Zin om Zuidoost-Azië te ontdekken? Boek dan een singlereis Maleisië en beleef een rondreis vol exotische cultuur en natuur in de tropische zon. Laat u meevoeren langs alle architectonische hoogstandjes van Kuala Lumpur. Ga per bus op excursie langs de groene theeplantages van de Cameron Highlands. En zie mensapen in de jungle van Borneo, waar de inheemse stam Iban u bovendien welkom heet.

Stadstour door veelzijdig Kuala Lumpur

Een singlereis door Maleisië dompelt u vanaf het allereerste moment onder in de Zuidoost-Aziatische cultuur. Startpunt is de hoofdstad Kuala Lumpur waar een samensmelting van oud en modern heeft geresulteerd in een unieke mix. Zo ontdekt u tijdens een stadstour iconische bouwwerken als de Petronas Twin Towers. Deze spitse en moderne wolkenkrabbers waren bij voltooiing in 1998 de hoogste ter wereld. Voor een meer historische kijk op Kuala Lumpur zal het oude spoorwegstation bezocht worden. Hier is de witte gevel in oosterse stijl een fotomomentje waard. De excursie wordt compleet gemaakt met religieuze bezienswaardigheden. Hiervoor bezoekt u een net buiten Kuala Lumpur gelegen hindoetempel in de grotten van Batu. Rondlopen op deze heilige plek vol altaren kan na het beklimmen van een trap met 272 treden. Onderaan wordt u welkom geheten door een gigantisch gouden standbeeld van Lord Murugan aan wie de tempel is opgedragen.

Jungleavonturen op Borneo

Vanuit Kuala Lumpur is het Maleisische deel van eiland Borneo slechts anderhalf uur vliegen. Hier zal een singlereis Maleisië verdergaan in de stad Kuching dat Maleisisch is voor ‘kat’. De grote kattenstandbeelden in het centrum herinneren u hier regelmatig aan. Vanuit Kuching wordt Bako National Park bezocht voor een wandeling door een jungle vol exotische diersoorten. Vooral de kleurige neushoornvogel en de alleen op Borneo voorkomende neusaap zijn bijzonder. Meer onvergetelijke ervaringen in de jungle van Borneo beleeft u in Batang Ai. Daar leeft de ooit als koppensnellers bekend staande Iban-stam, die tegenwoordig zeer gastvrij is. Ze heten u welkom met een traditionele dans waarna u alle kans krijgt om deze kleurrijk uitgedoste oerbewoners te ontmoeten.

Paradijselijk en natuurrijk Maleisië

Na het avontuur op Borneo gaat een singlereis Maleisië verder in de groene heuvels van Cameron Highlands. U zult verrast zijn door de temperatuur die daar koeler is dan in de rest van het tropische Maleisië. Het is ook de reden waarom in deze streek veel gewassen groeien, vooral veel thee. Tijdens een bezoek aan de BOH theeplantage maakt u kennis met alle facetten van de theeproductie. Daarna wacht de stad Kuala Kangsar op u waar de Moorse Ubudiah-moskee staat te pronken. Met zijn vele koepels en minaretten biedt hij een sprookjesachtig aanzicht. Eenmaal aan het einde gekomen van een singlereis Maleisië kunt u uitrusten in een 5 sterren hotel van Kras op het eiland Langkawi. Geniet van de tropische zon aan het zwembad of op het naastgelegen witte zandstrand. Toch liever actief bezig blijven tijdens de rondreis? Ga dan per gondellift naar de top van Machinchang. Op deze berg treft u een adembenemend panoramazicht over het hele eiland en de azuurblauwe Andamanse Zee.

Speciaal voor u geselecteerd
Singlereis Het beste van Maleisië & Borneo

Singlereis Het beste van Maleisië & Borneo

1-persoonskamer inclusief! Sta oog in oog met orang-oetans op Borneo!
7,6
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum05-09-2019
Reisduur18 dagen
Aantal personen1 volwassene
Exclusief:
Reserveringskosten€ 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf2199
Verfijn uw keuze
1 Singlereis Maleisië
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Soort Singlereis
Doelgroep
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Vervoersoort
Klantbeoordeling
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

7,6
9 beoordelingen Singlereizen Maleisië door reizigers van Kras