Stedentrip Rome - Ontdek de wonderbaarlijke metropool

Verliefd worden op de romantische hoofdstad van Italië

Ontdek de indrukwekkende bezienswaardigheden van de ‘stad der zeven heuvels’ tijdens een stedentrip Rome. Bezoek in deze Italiaanse hoofdstad bijvoorbeeld de centraal gelegen Trevifontein. Hier beleeft u bijna een magische spektakel dankzij het glasheldere water dat sierlijk opspringt tussen de marmeren standbeelden. Of bezoek de beroemde ijssalon Otaleg waar u kunt smullen van een authentieke ‘pistachio gelato’.

De wonderen van Rome

Ga op ontdekkingsreis door de Zuid-Europese ‘stad der zeven heuvels’ die volgens de Romeinse mythologie is gesticht door de broers Remus en Romulus. Tijdens een stedentrip Rome is het mogelijk om de talloze bezienswaardigheden te bewonderen die in de westelijke hoofdstad van Italië te vinden zijn. Het beroemdste bouwwerk in deze stad is misschien wel het centraal gelegen Colosseum. Wie op excursie gaat door dit letterlijke wereldwonder zal de 48 meter hoge muren boven zich uit zien torenen. Het exterieur van dit amfitheater is overigens niet minder imposant te noemen, aangezien de buitenmuur versierd is met kalkstenen arcaden en Korinthische kapitelen. Een ander wonderbaarlijk bouwwerk in het centrum van Rome is de 22 meter brede Trevifontein waar het schouwspel tussen de marmeren standbeelden en het opspringende water bijna magisch te noemen is. Wie een muntje gooit in deze barokke fontein, zal volgens de mythe ooit terugkeren naar deze Italiaanse hoofdstad.

De oase van de Italiaanse hoofdstad

Wie zijn muntgeld liever besteedt aan een nieuwe outfit kan gaan shoppen in de centraal gelegen winkelstraat Via Condotti. Het zou alleen wel kunnen zijn dat u hier ook uw creditcard uit uw zak tovert door de overdaad aan luxueuze winkels zoals Prada, Giorgio Armani en Yves Saint Laurent. De toegang tot het park Villa Borghese, dat te vinden is in het midden van de stad, is overigens wel gratis tijdens een stedentrip Rome met Kras. Hier is het mogelijk om even te ontsnappen aan de hectiek van deze wereldstad aangezien u zich in dit openbare park bijna in een groene oase waant. Tijdens een wandeling langs de kleurrijke bloementuinen die gevuld zijn met rozen, tulpen en zonnebloemen kunt u bovendien sierlijke villa’s en marmeren sculpturen bewonderen in dit park.

Het meesterwerk van Vaticaanstad

Tijdens uw vakantie in deze Italiaanse hoofdstad is het trouwens vrij simpel om nog een ander land te bezoeken. In het westen van Rome ligt namelijk de enclave Vaticaanstad, dat het kleinste land ter wereld is. Bezoek in deze dwergstaat de Sixtijnse Kapel waar adembenemende fresco’s van grootmeester Michelangelo het plafond kleuren. Na het bewonderen van al deze bezienswaardigheden in Rome en Vaticaanstad, is het hoog tijd om ook eens kennis maken met de culinaire hoogtepunten van Italië. Vele wegen leiden in Rome naar de westelijke straat Viale dei Colli Portuensi waar de beroemde ijssalon Otaleg is gevestigd. Smul hier van een authentieke pistachio gelato of proef bijzondere ijssmaken zoals wasabi, rode wijn en artisjokken.

Verfijn uw keuze
13 Stedentrips Rome
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Plaats
Soort vakantie
Soort Stedentrip
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Aantal sterren
Accommodatie Type
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Afstand tot luchthaven
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,4
518 beoordelingen Stedentrips Italië Rome door reizigers van Kras