Singlereizen Marokko - Sprookjesachtig avontuur

Een droomreis door het land van duizend-en-één-nacht

Sprookjesachtige koningssteden en kleurrijke natuurgebieden kunnen worden bewonderd tijdens een singlereis Marokko. Begin bijvoorbeeld op het sfeervolle Djemaa el Fna plein in Marrakech, waar kleurrijke marktkraampjes alle zintuigen prikkelen. Avonturiers die op excursie gaan door de roodgekleurde Todrakloof nabij de oostelijke stad Tinghir, worden omgeven door grillige kliffen van wel driehonderd meter hoog.

Het zintuigprikkelende Marrakesh

Wie op avontuur gaat door dit Noord-Afrikaanse land kan fascinerende koningssteden zoals Marrakech en Fes bewonderen. Natuurlijk kunnen er ook idyllische oases in het Atlasgebergte worden bezocht tijdens een singlereis Marokko met Kras. In dit land, dat bekend staat om de couscous en zoete muntthee, ligt in het westen het sprookjesachtige Marrakech. De 77 meter hoge minaret van de Koutoubia moskee staat in het hart van deze koningsstad en torent hoog boven de zandkleurige skyline van Marrakesh uit. Vooral het exterieur van deze toren kan indrukwekkend worden genoemd dankzij sierlijke arcaden, artistieke motieven en de traditionele koperen bollen op de top van de minaret. Direct naast dit religieuze bouwwerk ligt het levendige Djemaa el Fna plein. Intens geurende muntthee, vrolijke tamboerijnspelers en marktkraampjes gevuld met kleurrijke specerijen, kunnen al uw zintuigen prikkelen tijdens een stedentrip Marrakech.

Sierlijke stadspoort van Fes

In het noorden van Marokko worden uw zintuigen ook weinig rust gegund. Hier kan men namelijk op excursie door de sfeervolle stad Fes. In het noorden van deze koningsstad ligt de sierlijke stadspoort Bab Boujloud, dat als een van de symbolen van deze plaats wordt gezien. De Moorse poort die versierd is met kleurrijke mozaïeken, biedt toegang tot de oude medina Fes el-Bali. De eeuwenoude religieuze school ‘Medersa Bou Inania’ kan als hoogtepunt van dit stadsdeel worden omschreven. Dit imposante gebouw is een van de weinig religieuze bouwwerken in Marokko die men ook mag bezoeken als niet-moslim. Wie binnen loopt in dit extravagante complex, kan de muren bewonderen die gedecoreerd zijn met handgesneden houtwerk, karakteristiek pleisterwerk en Arabische kalligrafie.

Kleurrijk spektakel in Tinghir

In het oosten van Marokko liggen minder uitgestrekte steden, maar de bezienswaardigheden kunnen minstens net zo indrukwekkend worden genoemd. Tijdens een singlereis Marokko kan bijvoorbeeld de zonsopkomst worden bewonderd in het stadje Merzouga, gelegen aan de rand van de Sahara woestijn. De snikhete zonnestralen die schijnen over de golvende zandduinen, zorgen voor een adembenemend lichtspektakel. Nog meer kleurrijke natuurgebieden zijn te bezichtigen nabij de oostelijke stad Tinghir. Felrode kliffen, palmbomen en zandkleurige vlaktes omhelzen deze gekleurde oasestad. Het letterlijke hoogtepunt van dit gebied is de imposante Todra Kloof. Roze- en roodkleurige kliffen van wel driehonderd meter hoog torenen namelijk hoog boven u uit tijdens een wandeling door deze grillige kloof.

Verfijn uw keuze
2 Singlereizen Marokko
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Soort Singlereis
Doelgroep
Gegarandeerd Vertrek
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Vervoersoort
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Kortingsdagen
Single Reis Koningssteden van Marokko
Single Reis Koningssteden van Marokko
  • 1-persoonskamer inclusief!
  • Bezoek aan álle Koningssteden; Fès, Marrakech, Meknès en Rabat!
  • Sprookjesachtige paleizen, souks en tuinen
  • 8 dagen
Kortingsdagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum03-02-2020
Reisduur8 dagen
Aantal personen1 volwassene
Exclusief:
Reserveringskosten€ per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf599
IG
8,0
erg goed86 beoordelingen
Kaart
Bekijk reis
Singlereis Stedentrip Marrakech
Singlereis Stedentrip Marrakech
  • Fietstocht door de indrukwekkende soeks van Marrakech
  • Wandeling door het Toubkal gebergte
  • Lunch bij een lokale berberfamilie
  • 5 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum03-06-2020
Reisduur5 dagen
Aantal personen1 volwassene
Exclusief:
Reserveringskosten€ 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf729
G
8,0
86 beoordelingen Singlereizen Marokko door reizigers van Kras