Straatsburg is meer dan de stad waar het Europees Parlement vergadert. Een stedentrip Straatsburg betekent staat gelijk aan struinen door levendige straatjes, de prachtige gotische kathedraal bekijken en de echte Flammkuchen proeven. Maar natuurlijk kan ook een bezoek aan het populaire pretpark Europa-park niet ontbreken. Ontdek Europa in een notendop terwijl u geniet van de meer dan honderd attracties.

Terug in de tijd in Straatsburg

Met de vakwerkhuizen en de rivier de Ill die ertussendoor stroomt straalt Straatsburg een en al gezelligheid uit. Deze stad ligt in het noordoosten van Frankrijk tegen de grens van Duitsland en is een echte universiteitsstad. Wanneer u tijdens een stedentrip Straatsburg door het centrum wandelt, kunt u de vele terrasjes en de bedrijvigheid met eigen ogen zien. Het icoon van Straatsburg is de zandstenen kathedraal in het centrum, die met zijn gotische gevel veel bekijks trekt. En vergeet de astronomische klok en de 142 meter hoge kerktoren niet te bewonderen. Op steenworp afstand ligt het oudste deel van de stad, genaamd Petit France. Hier vindt u de goed bewaarde vakwerkhuizen en smalle straatjes met kinderkopjes. Deze schilderachtige wijk uit de 16e eeuw is dé plek voor een typisch Elzasgerecht zoals Flammkuchen. Deze wijk ligt op loopafstand van het station, dus na een kort ritje bent u zo weer bij het sfeervolle hotel van Kras.

Europa-park: Het beste pretpark ter wereld

Maar een stedentrip Straatsburg is niet compleet zonder een dag vertoeven in het beste pretpark ter wereld, het Europa-park. In dit pretpark dat ligt op zo'n 50 kilometer ten zuiden van Straatsburg, lijkt u bijna door Europa te reizen. Maar liefst 15 Europese landen vormen namelijk de basis voor de themagebieden in dit attractiepark. Wandel door landen als Oostenrijk of Engeland terwijl spectaculaire attracties ontdekt, zoals de Alpenexpress-familieachtbaan of de ‘vliegende’ Londen Bus. Daarna zorgt de 4D-cinema in het Franse gebied voor een unieke ervaring waarbij al uw zintuigen geprikkeld worden. Of geniet van een verrassende goochelshow tijdens de variété act in Italië. In Europa-Park beleven jong én oud de reis van hun leven!

Verfijn uw keuze
1 Stedentrip Straatsburg (Strasbourg)
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Soort vakantie
Soort Stedentrip
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Aantal sterren
Accommodatie Type
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,7
18 beoordelingen Stedentrips Frankrijk Straatsburg (Strasbourg) door reizigers van Kras