Tijdens een rondreis Oeganda ontdekt u ontzagwekkende wilde dieren, dichtbeboste jungles en de snelstromende Nijl. Oeganda ligt in het hart van Afrika met de Evenaar als middelpunt. Maar het land staat vooral bekend om de berggorilla's in Bwindi en de nijlpaarden en krokodillen bij de Murchin Falls. Hier staan u dan ook onvergetelijke en avontuurlijke expedities te wachten. En vergeet de kleurrijke markten in de hoofdstad Kampala niet.

Wilde dieren spotten vanaf de Nijl

In het hart van Afrika ontdekt u tijdens een rondreis Oeganda dichtbeboste jungles, de machtige Nijl en wilde dieren. Omdat Oeganda wordt gezien als ongerept is de kans op massatoerisme tijdens een safari erg klein. Zo kunt u in alle rust genieten van de vele krokodillen en nijlpaarden in het Murchison National Park. Dit park in het noordwesten van Oeganda dankt zijn naam aan de Murchin Falls die door uitgesleten rotsen de Nijl instort. De ideale plek voor een boottocht over de Nijl. Met een beetje geluk spot u zelfs leeuwen, olifanten en buffels die langs de rivier komen drinken. Overigens kunt u aan de rand van het Murchison National Park ook een bezoek brengen aan het Budongo Forest. In dit imposante mahoniebos leven honderden chimpansees die u onder leiding van een gids kunt bekijken.

Op expeditie naar de berggorilla's

Wist u dat Oeganda het leefgebied is van de ontzagwekkende berggorilla? Tijdens een rondreis Oeganda staat een bezoek aan het Bwindi Impenatrable Forest op het programma om deze mensaap in het wild te zien. De unieke gorillatracking voert u door een vulkanisch gebied met dichte jungle. Drassige paden, hoge luchtvochtigheid, tropische temperaturen en hoogteverschillen klinken misschien niet zo aanlokkelijk. Maar zodra u zich op enkele meters van een gorillafamilie bevindt is de vermoeiende tocht snel vergeten. Een onvergetelijke ervaring voor de echte avonturiers. Bij Kras is de vergunning om Bwindi te betreden inbegrepen bij de rondreis Oeganda. Luister wel goed naar de aanwijzingen van de gids. Gorilla's zijn wilde dieren en enorm sterk.

Via de Evenaar naar kleurrijk Kampala

Terug in de bewoonde wereld bezoekt u de hoofdstad Kampala. Onderweg passeert u tijdens een rondreis Oeganda de Evenaar. Het witte monument dat deze denkbeeldige lijn markeert is een foto waard. Eenmaal aangekomen in Kampala kunt u niet om de kleurrijke markten heen. Vooral de Nakasero markt in het centrum van de stad is een must-visit. Van verre zullen de geuren en kleuren van vers fruit en oosterse specerijen u tegemoet komen. En dankzij de handgemaakte potten, beeldjes en sieraden is dit ook de ideale plek om te speuren naar een souvenir. Bezoek in Kampala ook het Uganda Museum. Hier komt u door middel van muziekinstrumenten, wapens en jachtuitrustingen alles te weten over het traditionele leven van Oeganda.

Verfijn uw keuze
2 Rondreizen Oeganda
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Type Rondreis
Soort Rondreis
Vervoersoort
Accommodatie Type
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,0
3 beoordelingen Rondreizen Oeganda door reizigers van Kras