In het sfeervolle Valkenburg aan de Geul hoeft u zich geen moment te vervelen, het is één groot avontuur, zowel boven- als ondergronds. In het bruisende mergelstadje kunt u niet om de Gemeente- en Fluweelengrot heen. Vooral rond kerst is dit the place to be. Of neem tijdens een stedentrip Valkenburg de kabelbaan naar de Wilhelminatoren voor een weids uitzicht over de stad en de heuvelachtige omgeving.

Valkenburg heeft een rijke historie

Centraal in het Limburgse heuvelland ligt Valkenburg, een van de populairste bestemmingen in de regio. Proef de Limburgse gastvrijheid van dit knusse mergelstadje aan de rivier de Geul dat in de wintermaanden veranderd in een sfeervolle kerststad. Vooral de verschillende mergelgrotten vormen een populaire attractie van Valkenburg. Vanuit uw luxe hotel vlakbij de Cauberg wandelt u zo de bekende gemeentegrot in. Hier wordt de verbeelding volop geprikkeld door een prachtige lichtshow met animaties van oude grotschilderingen. Bovenop de berg staan de monumentale resten van het eens zo imposante middeleeuwse Kasteel van Valkenburg. Bezoekers kunnen ronddwalen door de ridderzaal, de artilleriekamer en de voormalige kapel. Of ontdek per gids het vluchtgangenstelsel van de Fluweelengrot. Van 18 november tot 7 januari vormen de Gemeente- en Fluweelengrot bovendien het sprookjesachtige decor van de grootste ondergrondse kerstmarkt. Boek met kerst bijvoorbeeld een kerstarrangement Valkenburg bij Kras en verblijf in een luxe hotel inclusief feestelijk diner.

Genieten van Limburgse gastvrijheid

Zoek je het liever iets hogerop tijdens een stedentrip Valkenburg? Naast het Kasteel en de Fluweelengrot staat de Wilhelminatoren vanwaar u een prachtig uitzicht over Valkenburg en de omgeving heeft. U kunt er vanuit het centrum zelfs met een heuse kabelbaan naartoe. In de binnenstad van Valkenburg zelf zorgen de vele leuke winkels en restaurants voor een gezellige sfeer. Daar dragen natuurlijk ook de historische gebouwen en de ligging aan de rivier de Geul aan bij. De pure Limburgse gastvrijheid ervaart u tijdens deze citytrip het beste in de Grotestraat, waar cafe’s en restaurants vol gezellige terrassen elkaar afwisselen. U kunt hier heerlijk tafelen en volop genieten van het goede Bourgondische leven in het zuiden van Nederland.

Verfijn uw keuze
2 Stedentrips Valkenburg
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Soort vakantie
Soort Stedentrip
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Aantal sterren
Accommodatie Type
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,3
142 beoordelingen Stedentrips Nederland Valkenburg door reizigers van Kras