Stedentrip China - Ontdek de wereldstad Beijing

Het Aziatische 'land van de draak'

‘Made in China’. Dat dit zeker geen negatieve associaties hoeft op te roepen, lijkt vele malen te worden bevestigd tijdens een stedentrip China. Dit Oost-Aziatische land kent namelijk tal van indrukwekkende bezienswaardigheden. Maak bijvoorbeeld een wandeling over de kilometerslange Chinese Muur. En ook een bezoek aan de Verboden Stad in Beijing kan voor onvergetelijke momenten zorgen.

Made in China

Wandelt u door de indrukwekkende Verboden Stad, over de immense Chinese Muur of langs het massale Nationale Stadion tijdens een stedentrip China. In dit land in Oost-Azië lijkt de term ‘made in China’ louter positieve associaties op te roepen. Vooral de oostelijke stad Beijing kent schitterende bezienswaardigheden die het bezoeken meer dan waard zijn. Wie deze metropool bezoekt kan bijna niet om de 6.259 kilometerlange Chinese Muur heen, maar gelukkig kunt u er wel overheen! Tijdens een optionele excursie naar de stad Badaling wordt het gerestaureerde en meest drukbezochte deel van deze imposante muur bezocht. Wie hier de stenen trappen van de Chinese Muur beklimt, heeft een adembenemend uitzicht over een deel van de kilometerslange muur die dwars door het heuvelachtige landschap slingert.

Een stad in de stad Beijing

Hopelijk zijn de benen nog wel in topvorm na deze intense wandeling over de Chinese Muur, want in Beijing volgen de bezienswaardigheden elkaar in rap tempo op tijdens een stedentrip China. In het hart van deze omvangrijke stad ligt de beroemde Verboden Stad. Wie deze historische plek wil bewonderen, kan eerst door één van de vijf portalen van de 37 meter hoge Meridiaan poort wandelen. De verboden Stad telt ongeveer 800 gebouwen, zoals de ‘Hall of Central Harmony’ en de ‘Hall of Preserving Harmony’, die allemaal op de meest artistieke manieren zijn gedecoreerd. Het grootste bouwwerk binnen deze versterkte stadskern is de ‘Hall of Supreme Harmony’, die bovenop een driedelig marmeren terras is gebouwd. Eenmaal binnen maakt uw fotocamera overuren dankzij het adembenemende interieur dat bestaat uit gouden pilaren, marmeren drakensculpturen en de versierde keizerlijke troon.

Het olympische vogelnest

Vanaf de heuvels van het naastgelegen Jingshan Park heeft u een schilderachtig uitzicht over de roodgekleurde daken van de Verboden Stad. In dit schitterende natuurpark kan overigens ook uitstekend gewandeld worden langs felgroene cipressen, paviljoentjes en heldere vijvers gevuld met waterlelies. Mocht u in dit park geen kleurrijke zangvogels zijn tegengekomen, dan is een bezoek aan het noordelijk gelegen Nationale Stadion van Bejing aan te raden. Dankzij de excentrieke vorm heeft dit moderne bouwwerk namelijk de bijnaam ‘Vogelnest’ gekregen. Dit imposante complex van 330 meter lang, ligt op 20 minuten rijden van het luxe 5 sterren hotel van Kras. Vooral het kleurrijke lichtspektakel dat dit olympische stadion ‘s avonds voorbrengt, kan zorgen voor een magische gloed over dit deel van de stad.

1 Stedentrip naar China gevonden
China
v
Stedentrip
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Plaats
Soort vakantie
xStedentripv
Soort Stedentrip
Groepsreis(1)
Rondreis(1)
Vervoersoort
Inclusief vlucht(1)
Luchthaven
Amsterdam(1)
Vertrekperiode
Maart 2019(1)
April 2019(1)
Mei 2019(1)
Juni 2019(1)
Augustus 2019(1)
September 2019(1)
Oktober 2019(1)
Reisduur
6-9 dagen(1)
Klantbeoordeling
8 en hoger(1)
7 en hoger(1)
6 en hoger(1)
Aantal sterren
4 sterren(1)
Accommodatie Type
Hotel(1)
Budget p.p.
€ 400 - € 599(1)
€ 600 - € 799(1)
€ 800 - € 999(1)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

8,5
Beoordeling Stedentrips China door reizigers van Kras
Gebaseerd op 205 reviews