De culturele en natuurrijke bezienswaardigheden wisselen zich in rap tempo af tijdens een rondreis Nepal. Zo is het in de Nepalese hoofdstad Kathmandu mogelijk om de apentempel te bewonderen, waar sierlijke Boeddhabeelden en stupa’s het decor bepalen. Natuurliefhebbers gaan waarschijnlijk liever op excursie door het Chitwan National Park. In dit subtropische paradijs dwaalt u door het kleurrijke oerwoud en met een beetje geluk spot u hier zelfs Bengaalse tijgers en Aziatische neushoorns.

De apentempel in Kathmandu

Ontdek het geboorteland van Boeddha tijdens eens rondreis Nepal. In dit Zuid-Aziatische land, dat grotendeels op de flanken van het Himalayagebergte ligt, wisselen natuurrijke panorama’s zich in rap tempo af met de meest cultuurrijke steden en gebieden. Om te beginnen in de centraal gelegen hoofdstad Kathmandu. Hier zorgen boeddhistische bezienswaardigheden voor onvergetelijke plaatjes. Een van de hoogtepunten van deze stad is het boeddhistische tempelcomplex de Kathmandu Swayambhu, ook wel apentempel genoemd. In dit bedevaartsoord kunt u namelijk een eindeloze hoeveelheid brutale aapjes spotten, terwijl u door het slingerende labyrint van dit complex dwaalt. Bovendien wordt u hier omringd door goudkleurige Boeddhabeelden en kleurrijke gebedsvlaggetjes die vrolijk op de top van de grootste stupa wapperen.

Chitwan National Park: zeldzaam mooi

Wie liever een grote diversiteit aan dieren spot tijdens een rondreis Nepal, is in het zuidelijke Chitwan National Park op de juiste plek. In dit natuurpark, gelegen nabij het stadje Lumbini, leven enkele van de zeldzaamste dieren ter wereld. Zo is het mogelijk om op een jeeptour Bengaalse tijgers en Aziatische neushoorns te bewonderen in dit subtropische oerwoud, dat prachtig is gekleurd door uitgestrekte salbossen en majestueuze graslandschappen. Een unieke manier om dit natuurpark te ontdekken is tijdens een excursie per houten kano. Een deskundige gids voert u avontuurlijk over de kronkelende riviertjes van het Chitwan National Park, waarbij de ritselende geluiden in het schouderhoge gras voor een mysterieuze sfeer zorgen.

Het gracieuze Phewa meer

Een minstens net zo'n indrukwekkend natuurgebied dat te bezoeken is tijdens een vakantie Nepal is het centraal gelegen Phewameer. Wie een wandeltocht maakt langs dit gracieuze meer, ontdekt kleurrijke bootjes die dobberen in het felblauwe water waar de omringende ‘Himalaya reuzen’ sierlijk in worden weerspiegeld. Vervolgens kunt u in de naastgelegen stad Pokhara letterlijk de lokale sfeer ‘proeven’. Neem bijvoorbeeld plaats in het sfeervolle restaurant The Harbor, gelegen langs de oevers van het Phewameer. Hier smult u van de Nepalese lekkernij genaamd momo, een gestoomde dumpling die is gevuld met groente en wordt geserveerd in een kruidige bonen- of tomatensoep. Ramrari khanu hola, oftewel eet smakelijk!

Verfijn uw keuze
5 Rondreizen Nepal
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Type Rondreis
Soort Rondreis
Gegarandeerd Vertrek
Vervoersoort
Accommodatie Type
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Rondreis India & Nepal
Rondreis India & Nepal
  • Delhi, Jaipur en Kathmandu en nog veel meer moois
  • Varen over de heilige Ganges... een bijzondere ervaring
  • Met een junglewandeling door het Chitwan National Park
  • 16 of 18 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum20-09-2019
Reisduur16 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1169
IG
Individuele rondreis India & Nepal
Individuele rondreis India & Nepal
  • Wat fijn: op ontdekking met een privé-chauffeur
  • Het allermooiste van twee landen in één reis
  • Met o.a. Delhi, Jaipur, de Taj Mahal en Pokhara
  • 18 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum24-09-2019
Reisduur18 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf2125
GK
8,3
135 beoordelingen Rondreizen Nepal door reizigers van Kras