Singlereis Slovenië - Goed verzorgd en gezellig

Ontdek het Sloveense landschap samen met een deskundige gids

Met landen als Kroatië, Oostenrijk en Italië heeft Slovenië indrukwekkende buren. Maar het Midden-Europese land heeft heel wat voor u in petto! Bezoek tijdens een singlereis Slovenië de magische grottenwereld van Postojna en bewonder de dans van de Lippizaner in Lipicia. Laat u door Kras ook meevoeren naar de Adriatische Kust waar de havenstad Koper u zal inpakken met haar Sloveense charme.

De grotten van Slovenië

Grenzend aan landen als Kroatië, Oostenrijk en Italië heeft Slovenië indrukwekkende buren. Maar het gras is daar niet altijd groener, want het Midden-Europese land heeft zelf veel te bieden! Van de kust in het zuiden tot aan de Alpen in het noorden, het Sloveense landschap zal u verbazen tijdens een singlereis Slovenië. Laat u per Comfort Class bus van Kras meevoeren naar een van de grootste grottenstelsels ter wereld: de grotten van Postojna. Een treintje neemt u diep de grotten in waar u te voet het 21 kilometer lange spoor van de Pivka-rivier verder volgt. De natuur neem hier magische vormen aan, zoals in de ‘spaghetti hal’ waar de druipstenen in slierten van het plafond hangen. Een singlereis Slovenië is niet compleet zonder een bezoek aan de bakermat van het Lippizaner paardenras: Lipica. Beelden van witte hengsten in de Spaanse rijschool in Wenen schieten te binnen, maar wist u dat de oorsprong van deze paarden in Slovenië ligt? Tijdens een singlereis Slovenië kunt u de dans van deze prachtige paarden zelf aanschouwen!

De charmante vissersplaats Koper

Tijdens een singlereis Slovenië neemt Kras u mee naar het zuiden waar de stad Koper ligt. De sfeervolle vissersplaats aan de Adriatische kust doet Italiaans aan met smalle straatjes bezaaid met vrolijk gekleurde huizen. De oude stad werd al lang voor onze jaartelling bewoond en wanneer u door het historische centrum wandelt voelt u haast haar leeftijd. Hier steekt de wachttoren van de Kathedraal van de Maria Ophemeling hoog boven het Titoplein uit. Wanneer u deze 15e-eeuwse kathedraal betreedt wordt u verrast met prachtige kunstwerken van Venetiaanse schilders als Vittorio en Benedetto Carpaccio. Bestijg ook de trappen van de wachttoren en u wordt beloond met een uitzicht over de gehele stad! Aan het Titoplein ligt ook een van de meest opvallende gebouwen van Koper: Het Pretoriaans Paleis. Door zijn Venetiaans Gotische architectuur is het gemeentehuis een echte eyecatcher! Sluit een singlereis Slovenië af met een typische Sloveense gevulde deegrol: štruklji.

1 vakantie naar Slovenië gevonden
Slovenië
v
Singlereis
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Continent
Land
xSloveniëv
SAlle landen
Plaats
Soort vakantie
xSinglereisv
Soort Singlereis
Gegarandeerd Vertrek
Ja(1)
Vertrekperiode
Reisduur
Vervoersoort
Bus(1)
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Budget p.p.
Sorteer op
n

Een moment geduld a.u.b.

8,1
Beoordeling Singlereizen Slovenië door reizigers van Kras
Gebaseerd op 78 reviews