Singlereizen Cuba - Land van auto’s, sigaren en rum

Maak kennis met dit muzikale eiland in het Caribisch gebied

Waar denkt u aan bij het zien van een close-up foto van een Amerikaanse oldtimer? Juist ja, Cuba. Proost op het terras met een glaasje Cubaanse rum aan het Plaza de la Catedral in Havana en geniet van de traditionele salsa die de straatjes van Trinidad vullen. Een singlereis naar Cuba biedt ieder wat wils; van een dagtrip naar de tabaksplantages van de Viñales Vallei tot zonnen aan het witte zandstrand van Guardalavaca.

Salsa en oldtimers

In het Caribisch Gebied, ten zuiden van de Golf van Mexico en de Atlantische Oceaan, ligt het eiland Cuba. Tijdens een singlereis door Cuba zult u merken dat de felgekleurde straatjes van Trinidad, gelegen aan de zuidkust van Cuba, gevuld zijn met muziek. Bij het horen van de salsa beweegt u bijna automatisch met het ritme van de Cubanen mee. Hoewel deze traditionele muziek al jaren oud is, bleef ze lang besloten voor de buitenwereld. Het succes van de muziekgroep Buena Vista Social Club bracht daar in de jaren ‘90 verandering in, en gaf de Cubaanse muziek wereldwijd bekendheid. Naast muziek behoren de kleurrijke oldtimers ook tot de bezienswaardigheden die het straatbeeld van Trididad en eigenlijk heel Cuba bepalen. De oudste modellen auto’s zijn vaak van de inwoners zelf en herkent u aan de gele nummerplaten.

Cubaanse sigaren

Een ander handelsmerk van Cuba zijn de sigaren. Tijdens een singlereis Cuba gaat u op excursie naar de provincie Pinar del Río, in het westen van Cuba. In de vruchtbare rode aarde van de Viñales Vallei liggen de tabaksplantages waar de wereldberoemde Cubaanse sigaren worden geproduceerd. Zoals de Montecristo sigaar. De tabaksvelden liggen tussen de palmbomen en ronde groene ‘mogotes’. Vanwege hun vorm staan deze kalkstenen rotsformaties ook wel bekend als olifantsruggen. De architectuur van de koloniale pastelkleurige huizen, rieten drooghutjes en plaatsjes in combinatie met de tabaksplantages hebben de Viñales Vallei op de werelderfgoedlijst gezet. Ze representeren de culturele ontwikkeling van het Caribisch Gebied en Cuba.

3x Havana

Ook hoofdstad Havana is een oude koloniale stad. Havana ligt in het noordwesten van Cuba en is verdeeld in 3 wijken: Havana Vieja, Centro en Vedado. Havana Vieja betekent oud-Havana en is de meest historische wijk. Gelukkig zijn hier de gevels van de historische gebouwen nog vrij van schreeuwerige reclameborden. Deze zijn ook niet nodig want aan één van de mooiste pleinen van Havana, Plaza de la Catedral, nodigt het terras met uitzicht op de imposante Catedral de la Habana eigenlijk zichzelf al uit. Onder het genot van een glaasje Cubaanse rum kunnen strandliefhebbers alvast lekker wegdromen over de laatste dagen van een singlereis Cuba. Die staan namelijk in het teken van zonnen, de Caribische Zee en het witte strand van badplaats Guardalavaca, aan de noordkust van Cuba. In een All Inclusive hotel van Kras aan deze azuurblauwe zee kunt u onbezorgd nagenieten van een zonvakantie in het land van oldtimers, sigaren en rum.

1 vakantie naar Cuba gevonden
Cuba
v
Singlereis
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Continent
Noord Amerika(1)
Land
xCubav
SAlle landen
Soort vakantie
xSinglereisv
Soort Singlereis
Rondreis(1)
Doelgroep
Singles: alle leeftijden(1)
Gegarandeerd Vertrek
Ja(1)
Vertrekperiode
Januari 2019(1)
Februari 2019(1)
Maart 2019(1)
April 2019(1)
Mei 2019(1)
Juni 2019(1)
Juli 2019(1)
Augustus 2019(1)
September 2019(1)
Januari 2019(1)
Februari 2019(1)
Maart 2019(1)
April 2019(1)
Mei 2019(1)
Juni 2019(1)
Juli 2019(1)
Augustus 2019(1)
September 2019(1)
Oktober 2019(1)
Reisduur
10-14 dagen(1)
Vervoersoort
Inclusief vlucht(1)
Klantbeoordeling
8 en hoger(1)
7 en hoger(1)
6 en hoger(1)
Accommodatie Type
Hotel(1)
Budget p.p.
Vanaf € 1000(1)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

8,1
Beoordeling Singlereizen Cuba door reizigers van Kras
Gebaseerd op 86 reviews