Rondreis Oezbekistan - Sfeer van een oosters sprookje

De bontgekleurde steden in charmant Centraal-Azië

Een rondreis door Oezbekistan laat u kennismaken met een prachtig woestijnlandschap en een vleugje van de Zijderoute. Laat u imponeren door de rijk versierde bezienswaardigheden zoals de massadra’s op het Registanplein in Samarkand en de kleurrijke kraampjes in de Central Bazaar van Boechara. Een bezoek aan ‘openluchtmuseum’ Khiva, met ‘de dikke en de dunne’ turquoise mozaïeken minaretten, maakt dit oosterse sprookje dat Oezbekistan heet compleet.

De parel van de Zijderoute: Samarkand

Welk land in Centraal-Azië grenst aan Kazachstan, Kirgizië, Tadzjikistan, Afghanistan en Turkmenistan? Het zou zo een Triviant vraag kunnen zijn. Een rondreis door Oezbekistan laat u kennismaken met een prachtig woestijnachtig landschap en neemt ook een vleugje van de Zijderoute mee. De Zijderoute was de voormalige handelsroute die Europa met het verre China verbond. De parel van de Zijderoute is karavaanstad Samarkand en ligt in het zuidoosten van Oezbekistan. Op het Registanplein staat u in het hart van de stad, die eigenlijk alleen maar uit bezienswaardigheden bestaat. De drie kolossale Koranscholen, ook wel madrassa’s genoemd, sieren het plein vanwege de rijke en kleurige decoraties. Zo is de Sher-Dor madrassa vernoemd naar de tijgers die op de voorzijde zijn geschilderd. Kijk uw ogen uit op dit indrukwekkende plein.

De bazaars van Boechara

De groepsrondreis gaat verder naar Boechara. Deze stad ligt ter hoogte van Samarkand, maar westelijker. De kleurrijke madrassa’s verruilen we voor kleurrijke bazaars vol met keramiek, kleden en kruiden. Irrigatie heeft ervoor gezorgd dat het woestijnlandschap ook over vruchtbaar land beschikt. Hier verbouwen de Oezbeken nu onder andere wijnen die internationale prijzen winnen zoals de Gulyakandoz wijn, fruit en zijde. Oezbekistan is ook een van de grootste katoenproducenten ter wereld. Wellicht kunt u in de overdekte Central Bazaar van Boechara een mooi lokaal product vinden, zoals het handgeknoopte Boechara-tapijt, als herinnering aan een rondreis door Oezbekistan.

Khiva, het openluchtmuseum van Oezbekistan

Als de parel van de Zijderoute en de bazaars van Boechara u nog niet overtuigd hebben van een rondreis Oezbekistan met gegarandeerd vertrek, dan lukt het authentieke plaatsje Khiva dat misschien wel. Deze oude oasenederzetting ligt in het noordwesten vlakbij de rivier Amu Darja en is omringd door een lemen stadsmuur. De eeuwenoude binnenstad Ichan Khala is goed bewaard gebleven en daardoor waant u zich net in een openluchtmuseum. Tijdens een vakantie in Oezbekistan is ook het hotel van Kras, geheel in stijl met het oude centrum, gevestigd in een monumentale madrassa. Na de bruine architectuur van Boechara springen ‘de dikke en de dunne’ turquoise, mozaïeken minaretten meteen in het oog. De robuuste Kalta-Minor minaret is zo kort en stomp omdat hij nooit is afgebouwd. De legende gaat dat het plan was om de minaret zo hoog te bouwen tot Boechara te zien zou zijn, maar… dat ligt dat ruim 400 km verderop. Is de tijd al rijp om in dit oosterse sprookje te stappen?

2 Rondreizen naar Oezbekistan gevonden
Oezbekistan
v
Rondreis
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Continent
Azie(2)
Land
xOezbekistanv
SAlle landen
Plaats
Soort vakantie
xRondreisv
Type Rondreis
Groepsreis(2)
Soort Rondreis
Last minute(1)
Vervoersoort
Bus(2)
Inclusief vlucht(2)
Accommodatie Type
Hotel(2)
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
10-14 dagen(1)
15-22 dagen(1)
Klantbeoordeling
8 en hoger(2)
7 en hoger(2)
6 en hoger(2)
Budget p.p.
Vanaf € 1000(2)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

Kortingsdagen
Rondreis Langs de legendarische Zijderoute
Rondreis Langs de legendarische Zijderoute
  • Met unieke overnachting in een traditionele Yurt
  • Afwisseling van bergen, woestijnen en meren
  • U heeft voor deze drie landen géén visa nodig
  • 21 dagen
Kortingsdagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 04-09-2019
Reisduur 21 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf2489
IG
Kortingsdagen
Rondreis Oezbekistan & een vleugje Zijderoute
Rondreis Oezbekistan & een vleugje Zijderoute
  • Stap (visumvrij!) in een sprookje van 1001-nacht
  • Nu met binnenlandse vlucht in plaats van nachttrein
  • Bewonder het bijzondere hart van Centraal-Azië
  • 12 dagen
Kortingsdagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 12-07-2019
Reisduur 12 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf1209
IG
8,6
Beoordeling Rondreizen Oezbekistan door reizigers van Kras
Gebaseerd op 33 reviews