Rondreis Turkije - Uw camera krijgt geen rust

Zon, zee en een shot aan cultuur

Merhaba! Hoşgeldiniz! Het land van de Turkse Hamams, Döner Kebab en kleurrijke bazaars geeft u een warm welkom tijdens een rondreis met Kras. Ervaar authentiek Turkije in metropool Istanbul waar de kebabzaakjes en fraaie moskeeën voor een feestelijke wanorde zorgen. Of bewonder het maanlandschap van Cappadocië vanuit een luchtballon. Na een duik in de kalksteenterrassen van het ‘Kasteel van katoen’ voelt u zich herboren tijdens een zonvakantie.

De feestelijke wanorde van Istanbul

Turkije is meer dan zonovergoten stranden aan de Turkse Riviera, Lycische Kust en Egeïsche Kust. Laat de All Inclusive resorts en bruinende toeristen achter u en maak kennis met het authentieke en ongerepte Turkije. Moeder Natuur heeft Turkije fascinerende landschappen geschonken. Van ruige bergen, dichte bossen, het onaardse landschap van Cappadocië, glasheldere meren tot meer dan 11.000 plantensoorten. Tijdens een rondreis Turkije gaat u ‘Off the beaten track’ en weer terug. De beste plek om kennis te maken met het authentieke Turkse leven is metropool Istanbul, de ‘parel aan de Bosphorus’. De fraaie moskeeën, Turkse badhuizen, kebabzaakjes en Grote bazaar met duizenden winkeltjes maken een feestelijke wanorde van deze Oosterse stad. Wanneer u een blik werpt in uw Lonely Planet komt u er al snel achter dat een bezoek aan de voormalige kathedraal en moskee Aya Sofia en de Blauwe Moskee een echte must is tijdens een vakantie Turkije. De Blauwe Moskee doet met zijn zes minaretten, centrale koepel en duizenden tegeltjes niet veel onder voor de wereldberoemde Tai Mahal. In de hipste wijken van Istanbul ligt shopwalhalla Istiklal caddesi, de langste winkelstraat van de stad. Hier zijn de grote ketens vertegenwoordigd en spot u talloze cafeetjes en restaurants voor de nodige versnaperingen.

Met de luchtballon over magisch Cappadocië

Een totaal andere wereld ontdekt u tijdens een rondreis met Kras in het hart van Turkije waar het sprookjesachtige landschap vol rotsformaties van Cappadocië u zal verbluffen. Miljoenen jaren geleden is er door uitbarsting van de dagi-vulkanen een uniek landschap ontstaan met bizarre turfsteenkegels, kloven en wonderlijke rotsformaties. Regio Cappadocië zal vanwege zijn bijzondere maanlandschap het hoogtepunt van uw zonvakantie zijn. Toch maken de verscholen kegelwoningen, rotskloosters, ondergrondse steden en grotwoningen het gebied nog eigenaardiger. Zorg dat uw fotocamera is opgeladen tijdens een bezoek aan de vallei van Göreme. Hier dwaalt u tussen turfstenen pilaren, torens en schoorstenen van tientallen meters hoog waar talloze woningen en kerken zijn uitgehakt. Met zonsopgang heeft u de kans om tijdens een excursie van kras het betoverende landschap vanaf grote hoogte te bekijken met een ballonvaart. Te midden van misschien wel honderd kleurrijke luchtballonnen beleeft u een fenomenaal uitzicht over een van de allermooiste gebieden ter wereld.

Pamukkale: Het ‘Kasteel van katoen’

Toch krijgt uw camera geen rust tijdens een rondreis Turkije. In het zuidwesten van het land ligt het fotogenieke ‘Kasteel van katoen’ oftewel Pamukkale. Vanwege de beroemde witte terrassen en schitterende rotsformaties die trapsgewijs naar beneden lopen heeft het natuurfenomeen van Pamukkale wat weg van een Katoenen kasteel. De witte kalksteenterrassen zijn gevuld met warm, mineraal houdend water uit thermale bronnen waar heerlijk in gebaad kan worden. Terwijl u met de blote voeten langs de terrassen dwaalt heeft u het gevoel door de sneeuw te lopen maar dan met een temperatuur van rond de 30 graden. Niet in alle kalksteenterrassen kunt u zomaar plonzen, een gedeelte van de ‘bevroren waterval’ is namelijk afgesloten om beschadiging tegen te gaan. Na een middagje badderen in het heilzame bronwater voelt u zich helemaal herboren tijdens een zonvakantie Turkije.

Verfijn uw keuze
2 Rondreizen Turkije
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Land
Streek
Plaats
Soort vakantie
Type Rondreis
Soort Rondreis
Gegarandeerd Vertrek
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,3
21 beoordelingen Rondreizen Turkije door reizigers van Kras