Rondreis Nicaragua - Koloniale steden in het tropisch regenwoud

Broeiende vulkanen en boeiende koloniale steden

Een rondreis Nicaragua is een parel voor liefhebbers van ongerepte en ruige natuur. Het land ligt in Centraal-Amerika tussen Honduras en Costa Rica en kent fraaie kustgebieden, wondermooie stranden, dichtbegroeid oerwoud en mooie stadjes als Granada met veel koloniale sporen. Ook een excursie naar de vulkanische apeneilandjes is onvergetelijk, of ga eens avontuurlijk ‘vulkaanboarden’ op de Cerro Negro bij Léon.

Verfijn uw keuze
1 Rondreis Nicaragua
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Type Rondreis
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Rondreis Costa Rica & Nicaragua
Rondreis Costa Rica & Nicaragua
  • Beleef de nog authentieke reisbestemming Nicaragua
  • Laat u verrassen door de adembenemende natuur
  • Heerlijk nagenieten aan de stranden van Sámara
  • 20 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum20-03-2020
Reisduur20 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1883
IG
8,4
erg goed9 beoordelingen
Kaart
Bekijk reis

Onder de vulkaan Cerro Negro: Léon

Een rondreis Nicaragua is bestemd voor de ontdekker. Geen massatoerisme, maar wel mooie stadjes en ongerepte ruige natuur. Tijdens een rondreis door dit Centraal-Amerikaanse land ziet u overal de sporen van het koloniale verleden. Een stadje als Léon, in het noordwesten, ademt nog duidelijk het historische karakter. In de stad zijn de vele muurschilderingen over de revolutie van Nicaragua te vinden waarin gekleurd én kleurrijk verslag wordt gedaan van de Sandinistische revolutie. Léon is de belangrijkste universiteitsstad van Nicaragua wat de dichtheid van terrassen en kroegen ten goede komt. Op ongeveer 15 kilometer van Léon kunt u een bijzondere excursie maken naar de vulkaan Cerro Negro die pas in 1850 is ontstaan. De tocht levert u mooie vergezichten over het mystieke vulkaanlandschap op dat gevuld is met inktzwarte kraters. Wie niet bang is voor een schaafwond kan per surfboard afdalen: ‘vulkaan-boarden’ op het lavagruis.

Het koloniale verleden van Granada

Tijdens de rondreis Nicaragua komt u ook in Granada, de meest oorspronkelijk stad van het land aan de noordwestelijke oever van het Meer van Nicaragua in het zuidwesten. In het oude centrum van Granada is nog veel uit de koloniale tijd terug te vinden zoals fraai gekleurde kerken en huizen. Een mooi voorbeeld van de Spaans-koloniale architectuur is het klooster van de San Franciscokerk waarvan de trappen nog uit 1529 stammen. In het klooster is nu een museum gevestigd waar u gedurende een excursie sierlijke beelden uit de precolumbiaanse tijd kunt bewonderen. Vanaf de achterkant van de kerk wordt u getrakteerd op een uitzicht over de stad en het Meer van Nicaragua. In dit meer zijn door vulkanisch geweld honderden eilandjes ontstaan die per bootje bezocht kunnen worden. De eilandjes worden bevolkt door vele soorten vogels en apen die mooie fotomomenten opleveren tijdens deze vakantie in Granada.

De sfeer ‘proeven’ van Nicaragua

Bij de rondreis Nicaragua van Kras hoort ook een kennismaking met het traditionele eten en drinken van het land. Bezoek tijdens een vakantie zeker eens een van de lokale markten, zoals de centrale markt van Léon die wordt georganiseerd naast de Kathedraal. Hier zijn de kramen gevuld met handgemaakte souvenirs, hangmatten en sandalen, die worden verkocht door marktkooplui in kleurrijke kleding. En er zijn veel eetstalletjes en kleine restaurants waar meestal een ‘menú del día’, menu van de dag, wordt geserveerd. Ideaal voor wie moeite heeft met kiezen en u eet mee met de 'locals'. De lokale specialiteit is Flor de Caña, Nicaraguaanse rum, de nationale trots. Bestel het met ‘nacatamales’, maisballetjes gevuld met vlees, groente en rijst of ‘tajadas’; dunne chips gemaakt van groene bananen.

8,4
9 beoordelingen Rondreizen Nicaragua door reizigers van Kras