Stedentrip Rotterdam - Heerlijke vakantie aan de Maas

Met iconische bezienswaardigheden als de Euromast en de Erasmusbrug

Ontdekt u straks de Zuid-Hollandse stad van de Erasmusbrug, de Markthal én de wereldberoemde kubuswoningen van Piet Blom? Vanwege de veelzijdigheid van deze stad in Zuid-Holland zult u zich niet snel vervelen tijdens een stedentrip Rotterdam. Laat u met een glazen lift naar de top van de Euromast vervoeren en kijk uit over de skyline van Rotterdam. Of maak per boot een excursie langs de containers in de haven.

De skyline van ‘Maasstad’ Rotterdam

Als u tijdens een stedentrip Rotterdam aan komt rijden zult u meteen kennis maken met hét symbool van deze stad in Zuid-Holland. De Euromast is met zijn 185 meter niet alleen de hoogste toren in Nederland die open is voor publiek, maar de toren domineert ook de skyline van Rotterdam. Tijdens een weekendje weg in Rotterdam kunt u de Euromast bezoeken en vanaf het Europscoopdek uitkijken over de stad. U moet wel stalen zenuwen hebben, want de Euroscooplift is gemaakt van glas. Eenmaal boven wacht een indrukwekkend uitzicht op de Erasmusbrug die dankzij zijn vorm ook wel ‘De Zwaan’ wordt genoemd. Maar ook de kronkelende Maas-rivier die de stad in tweeën splitst zorgt voor fraaie kiekjes.

Varen door de Rotterdamse haven

Vanwege de ligging aan de rivier de Maas is Rotterdam al eeuwen lang een belangrijke havenstad. Tijdens een stedentrip Rotterdam kunt u een kijkje nemen in de haven door bijvoorbeeld een boottocht te maken. Vanaf de Erasmusbrug vertrekt een rondvaartboot over de Nieuwe Maas richting de reusachtige stadshaven. Imposante containers, grote vrachtschepen, hijskranen, cruiseschepen en pleziervaartuigen zullen allemaal de revue passeren tijdens een havenboottocht. Ondertussen zal een gids u alles vertellen over de bedrijvigheid die hier plaatsvindt. Plof 's avonds ook gerust eens neer bij een van de barretjes langs de havenkade. Terwijl u nipt van een lokaal Pelgrim-biertje ziet u de lichtmasten van het voetbalstadion 'De Kuip' misschien wel schitteren in de verte.

De kleurrijke architectuur van Rotterdam

Wie aan Rotterdam denkt zal misschien ook al snel aan bijzondere architectuur denken. De Zuid-Hollandse stad staat niet voor niks bekend als architectuurstad. Vooral de kubuswoningen van Piet Blom zijn wereldberoemd en een excursie waard. Tijdens een stedentrip Rotterdam kunt u een kijkje nemen bij deze bijzondere woningen die geel van kleur zijn. Deze vierkante woningen bevinden zich bij station Rotterdam Blaak, gelegen op loopafstand van de centraal gelegen Markthal. In deze grootste overdekte markthal van Europa kunt u gerechten van over de hele wereld proeven. Vergeet niet om af en toe naar boven te kijken aangezien het plafond van de Markthal versierd is met kleurrijke bloemen en patronen.

2 Stedentrips naar Rotterdam gevonden
Nederland
v
Rotterdam
v
Stedentrip
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Plaats
xRotterdamv
Soort vakantie
xStedentripv
Soort Stedentrip
Weekendje weg(2)
Vervoersoort
Eigen Vervoer(2)
Vertrekperiode
Binnen 1 week(1)
Binnen 2 weken(2)
Binnen 1 maand(2)
December 2018(2)
Januari 2019(2)
Februari 2019(2)
Maart 2019(2)
Reisduur
1-2 dagen(2)
3-5 dagen(2)
Klantbeoordeling
8 en hoger(2)
7 en hoger(2)
6 en hoger(2)
Aantal sterren
4 sterren(2)
Accommodatie Type
Hotel(2)
Faciliteiten
Fitnessruimte(1)
Lift(2)
Parkeergelegenheid(2)
Wifi gratis(2)
Afstand tot centrum
< 250m(1)
< 1km(1)
< 2km(1)
< 5km(2)
Afstand tot openbaar vervoer
< 500m(2)
< 1km(2)
< 2km(2)
Afstand tot luchthaven
< 10km(1)
< 25km(1)
< 50km(1)
< 100km(1)
Budget p.p.
€ 0 - € 99(2)
€ 100 - € 199(2)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

8,4
Beoordeling Stedentrips Nederland Rotterdam door reizigers van Kras
Gebaseerd op 78 reviews