Stedentrip Italië - Centrum van cultuur en historie

De romantische steden van de ‘Laars van Europa’

Italië staat bekend om eeuwenoude ambachten. Past de instelling ‘je bent nooit te oud om wat te leren’ wel bij u? Boek dan een stedentrip Italië en leer de ambacht van het pasta maken bij ‘La vecchia scuola Bolognese’ in Bologna of volg een workshop maskers schilderen bij Ca’Macana in Venetië. Ook kunt u zich vergapen aan de mooiste historische bezienswaardigheden, zoals de Sint-Pietersbasiliek in Rome, of nou ja… eigenlijk in Vaticaanstad. Weer wat geleerd.

Romantische gondeltochten en geheimzinnige maskers

Met net een espresso en ‘cornetto’ achter de kiezen baant u zich een weg door de smalle straatjes. Slierten wapperend wasgoed hangen boven u te drogen. Gekleurde Vespa’s rijden al toeterend langs u heen. En bijna achter iedere straathoek liggen de mooiste culturele bezienswaardigheden. Dat is de charme die u voelt tijdens een stedentrip in Italië. De romantiek stroomt al helemaal over in Venetië. Een stad in het noordoosten van Italië die u meteen weet in te palmen met zijn kanalen, gondeltochten, geheimzinnige maskers en piepsmalle steegjes. Vergaap u tijdens een stedentrip Venetië in de winkel Ca’Macana aan de mooiste handgeschilderde maskers of ga zelf aan de slag tijdens een twee uur durende workshop. Hoe tof is dat, uw eigen ‘handmade’ souvenir voor het thuisfront.

Op leerzame citytrip in Bologna

De stad Bologna, in Noord-Italië, kent vele bijnamen. ‘La Dotta’, de geleerde, refereert aan de Universiteit van Bologna. Opgericht in 1088 en is daarmee de oudste universiteit van Europa. Vandaag de dag is Bologna nog een echte studentenstad. Via Zamboni is het hart van de studentenwijk, dat merkt u gelijk aan de vele kroegen, terrassen en natuurlijk de studenten die hier rondslenteren. Restaurant ‘Zamboni 3’ staat bekend vanwege de ‘om uw vingers bij af te likken’ spaghetti Bolognese. Dat brengt ons gelijk bij de andere bijnaam van de stad: ‘La Grassa’. Dit betekent ‘de vette’ en slaat op de culinaire reputatie van Bologna. Wilt u graag zelf met deeg gaan knoeien tijdens uw stedentrip Italië? Volg dan een workshop bij ‘La vecchia scuola Bolognese’. Talent of niet, velen herkennen zich in het leermoment: pasta maken is een ambacht.

Rome is niet in één dag gebouwd

‘Er zijn vele wegen die naar Rome leiden’, luidt het spreekwoord. Zeker waar, maar wie een stedentrip Rome boekt via Kras kan gebruik maken van vele extra’s. Wat dacht u van een inbegrepen entreekaartje voor de Vaticaanse Musea of begeleid worden door een Nederlandssprekende Rome-kenner die u laat zien dat Rome niet in één dag is gebouwd. Dit blijkt wel uit de vele historische bezienswaardigheden als het Colosseum, het Piazza Navona en de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad. Zowel bij het interieur als het exterieur komt u ogen te kort. Werkelijk ieder hoekje is versierd. Ornamenten, kroonluchters, pilaren en de mooiste schilderingen van bekende kunstenaars als Michelangelo, maken dit tot een van de mooiste basilieken ter wereld.

Verfijn uw keuze
18 Stedentrips Italië
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Plaats
Soort vakantie
Soort Stedentrip
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Aantal sterren
Accommodatie Type
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Afstand tot luchthaven
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,5
590 beoordelingen Stedentrips Italië door reizigers van Kras