Kunt u een weekendje ‘er even tussenuit’ wel gebruiken? Ga dan eens op stedentrip naar Düsseldorf. Deze Duitse modestad ligt net over de Nederlandse grens en barst bovendien van de cultuurrijke bezienswaardigheden. Ga shoppen in de mooiste winkelstraten van de Altstadt en wandel langs de Rijn naar de Rheinturm voor een waanzinnig uitzicht over deze wereldstad. Breng ook zeker een bezoek aan het Schloss Benradt dat zo uit een prentenboek lijkt ‘ontsnapt’.

Winkelen in de PC Hoofstraat van Düsseldorf

De grens over, dat voelt pas écht als een weekendje weg. Ook als het op slechts twee uur afstand van Utrecht ligt, zoals bij een stedentrip naar Düsseldorf. Deze bruisende stad ligt in de culturele deelstaat Noordrijn-Westfalen in het westen van Duitsland. Düsseldorf, gelegen aan de rivier de Düssel die hier uitmondt in de Rijn, staat bovendien bekend als modestad. Ideaal dus om uw garderobe aan te vullen met bijzondere producten. Tijdens een citytrip in Düsseldorf kunt u verblijven in een luxe 4 sterren hotel van Kras midden in het winkelmekka. In een kwartiertje staat u in de oostelijk gelegen Altstadt tussen de exclusieve winkels in de Köningsallee, oftewel de PC Hoofdstraat van Düsseldorf. Ook als u niet op zoek bent naar een designer outfit is de Köningsallee een wandeling waard. Dwaal langs de oude kastanjebomen die parallel aan het Stadtgraben water zachtjes heen en weer wuiven en bewonder de Tritonenbrunnen met een beeld van de Griekse zeegod Triton in actie.

Hoogtepunten van Düsseldorf

Wie na het winkelen in is voor een culturele dagtrip zit ook in Düsseldorf goed. In het noorden van de Altstadt schittert de St. Lambertus. Deze oudste kerk van Düsseldorf lijkt op het eerste gezicht een doodgewone rooms-katholieke kerk. Maar als u goed naar de leistenen toren kijkt, ziet u dat het religieuze bouwwerk een gedraaide torenspits heeft. Dit bijzondere detail heeft de Lambertuskirche tot het symbool van de stad gemaakt. Maak vanaf de kerk zeker een wandeling langs de Rijn over de Rheinuferpromenade richting de Rheinturm. Deze 240 meter hoge zendmast is een van de vele toeristische bezienswaardigheden die de stad rijk is. Neem tijdens een stedentrip Düsseldorf vooral eens een kijkje bij het observatiedek dat op 168 meter hoogte hangt. Zo heeft u een mooi panorama over het centrum van Düsseldorf en de Rijn die dwars door de stad kronkelt.

Het zacht roze Schloss Benrath

Als u even aan het bruisende centrum van Düsseldorf wilt ontsnappen, is Schloss Benrath, gelegen in het zuiden van de stad, een prachtig toevluchtsoord. Dit zacht roze paleis bestaat uit een hoofdgebouw met een rijkelijk versierd interieur en twee zijvleugels. Hierin zijn het museum voor Natuurlijke Historie en het museum voor de Europese Tuinkunst gevestigd. Combineer een bezoekje aan dit laatste museum bijvoorbeeld met een wandeling door het Schlosspark. U komt tijdens deze excursie meer te weten over het verband tussen de rococo en classicistische architectuur van het paleis en het ontwerp van de grote omliggende tuin waar Schloss Benradt zo geliefd om is. Naast bloemperken met fleurige tulpen en dahlia’s fonkelen er twee grote vijvers met fonteinen. Het landgoed van het jachtslot is omgeven door prachtige bossen, zodat de natuurliefhebber ook aan zijn trekken komt tijdens een midweek in Düsseldorf.

Verfijn uw keuze
4 Stedentrips Düsseldorf
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Soort vakantie
Soort Stedentrip
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Aantal sterren
Accommodatie Type
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

7,9
12 beoordelingen Stedentrips Duitsland Düsseldorf door reizigers van Kras