Met meer dan 6.000 historische gebouwen kunt u uw ogen uitkijken tijdens een rondreis Krakau. Ga met Kras op stap en bekijk de mooiste bezienswaardigheden van deze Zuid-Poolse stad. Wandel bijvoorbeeld naar het Wawelkasteel waar u door de sprookjesachtige burcht loopt en uitzicht heeft op de Wisla-rivier. Of ontdek alle historische gebouwen zoals de de Lakenhal op het centrale marktplein wanneer u de Koninklijke Route bewandelt.

Trekpleister Krakau

Dankzij de duizenden historische gebouwen en monumenten is Krakau een ware trekpleister. Van een sprookjesburcht tot aan een tot aan het middeleeuwse stadshart Rynek Glowny, deze vroegere Poolse hoofdstad heeft het allemaal. Een van de mooiste bezienswaardigheden tijdens een rondreis Krakau is zonder meer het Wawelkasteel. Deze koninklijke burcht is direct gelegen aan de rivier Wisla en eenmaal op het binnenhof lijkt het alsof u tientallen jaren terug in de tijd bent gegaan. Alsof u bijna verwacht dat mensen in middeleeuwse kledij uit de gebouwen komen wandelen! Ook interessant is de Joodse wijk Kazimierz waar u het oudste nog bestaande Joodse gebouw van Polen vindt, namelijk de oude synagoge in de Szerokastraat. En in de avond keert u met een rugzak vol herinneringen terug naar het hotel net buiten het oude stadscentrum.

Het historische centrum van Krakau

Het compacte centrum van Krakau maakt dat u de stad eenvoudig te voet kunt verkennen tijdens een perfect georganiseerde rondreis van Kras. Wandel samen met de Nederlandssprekende gids langs talloze historische bouwwerken, vele schitterende kerken en indrukwekkende herenhuizen. Musea, winkels, kunstgalerijen, bars en restaurants hebben onderdak gevonden in vele van de fraaie panden. En de altijd aanwezige 'locals' zorgen voor een gezellige sfeer. Vergeet ook niet om tijdens een rondreis Krakau de Koninklijke Route te bewandelen die u langs alle belangrijke bezienswaardigheden voert. Denk bijvoorbeeld aan de Raadhuistoren, de gotische Mariakerk of het centrale marktplein met de Lakenhal. Ooit de plek voor internationale handel, nu kunt u hier alsnog over de markt wandelen en lokaal eten proeven. En vergeet ook niet om de schoorsteencake 'trdelnik' te proeven: een lokale en zoete lekkernij!

Verfijn uw keuze
5 Rondreizen Krakau
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Type Rondreis
Soort Rondreis
Gegarandeerd Vertrek
Vervoersoort
Accommodatie Type
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,3
188 beoordelingen Rondreizen Polen Krakau door reizigers van Kras