Tijdens een stedentrip Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk, ziet u het mooie paleis de Schloss Schönbrunn waar u een geweldige verzameling barok en rococo kunt bewonderen. Het andere paleis, Schloss Belvedere, is ingericht als museum waar u ‘De Kus’ van Gustav Klimt kunt bewonderen. En bezoek een zeer Weense konditorei zoals Café Central met zijn prachtige art deco-inrichting.

Stedentrip Wenen: Schloss Schönbrunn

Met een stedentrip Wenen kunt u een stapje terug doen in de tijd. Op naar de tijd van het keizerlijke Oostenrijk. Een van de bezienswaardigheden die het meest tot de verbeelding zal spreken is Schloss Schönbrunn. Het paleis ligt net buiten het centrum van Wenen. Met een omvang van ruim 1400 zalen en kamers is het een van de grootste paleizen van Europa. Hoogtepunten zijn de ‘Grosse Galerie’, waar alle officiële staatsgebeurtenissen plaatsvonden en het ‘Schlosstheater’, waar componisten als Mozart en Haydn hun concerten gaven. Aan dit paleis kunt u gemakkelijk een dagtrip wijden om het goed te zien. Het ontwerp van de tuin is van Hollandse hand. Hier kunt u tijdens een vakantie in Wenen fijn wandelen en de vele barokke beelden bewonderen.

Een citytrip vol kunst

Rond 1900 was Wenen het cultureel middelpunt van Europa. Grote denkers en kunstenaars als Freud en Gustav Klimt produceren hier hun levenswerk. Van deze grootheden is meestal een ‘Haus’ met een museum te bezoeken in de stad. In het Sigmund Freud Museum kunt u bijvoorbeeld de werkkamer en de praktijkruimte van Freud zien, evenals zijn archief en een grote fotocollectie. Klimt is een van de beroemdste Oostenrijkse schilders waarvan de belangrijkste werken in Schloss Belvedere hangen, onder meer De Kus. In dit tot museum omgevormde slot zijn veel kunstwerken ondergebracht. Laat u tijdens een stedentrip Wenen ook eens in stijl langs de paleizen en avenues van de stad vervoeren door een van de 'Fiakers', de paardenkoetsen die vroeger het openbaar vervoer verzorgden en ervaar dan hoe het is om met een klassieke koets over de kasseien van het oude Wenen te rijden. 

Wenen: stad van de chique konditoreiën

Wenen is meer dan kunst en fraaie oude gebouwen. In dezelfde tijd als de bloei van de kunst en wetenschap, komen de konditoreiën op. De gegoede middenklasse ziet en wordt gezien in fraai vormgegeven koffiehuizen die vooral in het centrum van Wenen te vinden zijn. Een aantal van die konditoreiën is nu nog te bezoeken. Zeker een must tijdens een stedentrip Wenen. Geniet van een stijlvolle kop koffie met een kunstig stuk taart erbij, meestal gereserveerd door een klassiek uitgedoste ober. En niet te vergeten een interieur dat regelrecht uit een art deco- of barok-museum lijkt te zijn gehaald. Bij een bezoekje aan Gerstner Hofzuckerbäcker of Café Central kunt u de weelde van alle geuren en kleuren uit de vitrines even over u heen laten komen. Misschien nog een stukje meenemen om ’s avonds in uw 4 sterren hotel van Kras te verorberen?

Verfijn uw keuze
17 Stedentrips Wenen
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Plaats
Soort vakantie
Soort Stedentrip
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Aantal sterren
Accommodatie Type
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Afstand tot luchthaven
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Wenen - Hotel Zoo Wenen
Wenen - Hotel Zoo Wenen
  • Geniet van het uitzicht over de stad
  • Schloss Schönbrunn op steenworp afstand
  • Goede prijs/kwaliteitverhouding
  • 3, 4, 5 of 6 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum26-10-2019
Reisduur3 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf262
G
8,5
292 beoordelingen Stedentrips Oostenrijk Wenen door reizigers van Kras