Rondreis Suriname - Dwars door het Amazone regenwoud

Ongerepte jungles, oude plantages en Nederlandse sporen

Het Amazone regenwoud, de klaterende watervallen en slingerende brulapen zullen een onuitwisbare indruk achterlaten tijdens een rondreis Suriname. Ook hoofdstad Paramaribo met zijn koloniale houten panden zal u overweldigen. Na een Surinaams broodje Pom aan de waterkant kunt u op de fiets stappen voor een dagtrip door de oude Peperpot plantages. Of ontdek met een 'jungle walk' het regenwoud van Awarradam ver weg van de bewoonde wereld.

Paramaribo: de ‘Houten Stad’

De voormalige Nederlandse kolonie Suriname, in het noorden van Zuid-Amerika, weet u met zijn tropische regenwoud, oude plantages en overheerlijke keuken moeiteloos te overweldigen. In de gezellige hoofdstad Paramaribo begint en eindigt uw fascinerende rondreis door Suriname. Deze typische Caribische stad aan de westoever van de Surinamerivier staat garant voor een glimlach op het gezicht. In het sfeervolle centrum proeft u een vleugje Holland zodra u de houten panden uit de koloniale tijd spot. De historische binnenstad staat dan ook bekend als de ‘Houten Stad’ en heeft een plekje weten te veroveren op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vergeet tijdens uw rondreis met Kras niet het centrale Onafhankelijkheidsplein aan te doen waar de meeste bezienswaardigheden liggen. Met name de Gouveneurswoning met zijn vele bogen en Fort Zeelandia dat door Nederlanders werd gesticht nemen een belangrijke plek in rondom dit groene plein. Flaneer ook eens naar de waterkant waar u een mooi zicht heeft op de Surinamerivier. Hier kunt u bij de eetstalletjes en kiosken proeven van een Surinaams broodje Pom.

Fietsen door de Peperpot plantages

Wilt u meer van de rijke omgeving van Paramaribo zien tijdens een rondreis door Suriname? Een bijzondere dagtrip is een fietstocht naar plantage Peperpot vlakbij Paramaribo. Spring oer-Hollands op de fiets om vervolgens met gids een schitterende tocht te maken van ongeveer 4 uur richting de oude Peperpot plantage die diende als koffie- en cacao plantage. De route leidt u over hobbelige zandwegen langs voormalige plantages, kleine kanalen en diverse fabrieken die nog dateren uit de Nederlandse koloniale tijd. Eenmaal bij Peperpot, de oudste plantage uit de Surinaamse geschiedenis, kijkt u de ogen uit bij de oude koffie-en cacaobomen. Ook de kleine arbeiderswoningen, koffieloods en de koffie- en cacaofabriek op het terrein zullen indruk maken. De bloeiende orchideeën en bromelia’s maken de plantage tot een feest voor natuurliefhebbers en de vele vogels en doodshoofdaapjes maken het plaatje compleet. Na een rit door de weelderige plantage sluit u de vakantiedag af met een goede bak koffie bij een kleine warung.

Een 'jungle walk' door het Amazone regenwoud

Uw rondreis Suriname neemt een meer avontuurlijke wending tijdens uw verblijf op het idyllische eiland Awarradam verscholen in het Amazone regenwoud. Vanaf Paramaribo vliegt u naar Kajana vanwaar u per korjaal over de rivier Gran Rio naar uw lodge op Awarradam wordt gebracht. Hier beleeft u tijdens uw zonvakantie met Kras een unieke ervaring ver van de bewoonde wereld. U begeeft zich in het woongebied van de Saramaccaners, te midden van een weelderige natuur. In de vroege ochtend kunt u onder begeleiding van een gids een avontuurlijke ‘jungle walk’ maken waarbij u in alle stilte de jungle hoort ontwaken. De pittige jungletrek voert u door het dichte Amazone regenwoud met zijn overweldigende rijke flora en fauna. Grote kans dat u onderweg leguanen en armadillo’s spot en apen voorbij ziet slingeren. Tijdens een rondreis met Kras is deze tocht een echte must voor natuurliefhebbers en avonturiers.

4 Rondreizen naar Suriname gevonden
Suriname
v
Rondreis
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Continent
Land
xSurinamev
SAlle landen
Soort vakantie
xRondreisv
Soort Rondreis
Gegarandeerd Vertrek
Ja(3)
Vervoersoort
Bus(3)
Accommodatie Type
Reisduur
Klantbeoordeling
Budget p.p.
Sorteer op
n

Een moment geduld a.u.b.

8,3
Beoordeling Rondreizen Suriname door reizigers van Kras
Gebaseerd op 70 reviews