Stedentrip Groningen - Veelzijdige citytrip in Noord-Holland

Weekendje weg in eigen land? Groningen is altijd een goed idee!

Maak tijdens een stedentrip in Groningen gebruik van de vele waterwegen om deze veelzijdige stad in Noord-Nederland te verkennen. Tijdens een excursie met een rondvaartboot maken de oude pakhuizen en de jachthavens nog meer indruk! Om ook de Martinitoren niet te vergeten: het symbool van Groningen. Natuurlijk mag een wandeling langs de hofjes in de binnenstad ook niet ontbreken tijdens een citytrip in Groningen.

Rondvaart door de Groningse grachten

De Hanzestad Groningen is dankzij de ligging aan verschillende waterwegen een vaarstad bij uitstek! Een blik vanaf het water levert verrassende stadsgezichten op in deze stad in het noorden van Nederland. Maak bijvoorbeeld tijdens een stedentrip in Groningen een stadsrondvaart door de grachten van de binnenstad, langs de vele culturele bezienswaardigheden. Bewonder onder andere de eeuwenoude pakhuizen, de jachthavens, het middeleeuwse Prinsenhof met bijbehorende tuinen en natuurlijk de Martinitoren. Deze 97 meter hoge 'Olle Grieze', zoals het symbool van Groningen ook wel wordt genoemd, torent met 97 meter hoog boven de stad uit. U kunt de bijbehorende Martinikerk tijdens een weekendje Groningen natuurlijk ook van binnen bekijken. Vanaf een centraal gelegen hotel van Kras bent u er zo. De muur- en gewelfschilderingen en het oude barokorgel zijn het bekijken zeker waard.

Hofjeswandeling in Groningen

Niet alleen vanaf het water, maar ook te voet valt er tijdens een stedentrip Groningen genoeg te ontdekken. Volg bijvoorbeeld de hofjesroute langs vele authentieke hofjes met oude poorten en bloemrijke binnenplaatsen. Alleen al in de binnenstad van Groningen zijn er 32 van de overgebleven oude gasthuizen verborgen. Het Sint Anthony Gasthuis is een van de mooiste hofjes van Groningen, met een prachtig gedecoreerde zandstenen poort aan de Rademarkt en een groene binnenplaats met rondom kleine huisjes. Dit gasthuis is opgericht in 1517 en diende ter opvang voor armen en zieken. Zin in een culturele avond uit? Een voorstelling in de 19e eeuwse Stadsschouwburg van Groningen is een absolute aanrader. Al is het alleen al om de met goud versierde balkons, rode designstoelen en prachtig gekleurde plafonds in het gebouw te bekijken! Sluit de dag af op een van de terrasjes aan de gezellige Grote Markt van Groningen.

1 Stedentrip naar Groningen gevonden
Nederland
v
Groningen
v
Stedentrip
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Plaats
xGroningenv
Soort vakantie
xStedentripv
Soort Stedentrip
Last minute(1)
Weekendje weg(1)
Vervoersoort
Eigen Vervoer(1)
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
1-2 dagen(1)
3-5 dagen(1)
Klantbeoordeling
Geen beoordeling(1)
Aantal sterren
3 sterren(1)
Accommodatie Type
Hotel(1)
Faciliteiten
Al la Carte Restaurant(1)
Huisdieren welkom(1)
Lift(1)
Parkeergelegenheid(1)
Wifi aanwezig(1)
Wifi gratis(1)
Afstand tot centrum
< 1km(1)
< 2km(1)
< 5km(1)
Afstand tot openbaar vervoer
< 500m(1)
< 1km(1)
< 2km(1)
Budget p.p.
€ 0 - € 99(1)
€ 100 - € 199(1)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

Kortingsdagen
Bijzonder overnachten Groningen - Hotel Schimmelpenninck Huys
Bijzonder overnachten Groningen - Hotel Schimmelpenninck Huys
  • Hotel in een voormalig patriciërshuis
  • Met 1 x 5-gangendiner op de dag van aankomst
  • Bij 3 dagen: welkomstdrankje en portie bitterballen
  • 2 of 3 dagen
Kortingsdagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 25-04-2019
Reisduur 2 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf84
K