Kijkt u straks uit over de Belgische stad Gent vanaf de 95 meter hoge Belfort toren? Wie met Kras een stedentrip naar Gent maakt, kan shopplezier beleven in de bekende winkels in de Veldstraat of een ‘plezante’ avond beleven bij de clubs aan de Oude Beestenmarkt. Om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad niet te missen, kunt u zich per koets op een decadente manier laten rondbrengen. ‘Zoo schuune’!

Gent: grandioos openluchtmuseum

‘Welgekoome in Gent’ klinkt het als u in de Belgische stad Gent arriveert. Tijdens een stedentrip Gent zult u ongetwijfeld begrijpen waarom deze stad wordt gezien als de meest gezellige stad van Vlaanderen. Maar niet alleen voor gezelligheid bent u in Gent op de juiste plek, want dankzij de vele bezienswaardigheden kunt u doorlopend cultuur snuiven. Het meest bijzondere gebouw is misschien wel de Sint-Baafskathedraal. Deze kerk is een prachtige mix van romaanse, gotische en barokke stijl en is voorzien van maar liefst 22 altaren en wereldberoemde kunstwerken. Bij het verlaten van de Sint Baafskathedraal ontkomt u niet aan de kletterende paardenhoeven op het Sint-Baafsplein. U hoeft geen blauw bloed te hebben om u tijdens een vakantie Gent als iemand van adel te voelen. Laat u in het rustgevende tempo van de edele viervoeter langs de architecturale schatten van de historische binnenstad brengen.

De klim van de Belfort toren

U bent absoluut niet de enige toerist bij wie het geheugen van de fotocamera snel vol raakt tijdens een stedentrip Gent. Zorg dat er nog wel een plekje vrij is om foto’s te schieten vanaf de 95 meter hoge Belfort toren. Ook voor mensen met hoogtevrees is het memorabele panorama beslist de moeite waard om de 366 treden te beklimmen. Kunt u de historische Graslei kade, de stenen boogbrug Sint Michielsbrug en het luxe 4 sterren hotel van Kras vanaf hier aanwijzen? Als u weer met beide benen op de vlakte staat en nog steeds knikkende knieën heeft, strijk dan voor een rustmomentje neer bij een van de vele restaurants in de middeleeuwse wijk Patershol. Bestel de lokale specialiteiten als Gentse Waterzooi of Gentse stoverij voor een culinair hoogtepunt tijdens een vakantie België.

Flaneren op de Oude Beestenmarkt

Is de inhoud van uw kledingkast wel toe aan een grondige make-over? Tijdens een stedentrip Gent kunt u uw 'shoppingvoelsprieten' op volle toeren laten werken. Leef u uit in de moderne winkelketens als Zara, Mango en H&M in de bekende winkelstraat de Veldstraat. Of tik leuke snuisterijen op de kop bij de brocante markt in de schaduw van de eeuwenoude Sint-Jacobskerk. Uw nieuwe gescoorde outfit kunt u diezelfde avond nog showen bij een van de vele loungeclubs op de Oude Beestenmarkt. Zo kunt u bij Hot Club de Grang genieten van de improviserende melodieën van de jazzmuziek. In Gent is het ook mogelijk om los te gaan in het bezoeken van musea. Zo kunt u een excursie maken naar het Stadsmuseum Gent, ook wel bekend als STAM. Door middel van sprekende collectiestukken en interactieve multimedia maakt u een ontdekkingstocht door het verleden, heden en de toekomst van Gent.

Verfijn uw keuze
5 Stedentrips Gent
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Plaats
Soort vakantie
Soort Stedentrip
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Aantal sterren
Accommodatie Type
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,7
117 beoordelingen Stedentrips België Gent door reizigers van Kras