Een stedentrip Brugge kunt u beginnen met een tocht door de grachten. Dan vaart u langs de vele bezienswaardigheden van deze oude stad in Vlaanderen. Bijvoorbeeld de Onze-Lieve-Vrouwekerk die het stadsaanzicht bepaalt en onderdak biedt aan het beroemde marmeren beeldhouwwerk Madonna met Kind van Michelangelo. Laat ook zeker het bier goed smaken na een excursie in het Brugs Biermuseum waar de boeiendste facetten van bier te ontdekken zijn.

Een tocht door de Brugse grachten

De Belgische stad Brugge is net over de Nederlandse grens en daarmee de ideale plek voor een leuke stedentrip. In Brugge is zeer veel van het oude erfgoed behouden gebleven. Deze westelijke stad van België was gedurende de middeleeuwen het belangrijkste handelscentrum van Vlaanderen. Alle vervoer ging toen over het water en door de vele grachten wordt Brugge ook wel het 'Venetië van het Noorden' genoemd. Maak tijdens een stedentrip Brugge gerust eens een boottochtje door de grachten om een goed beeld krijgen hoe de stad is gevormd. Alle oude gebouwen met mooie gevels en fraaie gildehuizen liggen langs het water. Varend over de grachten is de Onze-Lieve-Vrouwekerk die hoog boven het historisch centrum uit torent niet te missen. Niet alleen de buitenkant maar ook de binnenkant van deze kerk is zeker het bewonderen waard. Binnen in de Onze-Lieve-Vrouwekerk pronkt namelijk het beroemde beeld Madonna met Kind van Michelangelo.

Het Belfort houdt de wacht op de grote markt

Het centrale punt van Brugge is de Grote Markt waar indrukwekkende bezienswaardigheden te vinden zijn. Als eerste springt de 83 meter hoge Belfort met de beiaard in het oog. Deze machtige Brugse toren kan beklommen worden als u 366 treden geen bezwaar vindt. Eenmaal boven worden uw inspanningen beloond met een adembenemend uitzicht over Brugge en omstreken. Direct naast het Belfort staat het imposante gotische stadhuis. Dit bouwwerk is een mooi voorbeeld van laatgotische architectuur en vooral de Schepenzaal is bijzonder fraai met zijn vele schilderijen en rijke versierselen. Ook de buitenkant van het stadhuis is uitbundig voorzien van beelden en ornamenten.

Het bourgondische Brugge

Een stedentrip Brugge is niet compleet zonder het bourgondische leven geproefd te hebben. Of het nu de Vlaamse frieten zijn of een exquise restaurant, de Bruggenaren maken er wat moois van en in een plezante gemoedelijkheid. Voor zo’n goede Vlaamse sfeer kunt u terecht in Minderbroederstraat in het westen van het centrum. Daar zijn de betere ambachtelijke restaurants te vinden die een avondvullend menu bieden. Voor het bier is er een Biermuseum waar u kennis maak met de biergeschiedenis en diverse biersoorten. Natuurlijk hoort daar ook bier proeven bij. En met die wetenschap kunt u nog een echte bierkroeg als ’t Brugs Beertje aandoen en de opgedane kennis testen. Fijn om te weten dat het 4 sterren hotel van Kras eveneens midden in het centrum is.

Verfijn uw keuze
18 Stedentrips Brugge
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Plaats
Soort vakantie
Soort Stedentrip
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Aantal sterren
Accommodatie Type
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,8
402 beoordelingen Stedentrips België Brugge door reizigers van Kras