Stedentrip Maastricht - Citytrip aanbiedingen Maastricht

Van een ondergronds avontuur tot een bourgondische tocht

Er gaat niets boven een stedentrip Maastricht. U blijft heerlijk in Nederland, maar bent er toch even helemaal uit in ons eigen Nederland. Op het Vrijthof kunt u genieten van de gezellige restaurants en terrassen die dit plein rijk is. Maar ontdek ook eens de eindeloze hoeveelheid Maastrichtse bezienswaardigheden. Ga bijvoorbeeld ondergronds en bezoek de unieke onderaardse ’Kazematten’.

Maastricht boven en onder de grond

Maastricht is de hoofdstad van Limburg een van de oudste en meeste zuidelijke steden van Nederland. In de stad zijn dus veel historische bezienswaardigheden te ontdekken. Bijvoorbeeld het ondergrondse gangenstelsel, de Kazematten, van de oude vesting Maastricht. U kunt een boeiende excursie meemaken in een deel van dit 14 kilometer lange ondergrondse doolhof. Vervolgens kunt u het avontuur bovengronds voortzetten, zoals in het centrum vindt u de Sint-Servaasbasiliek, de oudste Nederlandse kerk waar een interessante verzameling mooi versierde relieken te zien is. Vooral bijzonder zijn de gotische portalen en de glas-in-loodramen van de kerk, die voor een bijna sprookjesachtige ambiance zorgen.

Bourgondisch leven langs het Vrijthof

Maastricht staat bekend als een bourgondische stad, getuige de terrassen op 't Vrijthof en de vele goede grand cafés. Geen gezelliger plein dan ’t Vrijthof! Neem hier gerust eens plaats bij Grand Café Maastricht, waar nog de originele Limburgse vlaai te krijgen is. Bourgondisch winkelen, kan dat? Zeker wel tijdens een stedentrip Maastricht. Ook dan zit u in Maastricht vooral rond het Vrijthof goed. Bekijk de prachtige winkels met alles op het gebied van antiek, design, accessoires, mode en delicatessen. Maastricht heeft iets extra’s, is net iets uitbundiger en luxer. Bezoek nog even tussen het shoppen door het beste van twee werelden: café 'Coffeelovers' is namelijk gevestigd in een oude Dominicanenkerk. Overheerlijke koffie in een historische omgeving! En misschien is het daarna wel ‘tied veur un pèlske’...

De historie en natuur van Limburg

Tijdens een stedentrip Maastricht kan de omgeving niet worden overgeslagen. Vanuit een luxe kasteelhotel van Kras net buiten Maastricht kunt u de stad ontdekken en pakt u meteen een prachtig parklandschap mee. Het mooie glooiende landschap rond Maastricht leent zich prima voor actieve vakantie. Een leuk doel voor een fietstocht is de Sint Pietersberg. Hier kunt u de mergelgrotten bezoeken en u laten rondleiding door het ondergrondse doolhof. In de grotten zijn de resten van een Mosasaurus gevonden die zo’n zeventig miljoen jaar geleden in het Maasdal leefde. In het Natuurhistorisch Museum Maastricht kunt u het gevonden prehistorische 'monster' bewonderen. Aan musea is sowieso geen gebrek. Liefhebbers kunnen hun hart ophalen aan een tiental musea in de Maasstad. Bijvoorbeeld het Bonnefantenmuseum met zijn markante behuizing, met in de collectie zowel moderne als oude kunst.

7 Stedentrips naar Maastricht gevonden
Nederland
v
Maastricht
v
Stedentrip
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Plaats
xMaastrichtv
Soort vakantie
xStedentripv
Soort Stedentrip
Vervoersoort
Reisduur
Klantbeoordeling
Aantal sterren
Accommodatie Type
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Sorteer op
n

Een moment geduld a.u.b.

8,4
Beoordeling Stedentrips Nederland Maastricht door reizigers van Kras
Gebaseerd op 1070 reviews