Maak tijdens een stedentrip Moskou kennis met de kleurrijke hoofdstad van Rusland. Vanuit het comfortabele hotel van Kras staat u zo op het centraal gelegen Rode Plein. Hier is de Basiliuskathedraal door de uivormige koepels met fleurige patronen een opvallende verschijning. Of dwaal eens door het metrostation Komsomolskaja, waar u zich dankzij de fraaie fresco’s en glinsterende kroonluchters bijna in een ondergronds museum waant.

Iconen langs het Rode Plein

Tijdens een stedentrip Moskou ontdekt u waarschijnlijk snel dat lang niet alle Oost-Europese steden ‘grijs en grauw’ zijn. Deze westelijke hoofdstad van Rusland wordt namelijk geroemd om de bezienswaardigheden die een kleurrijk tintje kennen. Wie in het stadshart op excursie gaat naar het Rode Plein kan dit vermoedelijk snel beamen. Langs dit 550 meter lange plein schitteren de meest iconische bouwwerken van de stad. Eén daarvan is de Basiliuskathedraal die regelrecht uit een sprookjesboek lijkt te komen. Vooral het exterieur van deze Russisch-orthodoxe kerk is door de ranke torens en uivormige koepels die bedekt zijn met kleurrijke patronen erg bijzonder. De westzijde van het Rode Plein wordt omgeven door de beschermmuren van het Kremlin. Deze donkerrode muren zorgen voor fraaie kiekjes, aangezien de majestueuze wachttorens en 'vlindervormige' kantelen een artistiek geheel creëren.

Kunst en cultuur in Moskou

Cultuurliefhebbers zullen tijdens een stedentrip Moskou ongetwijfeld op excursie willen door het Nationaal Historisch Museum. Dit museum, dat gebouwd is aan de noordzijde van het Rode Plein, laat u uitgebreid kennismaken met de rijke geschiedenis van het land. Te bewonderen zijn onder andere kunstwerken die behoorden tot de Romanov tsarenfamilie, eeuwenoude manuscripten en Russisch keramiek. Maar zelfs een ritje met de metro lijkt gedurende een citytrip in Moskou al op een museumbezoek. Het ondergrondse metronetwerk bestaat namelijk uit stations die uitbundig versierd zijn met de fijnste materialen. Dwaal bijvoorbeeld door het metrostation Komsomolskaja. Hier u wordt omringd door 72 achthoekige pilaren van marmer, fonkelende kroonluchters en fresco’s die omlijst zijn met sierlijk stucwerk.

Shoppen in de Russische hoofdstad

Op een rondreis van Kras door Moskou verblijft u in een comfortabel hotel in het centrum, waardoor u deze Russische hoofdstad eenvoudig op eigen initiatief kunt verkennen. Shopliefhebbers wandelen waarschijnlijk linea recta richting het centraal gelegen GUM-warenhuis. In dit twee verdiepingen tellende warenhuis is het heerlijk shoppen dankzij de aanwezigheid van ruim 150 winkels. Zo bieden onder andere gerenommeerde juweliers, grote modeketens en chique boetiekjes hun aantrekkelijke artikelen aan. Maar niet alleen de designermerken zullen u hier verbazen, ook de architectuur van dit winkelcomplex is verbazingwekkend te noemen. Zo kent dit gebouw een boogvormig dak van glas en metaal, zijn de wanden bedekt met sierlijke ornamenten en zijn er gracieuze fonteinen te zien.

Verfijn uw keuze
2 Stedentrips Moskou
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Soort vakantie
Soort Stedentrip
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Single Reis Highlights van Moskou & St Petersburg
Single Reis Highlights van Moskou & St Petersburg
  • Natuurlijk verblijf je in een 1-persoonskamer
  • Je vliegt rechtstreeks naar Moskou met KLM
  • Wandelen over het Rode Plein... bijzonder!
  • 7 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum21-12-2019
Reisduur7 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf799
G
7,9
goed20 beoordelingen
Kaart
Bekijk reis
Rondreis Highlights Moskou & St. Petersburg
Rondreis Highlights Moskou & St. Petersburg
  • Ontdek de steden met NL-sprekende reisleiding
  • Wandelen over het Rode Plein... heel bijzonder!
  • Je duikt de mooie metrostations van Moskou in
  • 7 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum13-03-2020
Reisduur7 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf699
IG
8,0
erg goed205 beoordelingen
Kaart
Bekijk reis
8,0
225 beoordelingen Stedentrips Rusland Moskou door reizigers van Kras