Maak tijdens de rondreis Verenigde Arabische Emiraten kennis met dit veelzijdige land in het Midden-Oosten. Zo is het mogelijk om de cultuurrijke hoofdstad Abu Dhabi te bezoeken. De Sheikh Zayed Grand Moskee is dankzij de glinsterende kroonluchters, vloermozaïeken en marmeren pilaren absoluut een van de mooiste bezienswaardigheden. Of ga op vakantie naar Dubai waar de futuristische skyline wordt gedomineerd door de imposante wolkenkrabbels Burj Khalifa en Burj al Arab.

Het sprookjesachtige Abu Dhabi

Beleef een sprookjesachtige vakantie tijdens een rondreis door de Verenigde Arabische Emiraten. Dit land in het Midden-Oosten bestaat uit zeven verschillende emiraten die ieder een uniek karakter kennen. Het noordelijk gelegen Abu Dhabi is de hoofdstad en tevens de naam van de ‘oliestaat’ die bijna negentig procent van de VAE beslaat. In het stadshart is de Sheikh Zayed Grand Moskee een van de bezienswaardigheden en is zeker een excursie waard. Van buiten valt dit spierwitte gebedshuis op door de vele koepels en de vier minaretten die versierd zijn met gouden decoraties. Het interieur kent helemaal een feeëriek decor door de immense vloermozaïeken, kroonluchters van Swarovski-kristal en marmeren pilaren die zijn ingelegd met parelmoer. Wandel ook gerust eens binnen bij het nabijgelegen Heritage Village om alles te ontdekken over het authentieke leven in Abu Dhabi. Traditionele handwerkers tonen in dit museum eeuwenoude ambachtsvaardigheden en er is zelfs een authentieke soek nagebouwd.

Het futuristische Dubai

Bereid u vervolgens voor op een cultuurshock tijdens een rondreis verenigde Arabische Emiraten, want de noordoostelijk stad Dubai staat bekend om de hypermoderne bezienswaardigheden. De skyline wordt gedomineerd door futuristische wolkenkrabbers, waarvan de Burj Khalifa waarschijnlijk het meest in het oog springt. Deze hoogste ‘skyscraper’ ter wereld is 829 meter hoog en vooral vanaf het outdoor platform op de 124e verdieping is het uitzicht over de stad onvergetelijk te noemen. In de verte schittert het palmvormige eiland Palm Jumeirah en het zeilvormige 7-sterren hotel Burj al Arab. Aan de voet van deze wolkenkrabber zorgt de Dubai Fountain voor een spetterende watervoorstelling. Op hits van Michael Jackson en Lionel Richie spuit het water tot wel 150 meter de lucht in, waarbij de ingebouwde lichtshow voor een kleurrijk waterspektakel zorgt.

Zonvakantie in het Midden-Oosten

Het zal u misschien niet verbazen, maar ook voor een zon- zee en strandvakantie bent u in Dubai aan het juiste adres. Langs de noordkust van deze stad kunt u namelijk neerploffen op het hagelwitte zandstrand Jumeirah Beach, terwijl u wordt getrakteerd op een fraai panorama op de 'skyscraper-skyline' van de stad. Werk aan een zomers kleurtje of neem een verfrissende duik in de lichtblauwe Perzische Golf. Om vervolgens kennis te maken met het rijke verleden van Dubai kunt u in het oude centrum op excursie gaan naar het Al-Fahidi Fort. Binnen de zandstenen fortmuren is het Dubai Museum gevestigd, waar een fototentoonstelling visueel de overgang van ‘woestijnstad’ naar ‘wolkenkrabberstad’ weergeeft. En verder pronken ook Arabische ‘dhow’ vissersboten, materialen van parelduikers en oude militaire wapens in dit historische stadsmuseum.

Verfijn uw keuze
3 Rondreizen Verenigde Arabische Emiraten
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Type Rondreis
Soort Rondreis
Gegarandeerd Vertrek
Vervoersoort
Accommodatie Type
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,5
127 beoordelingen Rondreizen Verenigde Arabische Emiraten door reizigers van Kras