Stedentrip Leipzig - Citytrip naar 'Bachstad' Leipzig

Culturele stedentrip naar de Oost-Duitse stad van Bach

Treed tijdens een stedentrip Leipzig in de voetsporen van de beroemde componist Bach. Leipzig is de tweede stad van Oost-Duitsland en wordt ook wel 'Bachstad' genoemd. In de middeleeuwse Thomaskirche kunt u naar koren luisteren die zijn cantates zingen. Verder kent het centrum gezellige restaurants en chique boetiekjes. En rondom het Marktplatz zult u zich niet snel vervelen tijdens een voordelig weekendje weg.

De muzikale bezienswaardigheden van Leipzig

Wel eens gedacht aan een stedentrip Leipzig? In deze tweede stad van Oost-Duitsland kunnen cultuurliefhebbers en muziekfanaten hun hart ophalen. Leipzig wordt ook wel 'Bachstad' genoemd, omdat de beroemde componist een groot deel van zijn leven in deze stad heeft gewerkt. Tijdens een weekend weg in Leipzig kunt u dan ook niet om het Bachmuseum en de Thomaskirche heen. In deze middeleeuwse kerk met de witte klokkentoren en gotische voorgevel ligt Bach begraven. Met een beetje mazzel hoort u tijdens een bezoek aan de kerk een koor cantates zingen. Overigens heeft ook de componist Felix Mendelssohn Bartholdy in Leipzig gewoond. Aan de Goldschmidtstraße kunt u zijn Mendelssohn Huis bezoeken en de muziekkamer bekijken.

Vermaak rond het Marktplatz

Leipzig kent niet alleen historische bezienswaardigheden, maar ook een bruisend centrum. Grote warenhuizen, chique boetiekjes en imposante pleinen vol cafés en restaurants. Gedurende een dagtrip naar deze stad in Duitsland is er voor ieder wat wils. Zet tijdens een stedentrip Leipzig zeker eens koers naar de Marktplatz. Hier bevindt zich het oude stadhuis dat in renaissance stijl is opgetrokken. Volgens velen is het Alte Rathaus een van de mooiste gebouwen van de stad. Als u meer wilt weten over de geschiedenis van de stad kunt u in het stadhuis van Leipzig de tentoonstellingen bekijken. Rondom het plein bevinden zich vele jazzclubs, cafés winkels. De ideale plek om 's middags te winkelen en in de avonduren naar muziek te luisteren.

1 Stedentrip naar Leipzig gevonden
Duitsland
v
Leipzig
v
Stedentrip
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Plaats
xLeipzigv
Soort vakantie
xStedentripv
Soort Stedentrip
Groepsreis(1)
Kerstshoppen(1)
Vervoersoort
Bus(1)
Vertrekperiode
Maart 2019(1)
April 2019(1)
Mei 2019(1)
Juni 2019(1)
Juli 2019(1)
Augustus 2019(1)
September 2019(1)
Oktober 2019(1)
Reisduur
3-5 dagen(1)
Klantbeoordeling
8 en hoger(1)
7 en hoger(1)
6 en hoger(1)
Aantal sterren
3 sterren(1)
Accommodatie Type
Hotel(1)
Budget p.p.
€ 200 - € 399(1)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

8,3
Beoordeling Stedentrips Duitsland Leipzig door reizigers van Kras
Gebaseerd op 116 reviews