Rondreis Oman - Het sprookjesachtige Midden-Oosten

Woestijnlandschappen, cultuurrijke steden en bruisende soeks

Maakt u straks tijdens een rondreis Oman een avontuurlijke ontdekkingsreis door dit toverachtige land in het Midden-Oosten? Ga bijvoorbeeld op excursie door de Wahiba Sands, waar u per jeep de gouden zandduinen van dit golvende woestijnlandschap verkent. Of ontdek juist het rijke verleden van deze sultanaat door in de noordoostelijke stad Nizwa een wandeling te maken in het zandkleurige 'Nizwa Fort'.

Het ‘zandkasteel’ van Nizwa

Laat u tijdens een rondreis Oman verleiden door de sprookjesachtige Oosterse sfeer van dit West-Aziatische land. Deze Arabische sultanaat wisselt bruisende soeks af met paradijselijke oases en cultuurrijke steden met gouden woestijnlandschappen. Begin deze ontdekkingsreis bijvoorbeeld in de stad Nizwa, gelegen in het noordoosten van Oman. Het zandkleurige Nizwa Fort, dat gebouwd is in het stadshart, is een van de bezienswaardigheden die zeker het bezoeken waard is. Wie op excursie gaat door dit gefortificeerde ‘zandkasteel’, maakt uitgebreid kennis met het rijke verleden van Oman. Binnen de fortmuren is namelijk een cultuurhistorisch museum gevestigd waar etnische voorwerpen, historisch fotomateriaal en eeuwenoude handwerken wordt tentoongesteld.

Het paradijselijke Wadi Bani Khalid

De natuurlandschappen die te verkennen zijn tijdens een rondreis Oman kunnen minstens zoveel indruk op u maken. Voor avonturiers is het mogelijk om met Kras op excursie te gaan door de Wahiba Sands, het omvangrijke woestijngebied gelegen in het noordoosten. Per 4WD ‘scheurt’ u dan door het gouden woestijnlandschap waar het zicht op de golvende zandduinen reikt tot aan de horizon. Wie denkt dat Oman alleen beschikt over uitgestrekte woestijnlandschappen, zal zich nog verbazen over dit Arabische land. Tussen deze goudkleurige ‘zandbakken’ bevinden zich namelijk de meest paradijselijke oases, die ook wel wadi’s worden genoemd. Wie door de Wadi Bani Khalid dwaalt, waant zichzelf bijna in een ‘hemel op aarde’. Tussen de gouden zandrotsen fonkelt een lichtblauw wateroppervlak, waarlangs wuivende palmbomen en idyllische hutjes staan te schitteren.

De authentieke sfeer van Muscat

Een excursie door de noordwestelijke hoofdstad Muscat mag eigenlijk niet ontbreken tijdens een reis door Oman. In deze feeërieke ‘woestijnstad’ proeft u pas echt de authentieke sfeer van dit Arabische land. Dwaal hier zeker eens door de Soek van Muttrah, de overdekte markt waar al uw zintuigen worden geprikkeld. Om te beginnen komt dit door de oosterse architectuur van het complex, dat wordt gevormd door 'fakkelvormige' portalen, kleurrijke glas-in-loodramen en het houten gewelf. De temperamentvolle marktkoopmannen laten u hier bovendien in ‘geuren en kleuren’ kennismaken met zijdezacht textiel, glinsterende juwelen en intens geurende kruiden.

Verfijn uw keuze
3 Rondreizen Oman
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Type Rondreis
Soort Rondreis
Gegarandeerd Vertrek
Vervoersoort
Accommodatie Type
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Fly-drive Oman (self-drive)
Fly-drive Oman (self-drive)
  • Ontdek de oude stad Muscat met haar prachtige moskee
  • Off road door de woestijn en langs oases
  • Overnachting in een desert camp mét sterrenhemel
  • 9 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum03-11-2019
Reisduur9 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1959
GK
8,5
69 beoordelingen Rondreizen Oman door reizigers van Kras