Rondreis Servië - Voordelige en perfect verzorgde reis

Het veelzijdige Servië verkennen tijdens een busreis door de Balkan

Tijdens een rondreis Servie vormen schilderachtige wijken, eeuwenoude bezienswaardigheden en kiezelstrandjes het beeld in Belgrado. Deze hoofdstad van Servië zult u tijdens een busreis over de Balkan bezoeken. Stap in de kunstenaarswijk Skadarlija de touringcar uit en verken de geplaveide straatjes, galeries en huizen met gietijzeren balkons. Of zet tijdens een groepsrondreis Servië koers naar het schiereiland Ada Ciganlija voor ontspanning aan de Sava-rivier.

Het Fort in Belgrado bezoeken

Tijdens een rondreis Servië zult u per bus een bezoek brengen aan de hoofdstad Belgrado. Historische bezienswaardigheden liggen in deze Balkanstad niet ver uit elkaar zodat u ze al wandelend kunt bekijken. Maar u kunt er ook voor kiezen om een stadstour te maken onder leiding van een gids. Het belangrijkste gebouw in Belgrado is het 2.000 jaar oude fort dat op een heuvel staat. In Belgrado Fort kunt u niet alleen overblijfselen van oude kerken, poorten en torens bekijken, maar ook sporen uit de Romeinse Oudheid ontdekken. Vanuit het fort wacht ook een indrukwekkend uitzicht over de stad en de rivieren Donau en Sava. En vergeet het Kalemegdan Park niet dat rondom het fort ligt. In dit groene stadspark zijn vooral 'The Big en Small Staircase' een opvallende verschijning. Deze granieten trappengangen zijn dankzij het neo-barokke ontwerp namelijk bijna te beschouwen als kunstwerken.

Struinen door de schilderachtige wijk Skadarlija

Als u door Belgrado struint kunt u niet om de kunstenaarswijk Skadarlija heen. Geplaveide straatjes, huizen met gietijzeren balkons en kleurrijke bloemen én schilderachtige lantaarns vormen hier het decor. Skadarlija wordt dan ook vaak vergeleken met Montmartre in Parijs. Tijdens een rondreis Servië zult u zich in Skadarlija even in de middeleeuwen wanen en kunt u de vele galeries en antiekwinkels bezoeken. Of neerstrijken bij een van de terrasjes om een wijntje te drinken. Aan de rand van Skadarlija staat de Kathedraal van Belgrado. Dit witte kerkgebouw laat zich kenmerken door zijn groene koepeldak. En door de glas-in-lood ramen en de 49 klokken van de klokkentoren. Een must-see voor cultuurliefhebbers tijdens deze voordelige busreis door Servië!

Ontspannen op het schiereiland Ada Ciganlija

Wilt u tijdens een rondreis Servië even bijkomen van alle culturele indrukken? Dan kunt u in Belgrado koers zetten naar Ada Ciganlija. Dit schiereiland ligt in de rivier de Sava en staat bekend om de dennenbossen en kiezelstranden. Locals komen hier graag wandelen, zonnen en zelfs picknicken. Ada Ciganlija is dan ook de perfecte plek in Belgrado om te ontspannen en de schaduw op te zoeken. Trek uw wandelschoenen maar aan voor een tocht door de bossen. Of zet koers naar het kraakheldere Ada Safari-meer om hier een plons te nemen tijdens een rondreis door de Balkan. U kunt het schiereiland overigens per boot bereiken vanaf de Branko brug in Belgrado.

2 Rondreizen naar Servië gevonden
Servië
v
Rondreis
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Continent
Europa(2)
Land
xServiëv
SAlle landen
Plaats
Soort vakantie
xRondreisv
Soort Rondreis
Busrondreis(2)
Groepsreis(2)
Vervoersoort
Bus(2)
Accommodatie Type
Hotel(2)
Vertrekperiode
April 2019(1)
Mei 2019(1)
Juli 2019(1)
September 2019(2)
Reisduur
15-22 dagen(2)
Klantbeoordeling
8 en hoger(1)
7 en hoger(1)
6 en hoger(1)
Geen beoordeling(1)
Budget p.p.
Vanaf € 1000(2)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

8,1
Beoordeling Rondreizen Servië door reizigers van Kras
Gebaseerd op 48 reviews