Singlereizen Marokko - Sprookjesachtig avontuur

Een droomreis door het land van duizend-en-één-nacht

Sprookjesachtige koningssteden en kleurrijke natuurgebieden kunnen worden bewonderd tijdens een singlereis Marokko. Begin bijvoorbeeld op het sfeervolle Djemaa el Fna plein in Marrakech, waar kleurrijke marktkraampjes alle zintuigen prikkelen. Avonturiers die op excursie gaan door de roodgekleurde Todrakloof nabij de oostelijke stad Tinghir, worden omgeven door grillige kliffen van wel driehonderd meter hoog.

Het zintuigprikkelende Marrakesh

Wie op avontuur gaat door dit Noord-Afrikaanse land kan fascinerende koningssteden zoals Marrakech en Fes bewonderen. Natuurlijk kunnen er ook idyllische oases in het Atlasgebergte worden bezocht tijdens een singlereis Marokko met Kras. In dit land, dat bekend staat om de couscous en zoete muntthee, ligt in het westen het sprookjesachtige Marrakech. De 77 meter hoge minaret van de Koutoubia moskee staat in het hart van deze koningsstad en torent hoog boven de zandkleurige skyline van Marrakesh uit. Vooral het exterieur van deze toren kan indrukwekkend worden genoemd dankzij sierlijke arcaden, artistieke motieven en de traditionele koperen bollen op de top van de minaret. Direct naast dit religieuze bouwwerk ligt het levendige Djemaa el Fna plein. Intens geurende muntthee, vrolijke tamboerijnspelers en marktkraampjes gevuld met kleurrijke specerijen, kunnen al uw zintuigen prikkelen tijdens een stedentrip Marrakech.

Sierlijke stadspoort van Fes

In het noorden van Marokko worden uw zintuigen ook weinig rust gegund. Hier kan men namelijk op excursie door de sfeervolle stad Fes. In het noorden van deze koningsstad ligt de sierlijke stadspoort Bab Boujloud, dat als een van de symbolen van deze plaats wordt gezien. De Moorse poort die versierd is met kleurrijke mozaïeken, biedt toegang tot de oude medina Fes el-Bali. De eeuwenoude religieuze school ‘Medersa Bou Inania’ kan als hoogtepunt van dit stadsdeel worden omschreven. Dit imposante gebouw is een van de weinig religieuze bouwwerken in Marokko die men ook mag bezoeken als niet-moslim. Wie binnen loopt in dit extravagante complex, kan de muren bewonderen die gedecoreerd zijn met handgesneden houtwerk, karakteristiek pleisterwerk en Arabische kalligrafie.

Kleurrijk spektakel in Tinghir

In het oosten van Marokko liggen minder uitgestrekte steden, maar de bezienswaardigheden kunnen minstens net zo indrukwekkend worden genoemd. Tijdens een singlereis Marokko kan bijvoorbeeld de zonsopkomst worden bewonderd in het stadje Merzouga, gelegen aan de rand van de Sahara woestijn. De snikhete zonnestralen die schijnen over de golvende zandduinen, zorgen voor een adembenemend lichtspektakel. Nog meer kleurrijke natuurgebieden zijn te bezichtigen nabij de oostelijke stad Tinghir. Felrode kliffen, palmbomen en zandkleurige vlaktes omhelzen deze gekleurde oasestad. Het letterlijke hoogtepunt van dit gebied is de imposante Todra Kloof. Roze- en roodkleurige kliffen van wel driehonderd meter hoog torenen namelijk hoog boven u uit tijdens een wandeling door deze grillige kloof.

3 vakanties naar Marokko gevonden
Marokko
v
Singlereis
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Continent
Afrika(3)
Land
xMarokkov
SAlle landen
Plaats
Fes(2)
Soort vakantie
xSinglereisv
Soort Singlereis
Rondreis(3)
Doelgroep
Singles: alle leeftijden(3)
Gegarandeerd Vertrek
Ja(2)
Vertrekperiode
December 2018(2)
Februari 2019(2)
Maart 2019(2)
Mei 2019(3)
Juni 2019(2)
September 2019(2)
Oktober 2019(2)
Reisduur
6-9 dagen(1)
10-14 dagen(2)
Vervoersoort
Bus(3)
Inclusief vlucht(3)
Klantbeoordeling
8 en hoger(2)
7 en hoger(2)
6 en hoger(2)
Geen beoordeling(1)
Accommodatie Type
Hotel(2)
Budget p.p.
€ 600 - € 799(1)
€ 800 - € 999(2)
Vanaf € 1000(2)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

Single Reis Andalusië en Marokko
Single Reis Andalusië en Marokko
  • 1-persoonskamer inclusief!
  • De hoogtepunten van zonnig zuid-Spanje
  • Inclusief entree Alhambra in Granada
  • 13 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 13-05-2019
Reisduur 13 dagen
Aantal personen 1 volwassene
Exclusief:
Reserveringskosten € 10,00 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf1419
IG
8,1
Beoordeling Singlereizen Marokko door reizigers van Kras
Gebaseerd op 201 reviews