Berlijn is bruisend en modern, maar ook één groot openluchtmuseum. De iconische bezienswaardigheden uit de Tweede Wereldoorlog staan nog steeds verspreid door de hele stad. Tijdens een singlereis Berlijn heeft u de kans ze allemaal te zien, waaronder de Berlijnse Muur. Vergeet ook niet de Duitse gezelligheid te ervaren in een van de vele cafeetjes in de wijk Mitte. Uiteraard onder het genot van een typisch Duitse bierpul.

Slenteren over Unter den Linden

Een wandeling door de Duitse hoofdstad Berlijn is als reis door de geschiedenis. Voor een bezoek aan deze stad in het noordoosten van Duitsland heeft u aan één dag niet genoeg, want de lijst met bezienswaardigheden is eindeloos. Begin een singlereis Berlijn bijvoorbeeld met een bezoek aan de centrale wijk Mitte met haar gezellige bars en cafeetjes. Hier vindt u de boulevard Unter den Linden, waar onder andere het Altes Palais met die sierlijke zuilen, uw aandacht trekt. Vanuit dit classicistische paleis groette de voormalige Duitse koning Wilhem I dagelijks het volk. Aan het eind van de 2 kilometer lange laan staat de Brandenburger Tor. Dit was ooit de toegangspoort tot Berlijn en staat tegenwoordig symbool voor de Duitse eenwording na de Val van de Muur. Dertig jaar lang was de poort door de muur niet toegankelijk. Ervaar dus zelf hoe bijzonder het is om onder dit neoclassistische bouwwerk door te lopen. De majestueuze vierspan die erbovenop pronkt zal ongetwijfeld opvallen!

De Muur: het hoogtepunt van Berlijn

Zonder een bezoek aan de voormalige Berlijnse Muur zijn de singlereizen naar Berlijn eigenlijk niet compleet. Dat kan het beste bij East Side Gallery, waar kunstenaars het overgebleven stuk muur prachtig versierden met graffiti. Dit stuk ligt ten zuiden van de wijk Mitte op 15 minuten lopen, maar u kunt ook bus 100 nemen. Deze buslijn brengt u ook langs talloze andere bezienswaardigheden. Stap uit bij bijvoorbeeld het Holocaust Monument in het centrum. Dit monument bevat 2700 betonnen blokken van verschillende afmetingen, waar u doorheen kunt wandelen. Onder het monument kunt u in het informatiecentrum meer ontdekken over de geschiedenis van het joodse volk. Wilt u alle indrukken van een voordelig weekend Berlijn even rustig op u laten inwerken? Dat kan met een glas ‘Weizener’ bij het comfortabele hotel van Kras. Of plof rustig neer op een nabijgelegen terras met een heerlijke ‘ currywurst mit pommes’.

Verfijn uw keuze
3 Singlereizen Berlijn
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Soort Singlereis
Doelgroep
Gegarandeerd Vertrek
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Vervoersoort
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

7,8
76 beoordelingen Singlereizen Duitsland Berlijn door reizigers van Kras