Helaas kunt u deze reis niet reserveren omdat deze uitverkocht of (tijdelijk) niet beschikbaar is.

U kunt voor meer informatie bellen met: 088 - 0 885 886 (lokaal tarief).

v

BLUE CRUISE TURKSE RIVIÈRA

Antalya
Demre
v
Antalya
Antalya
Demre
LG
BLUE CRUISE TURKSE RIVIÈRA
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
 • Prijzen
 • Inbegrepen
 • Accommodatie
 • Dagprogramma
 • Uw schip
 • Extra's
 • Verlenging
 • Praktische info

Prijzen

Prijzen en data

x
 • -
 • +
Boeken met meer dan 6 personen?
n
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
n
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Klik op een prijs voor een berekening van de totale reissom. De prijzen zijn per persoon en inclusief kortingen, exclusief reserveringskosten en het Calamiteitenfonds?

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

vliegreis Amsterdam–Antalya v.v. met Inter Airlines in de standaard U-klasse of, indien er geen beschikbaarheid meer is in deze klasse, tegen een toeslag van € 15 p.p. per enkele vlucht in de T-klasse (zie ook tabblad `Uw vlucht`) (er is geen verschil in beenruimte of service tussen de U- en T- Economy Classes!)

transfers ter plaatse

7 nachten verblijf aan boord van een gület (bovenstaande reissommen zijn per persoon op basis van en hutbezetting van 2 personen)

verzorging op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner)

begeleiding van Duits-Engelsprekende bemanning

havengelden, servicekosten en lokale belastingen

luchthavenbelastingen à € 53 p.p

Niet inbegrepen

niet genoemde maaltijden

fooien

facultatieve excursies en entreegelden

persoonlijke uitgaven (zoals drankjes aan boord van het schip)

visumkosten € 10 p.p., op de luchthaven van Bodrum te betalen

bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van maximaal 9 personen

reis- en annuleringsverzekering

brandstoftoeslag € 10 p.p. (bij vertrek vanaf 18 juni 2007, te betalen bij incheck op de Nederlandse luchthaven)

Toeslagen

visumkosten (€ 10 p.p., op de luchthaven in Turkije te betalen)

vlucht per Inter Airlines in T-klasse* Economy Class € 15 per persoon per enkele reis
* er is geen verschil in beenruimte of service tussen de U en T Economy Classes

extra brandstoftoeslag Inter Airlines € 15 per persoon bij vertrek vanaf 4 september t/m 31 oktober. U dient deze toeslag bij incheck op de Nederlandse luchthaven te voldoen.

Extra informatie

reisprogramma en route onder voorbehoud van wijzigingen

aan boord kunt u zich in een internationaal gezelschap bevinden

de cruise kan met meerdere gülets uitgevoerd worden

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 25
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Accommodatie

Dagprogramma

Vaarprogramma

1e dag - Amsterdam - Antalya/Kemer

We vliegen vanaf Amsterdam naar Antalya. Vervolgens rijden we naar de haven van Antalya of Kemer, vanwaar ons schip vertrekt. Overnachting in de haven.

2e dag - Olympos - Adrasan

v

Vandaag varen we langs de kustlijn naar Olympos. `s Middags heeft u de tijd om heerlijk te zwemmen of deze antieke stad, een voormalig steunpunt van zeerovers, te bekijken. Daarna varen we door naar de Baai van Adrasan, waar we de nacht doorbrengen.

3e dag - Simena - Kekova - Gökkaya

v
Antalya
Antalya
Antalya

Na het ontbijt cruisen we naar Simena, een dorpje met een prachtig kasteel dat gebouwd is om een uit een rots gehouwen theater. Vervolgens zetten we zetten koers naar het eiland Kekova. Bij de noordelijke oever van het eiland liggen onder water sarcofagen en andere overblijfselen. Overnachting in de baai van Gökkaya

4e dag - Gökkaya - Üçagiz

Een prachtige dag voor de boeg! We varen door de mooie baaien van Gökkaya en Üçagiz. Een frisse duik in het heldere water is een aanrader! Overnachting in de baai van Üçagiz

5e dag - Çayagi - Demre - Myra

v
Demre
Demre
Demre

Op naar de baai van Çayagzi. Na de lunch is er de mogelijkheid om een excursie te maken naar Kale (ook wel Demre genoemd), het vroegere domein van de ons zo bekende St. Nicolaas (facultatieve excursie). Deze goedheiligman werd in het antieke Myra (even ten noorden van Kale) geboren en had in Kale zijn bisschopszetel. De heilige kerk, waar hij werkte, is als gevolg van vele verwoestingen meerdere malen opnieuw opgebouwd en heeft nu een prachtige vorm gekregen. Zeer indrukwekkend zijn de mozaïeken in de marmeren vloeren. Tevens brengen we een bezoek aan de koningsgraven in de rotsen rond Kale. Overnachting in de haven van Myra.

6e dag - Portacenevic - Sazak - Phalesis

We varen ’s morgens naar de Baai van Sazak. Daarna door naar het oude Phalesis, één van de belangrijkste steden van de Lyciërs. Hier vindt u ruïnes van het aquaduct en de haven uit de Romeinse tijd. Overnachting in Phalesis.

7e dag - Alacasu - Ayisigi - Kemer/Antalya

v

Langs de baai van Alacasu varen we naar Ayisigi waar de mogelijkheid om te zwemmen. We sluiten de middag af met een drankje in de haven. Overnachting in haven van Kemer of Antalya.

8e dag - Antalya - Amsterdam

Vanuit Antalya vliegen we terug naar Amsterdam. Of u kunt uw vakantie verlengen met een verblijf in één van de geselecteerde hotels aan de Turkse Rivièra.

Uw schip

v
+4
+3

Houten zeiljacht
U verblijft aan boord van een gület, een eenvoudig, traditioneel gebouwd, Turks houten zeiljacht (met motor). Er wordt uitsluitend op de motor gevaren.

Hutten
De lengte van de boot is 20 tot 35 m en biedt ruimte aan ca. 6 tot 16 kleine 2-persoonshutten met eigen douche en toilet. De meeste hutten beschikken over een smal 2-persoonsbed. Geeft u de voorkeur aan losse bedden, dan raden wij aan een 1-persoonshut te boeken. Alle hutten zijn buitenhutten en hebben een klein raampje.

Faciliteiten
Er is airconditioning aanwezig (6 à 8 uur per dag, verschillend per schip) maar beperkte beschikbaarheid over elektriciteit (geen garantie op 220V) en warm water. Aan dek kunt u genieten van de maaltijden en de zon. U dient zelf handdoeken mee te nemen. Wanneer u wilt snorkelen, dient u de materialen zelf mee te nemen.

Goed om te weten
• Aan boord kunt u zich in een internationaal gezelschap bevinden
• De bemanning aan boord spreekt geen Nederlands, er is echter altijd iemand van de bemanning aan boord die Engels spreekt
• Een kok zorgt voor ontbijt, lunch en diner (u verblijft op basis van volpension)

Extra's

Overnachten op Schiphol

v

Vakantie is ontspanning. Toch is de dag van vertrek vaak hectisch. De reis naar Schiphol, mogelijke files onderweg en het zoeken naar een parkeerplaats zorgen voor onnodige stress. Kras bezorgt u nu een ontspannen vakantiestart. In samenwerking met Dorint Hotel Amsterdam Airport (Stationsplein ZW 951, Schiphol) kunt u vanaf slechts € 129* per kamer overnachten. Bovendien mag u maximaal 3 weken gratis parkeren bij het hotel.
Dit bespaart u tot € 150 aan parkeerkosten! De hotels verzorgen vanaf 06.00 uur de shuttleservice naar de luchthaven.

Reserveren
Reserveren kunt u telefonisch rechtstreeks bij Dorint Hotel Amsterdam Airport (tel: 020 – 54 00 777) onder vermelding van Kras. U rekent ter plaatse af.
* Bekijk het overzicht van alle tarieven

Verlenging

Verlengingen Blue Cruise Turkse Rivièra

U kunt de rondreis `Blue Cruise Turkse Rivièra` na afloop verlengen met een heerlijke week in een hotel aan de zonovergoten Turkse Rivièra.Klik op één van de onderstaande hotels voor meer informatie over de reis inclusief verlenging!

Hotel Orange County Resort***** in Kemer
Hotel Club Nena, 1e klas vakantiedorp in Side
Hotel Larespark***** in Antalya
Hotel Vera Club Paradiso***** in Belek
Hotel Royal Palm**** in AlanyaPraktische info

Praktische informatie over Turkije

Open alle items

Grensdocumenten

Voor een vakantie naar Turkije heeft u een geldig Nederlands paspoort of een Europese toeristenkaart (identiteitskaart) nodig die op de dag van aankomst nog minstens 6 maanden geldig is. Ook een visum is verplicht voor een vakantie naar Turkije.

Let op: De Koninklijke Marechaussee op Schiphol verstrekt géén nooddocumenten meer voor Turkije. Daarbij worden Nederlandse reizigers met een nooddocument niet meer toegelaten in Turkije. Draag er dus zorg voor dat u vóór vertrek over de juiste reisdocumenten beschikt.

Visumplicht
Voor deze bestemming is een visum vereist. Hieronder leest u hoe u een visum kunt aanvragen. Let op: controleer goed de informatie over visa die bij uw reis vermeld staat, deze informatie is altijd leidend. Voor sommige rondreizen en cruises gelden er andere richtlijnen, of wordt uw visum voor u geregeld door een rederij of lokale agent.

Wij adviseren u altijd om enkele kopieën van uw paspoort en visumaanvraag mee te nemen op reis. Houd er rekening mee dat u vanwege een visumaanvraag mogelijk tijdelijk niet kunt beschikken over uw paspoort. Het paspoort dat wordt gebruikt voor uw visumaanvraag, dient hetzelfde te zijn als het paspoort dat u meeneemt op reis en te voldoen aan de geldigheidsrichtlijnen van uw bestemming.

Visum Turkije

Het Turkse vakantievisum is standaard 180 dagen geldig voor een maximum verblijf van 90 dagen. Uw paspoort of Europese toeristenkaart dient na afloop van de visumperiode nog minstens 60 dagen geldig te zijn.

Hoe kunt u uw visum voor Turkije aanvragen?

U heeft verschillende mogelijkheden om uw visum voor Turkije te regelen:
 • Aanvraag en aankoop van uw visum op de luchthaven van Turkije. Bij aankomst op de luchthaven vóór de paspoortcontrole in Turkije worden er visa verstrekt tegen betaling van € 25 per persoon. Om lange wachttijden te voorkomen, raden wij u aan om zelf vooraf uw visum zelf te regelen (zie onderstaand).
 • Via een speciale website van de Turkse overheid kunt u uw visum aanvragen. Op deze website is alléén betaling met creditcard mogelijk.
 • Eventueel kunt u uw visum ook laten regelen door onze partner VisumCentrale. Voor het regelen van een visum voor Turkije worden er door de VisumCentrale extra afhandelingskosten gerekend van € 15 per persoon. Bij de VisumCentrale kunt u ook met iDEAL betalen.

Indien u zelf online een visum aanvraagt, neem dan altijd een kopie van uw visum mee op reis.

Bezoekt u tijdens uw reis meerdere landen?
Voor ieder land gelden er andere vereisten met betrekking tot grensdocumenten. Leest u de informatie van alle landen door, zodat u precies weet welke reisdocumenten u nodig heeft.

Bezit u niet de Nederlandse nationaliteit?
Als u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, dan adviseren wij u om contact op te nemen met de ambassade om na te gaan welke documenten voor u noodzakelijk zijn.

Gezondheid & veiligheid

Voor een actueel en deskundig advies op het gebied van gezondheid en vaccinaties verwijzen wij u naar Reisprik, het grootste landelijk netwerk van gespecialiseerde huisartsen. U kunt natuurlijk ook uw eigen huisarts raadplegen.

Tip: Zorg altijd voor een goede reisverzekering die medische kosten in het buitenland dekt.

Vaccinaties
Voor een vakantie naar Turkije worden enkele vaccinaties en bescherming tegen malaria ten zeerste aangeraden. Regel uw vaccinaties ruim op tijd via uw huisarts, GGD of Reisprik, het grootste landelijk netwerk van gespecialiseerde huisartsen.

Legionella
Laat voordat u water gebruik in uw accommodaties, alle warmwaterkranen (inclusief douche of bad) enige minuten zo heet mogelijk lopen en ventileer ondertussen goed. In stilstaand water kan zich de legionella bacterie ontwikkelen, die u op deze manier doeltreffend bestrijdt.

Drinkwater
De kwaliteit van leidingwater is per land verschillend. Op sommige bestemmingen wordt het leidingwater niet voldoende gezuiverd en kan het drinken hiervan schadelijk zijn voor uw gezondheid. In dat geval kunt u beter flessenwater drinken. Voor actuele adviezen en tips omtrent het drinkwater op uw bestemming, verwijzen wij u door naar de website www.waterinhetbuitenland.nl.

Rolstoelvriendelijk
Turkije is over het algemeen niet rolstoelvriendelijk. Veel hotels zijn terrasvormig gebouwd met vele kleine trappen en/of afstapjes.

Reisadvies overheid
Voor Turkije geldt momenteel geen negatief reisadvies. Wel adviseert de overheid om waakzaam te zijn tijdens een vakantie in Turkije. Voor actueel reisadvies kijkt u op de website van de Rijksoverheid.

Criminaliteit
Turkije kampt, net als veel andere landen, met criminaliteit. Vooral in drukke steden en toeristencentra komt meer criminaliteit voor. Op drukke plaatsen (markten, busstations, pleinen e.d.) moet u goed op uw spullen letten. Wij adviseren u waardepapieren en contant geld altijd onder uw kleding te dragen, uw tas of rugzak bij voorkeur op uw buik te dragen en fotocamera's kruislings te dragen.

Geldzaken

De nationale munteenheid in Turkije is de Lira. De Euro wordt op veel plaatsen ook geaccepteerd, met name in de toeristische gebieden. Wanneer u met de euro betaalt, rekent men echter niet altijd de meest gunstige koers.

Overal kunt u geld pinnen met uw pinpas. Creditcards worden ook in de meeste grote banken, hotels, restaurants en winkels geaccepteerd. Wanneer u betaalt of pint met uw creditcard of bankpas, let dan op dat er niemand over uw schouder meekijkt. Scherm ook uw hand goed af en laat u door niemand helpen.

Over het algemeen ligt het prijsniveau in Turkije lager dan in Nederland, maar dit verschil is in de toeristische gebieden nagenoeg te verwaarlozen.

Gebruik bankpas in het buitenland
Het komt regelmatig voor dat criminelen geld opnemen met gestolen gegevens van betaalpassen. Dit gebeurt vooral in landen buiten Europa. Daarom staan de meeste bankpassen dan ook standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Gaat u naar een land buiten Europa? Dan kan het dus zijn dat u uw pas tijdelijk moet (laten) instellen op wereldwijd gebruik. Wij adviseren u om ruim voor vertrek bij uw bank te informeren of uw bankpas geschikt is (‘aan’ staat) voor pinnen op uw vakantiebestemming.

Geld wisselen via het GWK
Voorafgaand aan uw vakantie kunt u bij onze partner GWK buitenlandse valuta kopen. U kunt dit online bestellen en dan betalen en afhalen bij één van de 50 GWK-vestigingen in Nederland. U vindt GWK in de grotere NS-stations, stadscentra en op de luchthavens Schiphol Airport, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport. Buiten het gemak weet u zo zeker dat u een gunstige koers betaalt en dat u veilig wisselt. U betaalt geen provisie en/of toeslagen. Bestel tijdig; dollars en ponden zijn binnen 30 minuten af te halen en andere valuta binnen 2 dagen.

Telefoon & internet

Aan het gebruik van uw mobiele telefoon buiten Europa zijn doorgaans extra kosten verbonden. U kunt bij uw telefoonprovider de tarieven op vragen die gelden op uw bestemming.

Tijdverschil

In Turkije is het tijdens de zomertijd 1 uur later dan in Nederland, tijdens de wintertijd is het 2 uur later dan in Nederland.

Voltage

Wanneer u naar Turkije reist, heeft u geen ander type stekker nodig. Er worden dezelfde types stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Goed om te weten

Accommodaties
Om de accommodaties in goede conditie te houden, worden er in de winterperiode soms reparaties of onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Het kan ook voorkomen dat een accommodatiehouder besluit om een accommodatie te verbouwen of er een gedeelte bij te laten bouwen. Het is niet altijd mogelijk om dit buiten uw verblijf om te realiseren. De accommodatiehouder zal alles in het werk stellen om de overlast voor u te beperken. Dit geldt ook voor bouwactiviteiten in de omgeving van accommodaties waarop onze organisatie noch de accommodatiehouder van uw accommodatie invloed heeft. Wij hopen op uw begrip voor dergelijke situaties.

Openingstijden faciliteiten
In het voor- en naseizoen, op zon- en feestdagen, gedenkdagen en tijdens de Ramadan, kan het voorkomen dat bepaalde faciliteiten (zoals zwembaden, winkels en sportvoorzieningen) niet of beperkt geopend zijn.

Souvenirs
In Turkije heeft u een onbeperkte keuze aan tapijten, diverse stoffen, lederwaren en andere souvenirs. In de bazaars en bij straatventers is afdingen gebruikelijk, vaak wordt er dan ook in eerste instantie een (te) hoge prijs gevraagd. Wij raden u aan om niet meteen akkoord te gaan met iedere prijs. In de grote winkels gelden wél vaste prijzen, hier is afdingen niet gebruikelijk. Ook raden wij u aan om waakzaam te zijn bij de aankoop van producten die u niet mee kunt nemen, maar die door de verkoper moeten worden geleverd in Nederland.

Wij wijzen u er op dat het uitvoeren van enig oudheidkundig voorwerp ten strengste verboden is. Op de uitvoer van deze voorwerpen staan gevangenisstraffen en zeer hoge geldboetes. Onze organisatie is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor aankopen die u tijdens uw reis doet.

Islamitische jaarkalender en feestdagen
Op uw bestemming worden er islamitische feestdagen gevierd, die invloed kunnen hebben op uw vakantie (met name in de minder toeristische gebieden). Deze feestdagen maken deel uit van de traditionele cultuur van de lokale bevolking en worden altijd in dezelfde maand van de islamitische kalender gevierd. De islamitische kalender baseert zich op de maancyclus, het kan dus zijn dat de data van de feestdagen in sommige landen een of twee dagen afwijken. Op feestdagen kunnen openbare voorzieningen gesloten zijn, of aangepaste openingstijden hanteren. Meer informatie over de belangrijkste feestdagen en de bijbehorende data staan hieronder vermeld.

De Ramadan en het Suikerfeest
De Ramadan is de negende maand van de islamitische kalender, waarin moslims tussen zonsopkomst en zonsondergang moeten vasten. Rook, eet en drink in deze periode liever niet in het openbaar. En houd er rekening mee dat ná de Ramadan openbare gelegenheden (zoals winkels, banken, musea, restaurants) aangepaste openingstijden hebben of zelfs gesloten zijn i.v.m. het Suikerfeest.
RamadanSuikerfeest
201816 mei t/m 14 juni15 t/m 18 juni
20196 mei t/m 4 juni5 t/m 8 juni
202024 april t/m 23 mei24 t/m 27 mei


Het Offerfeest
In de laatste maand van de islamitische kalender vindt het Offerfeest plaats. Gedurende het Offerfeest kunnen openbare gelegenheden gesloten zijn of aangepaste openingstijden hanteren.
201821 t/m 23 augustus
201911 t/m 13 augustus
202031 juli t/m 2 augustus