Stedentrip Jeruzalem - Voordelige citytrips naar Jeruzalem

Vanuit een comfortabel hotel de talloze bezienswaardigheden ontdekken

De Heilige Stad Jeruzalem, op zo'n 4 uur vliegen vanaf Amsterdam, zit boordevol culturele en vooral ook religieuze bezienswaardigheden. Alleen al in Oude Stad vindt u de beroemde Klaagmuur, de prachtig versierde Rotskoepel, de Heilig-Grafkerk en nog veel meer heiligdommen. Maar ook de Nieuwe Stad, met het Israël Museum en de sfeervolle Mahane Yehuda-markt, is tijdens een stedentrip Jeruzalem de moeite waard.

Religieuze bezienswaardigheden op de Tempelberg

Jeruzalem is een van de oudste doorlopend bewoonde steden ter wereld, wordt door verschillende religies als heilige stad beschouwd en zit boordevol bezienswaardigheden. Ideaal dus voor een citytrip in het Midden-Oosten! Door de talloze trekpleisters is het misschien lastig te kiezen wat u eerst gaat doen. Een aantal hoogtepunten kunnen tijdens een stedentrip Jeruzalem zeker niet ontbreken. De beroemde Tempelberg met de Westmuur, ook wel Klaagmuur genoemd, bijvoorbeeld. Binnen het jodendom is de Tempelberg de heiligste plaats: u zult hier dan ook veel joden zien bidden. Ook worden regelmatig briefjes met gebeden tussen de stenen van de muur achtergelaten. Op de Tempelberg bevinden zich nog meer heiligdommen, zoals de islamitische Rotskoepel met prachtig gekleurde mozaïeken en een koepel van bladgoud.

Van heiligdommen tot shoppen in de Oude Stad

Niet alleen op de Tempelberg, ook door de rest van Jeruzalem liggen de culturele bezienswaardigheden verspreid. Volg tijdens een citytrip Jeruzalem bijvoorbeeld de kruisweg 'Via Dolorosa' naar de Heilige-Grafkerk, die binnen de ommuurde Oude Stad ligt. Niet ver hiervandaan ligt de Muristan, een charmant doolhof van smalle straatjes aangelegd op de overblijfselen van een ziekenhuis in de christelijke wijk. Hier kunt u tijdens een stedentrip Jeruzalem heerlijk shoppen in de vele souvenirwinkeltjes, met onder andere prachtig gekleurde tapijten, kleding en tassen.

Veelzijdige stedentrip Jeruzalem

Voor modernere trekpleisters kunt u tijdens een weekend Jeruzalem terecht in, de naam zegt het al, de Nieuwe Stad. Op de gezellig drukke Mahane Yehuda kunt u net als de locals groente, fruit en verse kruiden kopen. Maar ook kleding en sieraden ontbreken niet op het sfeervolle marktplein. Maar u kunt tijdens een stedentrip Jeruzalem ook op excursie naar aan het Israël Museum. Neem vooral een kijkje in de vleugel genaamd de Schrijn van het Boek, met een imposante collectie Dode Zee-rollen. En vergeet ook niet een wandeling te maken door de op een helling gelegen beeldentuin, met kunstwerken van onder andere Picasso en Rodin. Combineer een stedentrip Jeruzalem ook eens met een citytrip Tel Aviv door een stedentrip-combinatie Israël te boeken bij Kras!

1 Stedentrip naar Jeruzalem gevonden
Israël
v
Jeruzalem
v
Stedentrip
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Plaats
xJeruzalemv
Soort vakantie
xStedentripv
Soort Stedentrip
Last minute(1)
Rondreis(1)
Vervoersoort
Inclusief vlucht(1)
Luchthaven
Amsterdam(1)
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
3-5 dagen(1)
Klantbeoordeling
8 en hoger(1)
7 en hoger(1)
6 en hoger(1)
Aantal sterren
4 sterren(1)
Accommodatie Type
Hotel(1)
Budget p.p.
€ 600 - € 799(1)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

8,3
Beoordeling Stedentrips Israël Jeruzalem door reizigers van Kras
Gebaseerd op 3 reviews