Singlereizen Malta - Uniek dwergstaatje

Het best bewaarde geheim van de Middellandse Zee

Het kleine Malta dat ligt in de Middellandse Zee is van alle markten thuis. Deze dwergstaat in Zuid-Europa is gevuld met traditionele havenplaatsen, historische steden en verscholen strandjes. Bezoek tijdens een singlereis Malta de historische hoofdstad Valletta met de imponerende St. Janscokathedraal, of ontdek het bruisende uitgaansleven in St. Julian’s. Uiteraard mogen de natuurfenomenen Blue Lagoon en Azure Window niet worden overgeslagen.

Het rijke verleden van Valletta

In het hart van de Middellandse Zee en ten zuiden van Sicilië ligt het prachtige eiland Malta. Op deze Zuid-Europese dwergstaat, die bestaat uit het grootste eiland Malta en de twee kleinere eilandjes Gozo en Comino, heerst een vrolijke en onbezorgde sfeer. Begin een singlereis Malta bijvoorbeeld in de oostelijke hoofdstad Valletta waar bastions, forten en huizen met gekleurde luiken het stadsbeeld bepalen. Slenter samen met wat reisgenoten door het historische centrum waar de 16e eeuwse St. Janscokathedraal de stad domineert. Het vergulde houtsnijwerk, de bijzonder gedetailleerde schilderingen en kunstzinnige ornamenten van dit nationale monument zijn verbluffend mooi. Voor een rustmomentje tijdens een vakantie Malta kunt u fijn dwalen door de Barracca Gardens. In de groene oase van dit stadspark heeft u vanaf de 60 meter hoge stadsmuren een fantastisch uitzicht over de haven.

De natuurfenomenen van Malta

Malta heeft een zeer lange geschiedenis die goed terug te zien is aan de prehistorische bouwwerken zoals de megalithische tempels. Deze zeven uit reusachtige steenblokken opgebouwde tempels, die verdeeld over Malta liggen, waren lange tijd de oudste vrijstaande stenen monumenten ter wereld. Wilt u de historische bezienswaardigheden inruilen voor natuurlijke wonderen? Pak dan eens de veerboot naar het rustige buureiland Gozo waar de fameuze natuurlijke attractie Azure Window, ook wel bekend als ‘het blauwe raam’, te vinden is. Deze rotsformatie met een groot gat in het midden dat door erosie is ontstaan, is zeker kiekjes waard tijdens een singlereis Malta. Mocht het azuurblauwe water van de Middellandse Zee lonken om er in te plonsen, vaar dan verder richting de Blue Lagoon. Het water van deze blauwe baai bij het eilandje Comino is zo onwaarschijnlijk kraakhelder dat u met het blote oog zee-egels en schelpen goed kunt zien.

Het kleurrijke paradijs van de Middellandse Zee

Malta leent zich met haar rotsachtige kust en romantische baaien niet alleen uitstekend voor een ontspannen zonvakantie, maar ook voor een actieve vakantie. Ondanks dat Malta relatief klein is, is de natuur absoluut groots te noemen. Wandel door het heuvelachtige landschap langs diepblauwe baaien, grillige rotsen en groene valleien. Niet alleen de natuur van deze mediterrane dwergstaat is kleurrijk te noemen, ook de tropische cocktail in St. Julian’s zijn er in alle kleuren van de regenboog te verkrijgen. In deze pittoreske plaats staat het leven nooit stil. In de bruisende wijk Paceville puilen de straatjes uit met bars en restaurants, een aanrader is een heerlijk mojito bij Bar Native.

2 vakanties naar Malta gevonden
Malta
v
Singlereis
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Continent
Plaats
Gozo(1)
Soort vakantie
xSinglereisv
Soort Singlereis
Gegarandeerd Vertrek
Ja(2)
Vertrekperiode
Reisduur
Vervoersoort
Bus(1)
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Budget p.p.
Sorteer op
n

Een moment geduld a.u.b.

8,1
Beoordeling Singlereizen Malta door reizigers van Kras
Gebaseerd op 59 reviews