Tijdens een stedentrip Tsjechië bezoekt u een van de mooiste Europese steden: Praag. De in centraal Tsjechië gelegen hoofdstad is ‘de stad van de 100 torens’ en telt minstens zoveel bezienswaardigheden. Bezoek het Oude Stadhuis waar de ingenieuze ‘astronomische’ klok uit de 15e eeuw hangt, of plof neer langs het Oude Stadsplein dat omzoomd is met historische panden en terrassen. En dwaal ook eens door de Praagse Burcht, om een verzameling kerken en paleizen te bewonderen waar u niet snel op uitgekeken raakt.

De 'Gouden Stad' Praag

Praag heeft glans; het bevat een schat aan bezienswaardigheden, uit de middeleeuwen tot en met de moderne tijd. Met een stedentrip Tsjechië begeeft u zich naar deze centraal gelegen hoofdstad van dit Centraal-Europese land. Deze stad aan de Moldau wordt door velen beschreven als een van de mooiste van Europa. Van de 18 bruggen over de rivier is de Karelsbrug ongetwijfeld de indrukwekkendste. Deze met kinderkopjes betegelde voetgangersbrug wordt continu bevolkt wordt door kooplui en straatartiesten. En de prachtig versierde brugleuning wordt onderbroken door een dertigtal barokke heiligenbeelden. Pauzeer halverwege de brug ook vooral eens bij het mystieke 'koperen kruisbeeld'. Behalve dat u hier een panoramisch uitzicht heeft over Praag, komen volgens de legende alle wensen uit die hier worden gedaan.

De sterrentijd op het Stadhuisplein

Een van de mooiste pleinen die u tijdens een stedentrip Tsjechië kunt bezoeken is het Oude Stadhuisplein in Praag, gelegen op loopafstand van het luxe 4 sterren hotel van Kras. Stralend middelpunt is het 14e-eeuwse stadhuis. De 57 meter hoge toren kan beklommen worden en geeft een schitterend uitzicht over de kleurrijke daken van de stad. Het is een van de spreekwoordelijke 100 torens van Praag. Wat deze toren vooral uniek maakt zijn de klokken langs de flanken van het bouwwerk. Ten eerste omdat deze historische 'tijdwijzers' stammen uit de 15e eeuw. Maar vooral omdat de bovenste klok de astronomische tijd aangeeft, zowel van de maan, de zon als van de sterren. Het plein wordt overigens omringd met klassieke koopmanshuizen, wat gedurende een citytrip een ideale plek vormt om neer te strijken op een terrasje met een lokaal 'Pilsner Urquell' biertje.

De iconische Praagse burcht

Tijdens een stedentrip Tsjechië kan een excursie door de Praagse Burcht eigenlijk niet ontbreken. De Burcht van Praag is hoog op de burchtheuvel gebouwd en dat maakt dit complex een van de meest in het oog springende bezienswaardigheden van de stad. Vooral ’s avonds als de burcht verlicht is vormen de 'lumineuze' paleizen en kerken een sprookjesachtig aanblik. Met name de Sint-Vituskathedraal torent overal bovenuit met twee torens van 88 meter en een hoofdtoren van 99 meter hoog. De kathedraal is in de loop van de eeuwen gebouwd en herbergt een uitgebreide verzameling van bouwstijlen; van gotisch tot Jugendstil. Van die laatste stroming is een gebrandschilderd raam van Alfons Mucha aanwezig. In het aangrenzende Gouden Straatje woonde de beroemde Tsjechische schrijver Franz Kafka op nummer 22. Het huisje is nu ingericht als museum en stelt oude boeken en manuscripten tentoon.

Verfijn uw keuze
14 Stedentrips Tsjechië
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Plaats
Soort vakantie
Soort Stedentrip
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Aantal sterren
Accommodatie Type
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Afstand tot luchthaven
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Praag - Hotel Archibald City
Praag - Hotel Archibald City
  • Inclusief retourvlucht
  • Verblijf direct aan het Wenceslausplein
  • Hotel gelegen in het hart van de stad
  • 3, 4, 5 of 6 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum16-12-2019
Reisduur3 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf185
G
Praag - Hotel Occidental Praha Five
Praag - Hotel Occidental Praha Five
  • Inclusief retourvlucht
  • Gelegen in de wijk Andel, dé shopping wijk
  • Tegenover de langste rivier van Praag
  • 3, 4, 5 of 6 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum29-10-2019
Reisduur3 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf233
G
8,6
264 beoordelingen Stedentrips Tsjechië door reizigers van Kras