Rondreis Algarve - Zonovergoten regio van Portugal

Veelzijdige rondreis met natuurgebieden en fonkelende steden

Een rondreis in de Algarve brengt u langs de mooiste plekken van deze Zuid-Portugese provincie. Vooral de strandjes zijn uniek in Europa, bijvoorbeeld het Praia da Marinha met zijn goudkleurige zand en de fraaie rotsformaties. Landinwaarts schittert het Natuurpark van het Guadianadal waar boeiende fiets- en wandeltochten te maken zijn. Naast fonkelende meren, beken en watervallen is hier ook een verlaten mijngebied te ontdekken.

De Algarve: de mooie kust van Carvoeiro

Aan de zuidkust van Portugal ligt het plaatsje Carvoeiro, zo’n zestig kilometer van het vliegveld van Faro. Het is een van de typische vissersplaatsjes die u op een rondreis Algarve kunt tegenkomen, met de felgekleurde bootjes aan het strand en witgekalkte huisjes. Langs de kust bij Carvoeiro zijn de mooiste rotsformaties van het land te vinden. Eeuwenlang heeft het water van de Atlantische Oceaan de fraaie grillige sculpturen uitgesleten in het witte en honingkleurige kalkzandsteen. Door dit landschap kunt u ook wandelen over een hobbelig rotspad. Tussen de rotsen zijn schitterende goudkleurige strandjes te vinden of soms zelfs ín de rotsen, zoals het unieke Praia de Benagil. Het stadje Carvoeiro is fraai gelegen boven op de rotsen en heeft een keur aan restaurantjes. Bijvoorbeeld Le Crô Portugal in het centrum van de stad dicht bij het strand waar u uitstekend tapas kunt eten. Of smul eens in één van de goede visrestaurants van een vis-‘cataplana’, een visschotel van alle vis en schelpdieren die op dat moment voor handen zijn, gestoofd in een traditionele Portugese koperen cataplana-pan.

Op avontuur in Praia da Luz

Praia da Luz is een prachtige kustplaats in het westen van de Algarve. Voor een zonvakantie heeft 'Luz' alles in huis. Het heeft een prachtig zandstrand met veel mogelijkheden om te watersporten. Langs de kust bij Luz zijn rotsformaties die zich uitstekend lenen voor een robuuste wandeling, waar vooral de vergezichten over de oceaan adembenemend zijn. Praia da Luz ligt maar een kwartiertje rijden van Fortaleza de Sagres, het fort op het uiterste zuidwestelijke puntje van Portugal. In het tijdperk van de wereldberoemde ontdekkingsreizigers werd dit punt als het einde van de wereld beschouwd. Op de binnenplaats bevindt zich een indrukwekkende zonnewijzer, die maar liefst een doorsnee kent van vijftig meter. Voor een onvergetelijk aanblik moet u echter eens een wandeling maken over de omliggende kliffen, waar u een prachtig panorama heeft op het zeewater dat tegen de rotswanden ramt.

Ontdek Beja en omgeving

Een rondreis van Kras door de Algarve voert u ook langs het mooie stadje Beja. In het centrum van deze plaats schittert het 17e-eeuwse klooster Onze-Lieve-Vrouwe-van-Onbevlekte-Ontvangenis. Het gebedshuis is tegenwoordig een museum waar eeuwenoude schilderijen, fresco’s en houtsnijwerk te zien zijn. Een van de andere bezienswaardigheden is het kasteel van Beja, dat vrij toegankelijk is en een mooi uitzicht biedt op de lager gelegen delen van de stad. In de directe omgeving van de ommuurde stad ligt het Natuurpark van het Guadianadal. Dit heuvelige bosgebied is 70.000 hectare groot en bevat watervallen, meren en rivieren. Een heerlijke plaats voor een wandeling, fietstocht of een kanovaart. Er is hier ook industrieel erfgoed te bezichtigen zoals de mijn van São Domingos, een 19-eeuwse Engelse pyrietmijn. Het afgegraven landschap is fascinerend en er zijn tal van overblijfselen uit dit tijdperk. Bijvoorbeeld het Paleis der Engelsen, nu een hotel, waar de vroegere directie huisde. In het perk is ook een stuwmeer met het mooie rivierstrand van Tapada Grande, waar u af kunt koelen in het felblauwe water.

Verfijn uw keuze
4 Rondreizen Algarve
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Type Rondreis
Soort Rondreis
Vervoersoort
Accommodatie Type
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Fietsvakantie Portugal - De Algarve
Fietsvakantie Portugal - De Algarve
  • Ontdek op sportieve wijze de bekendste kuststrook van Portugal
  • Geniet van stranden, grillige rotsen en charmante vissersdorpen
  • Nederlandstalige fietsroutes naar o.a. Faro en Tavira
  • 8 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 23-09-2019
Reisduur 8 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf822
G
7,9
42 beoordelingen Rondreizen Portugal Algarve door reizigers van Kras