastbaar aandenken aan dit avontuur over te houden. Dwaal hiervoor over de Bogyoke Aung San Market in het centrum van Yangon. In deze bazaar bieden traditioneel uitgedoste marktkooplui namelijk hun producten aan, zoals Birmese juwelen, sierlijk handwerk en verfijnd textiel.

8,4
15 beoordelingen Rondreizen Myanmar door reizigers van Kras