Singlereizen Kroatië - Een sprookjesachtig Balkanland

Het historische Dubrovnik en de sprookjesachtige Plitvice meren

Het is goed mogelijk dat u tijdens een singlereis Kroatië spontaan verliefd wordt op dit Zuid-Europese land. Dit Balkanland bezit namelijk talloze fascinerende bezienswaardigheden. Beklim in Dubrovnik bijvoorbeeld de steile trappen richting het middeleeuwse Fort Lovrijenac, wat u een schitterend panorama oplevert over de terracotta daken van de stad. Of ontdek de magische Plitvice meren, waar u wordt omringd door sprookjesachtige meren en bosgebieden.

Het ‘openluchtmuseum’ Pula

Laat u tijdens een singlereis Kroatië verleiden door de sprookjesachtige bezienswaardigheden van dit idyllische Balkanland. De noordwestelijke stad Pula, gelegen op het schiereiland Istrië, kan bijna worden gezien als één groot openluchtmuseum dankzij de eindeloze hoeveelheid monumenten. Het Amfitheater is zeker een van de absolute hoogtepunten van deze stad. Wie in de arena van dit kalkstenen bouwwerk uit de 1e eeuw staat, heeft een onvergetelijk uitzicht: de torenhoge muren die gevuld zijn met arcaden rijzen in dit historische complex imposant boven u uit. Maak ook eens kennis met de culinaire specialiteit uit deze mediterrane regio door in het hart van Pula plaats te nemen bij restaurant Kantina. Hier is de lokale pasta ‘fuži’ te proeven die wordt geserveerd met truffels uit de bossen van Istrië.

De magische Plitvice meren

Natuurliefhebbers zullen zichzelf tijdens een singlereis Kroatië helemaal op hun gemak voelen in het noordelijk gelegen Nationaal Park Plitvice. Samen met een deskundige gids ontdekt u alle geheimen van de wonderschone Plitvice meren. Zo wandelt u in dit grillige natuurpark langs ruim 90 watervallen die naar beneden kletteren in de 16 glasheldere meren. Of kijk uw ogen uit in het heuvelachtige bosgebied dat deze turquoise en felblauwe wateren omringt. Metershoge sparrenbomen wisselen de dichtbegroeide beukenbossen af en vormen een natuurlijke habitat voor dieren als herten, beren en wilde zwijnen die door dit magische natuurgebied ronddwalen.

Het middeleeuwse Dubrovnik

Minstens zo magisch is het zuidelijke stad Dubrovnik. Het is goed mogelijk dat u zich hier tijdens een rondreis Kroatië van Kras in middeleeuwse sferen waant. Wandelt in deze havenstad door smalle steegjes, ontdek de geplaveide pleinen met eeuwenoude fonteinen zoals Loza, en wordt omringd door de kilometerslange stadsmuren. Volg ook eens de steile trappetjes die zich boven op deze vestingmuren bevinden richting het mythische Fort Lovrijenac. Vanaf deze 37 meter hoge vesting heeft u namelijk een adembenemend uitzicht heeft over de terracotta gekleurde daken van Dubrovnik. Het felblauwe water van de Adriatische Zee op de achtergrond zorgt voor een schitterend contrast.

4 vakanties naar Kroatië gevonden
Kroatië
v
Singlereis
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Continent
Europa(4)
Land
xKroatiëv
SAlle landen
Streek
Krk(2)
Plaats
Soort vakantie
xSinglereisv
Soort Singlereis
Rondreis(3)
Actieve vakantie(1)
Doelgroep
Singles: alle leeftijden(4)
Gegarandeerd Vertrek
Ja(3)
Vertrekperiode
April 2019(1)
Mei 2019(4)
Juni 2019(3)
Augustus 2019(2)
September 2019(4)
Oktober 2019(1)
Reisduur
6-9 dagen(3)
10-14 dagen(1)
Vervoersoort
Inclusief vlucht(3)
Bus(2)
Klantbeoordeling
8 en hoger(2)
7 en hoger(3)
6 en hoger(3)
Geen beoordeling(1)
Accommodatie Type
Hotel(4)
Aantal sterren
3 sterren(1)
4 sterren(1)
Budget p.p.
€ 600 - € 799(1)
€ 800 - € 999(2)
Vanaf € 1000(3)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

8,0
Beoordeling Singlereizen Kroatië door reizigers van Kras
Gebaseerd op 104 reviews