Rondreis grand tour Thailand

Bangkoks
Ayutthaya.Thailands
Thailand.Ayutthayas
Sukothais
GoudenDriehoeks
thailand-riverkwai1_s
drijvende-markts
Thailand.Phuket.strands
v
Bangkoks
Ayutthaya.Thailands
Thailand.Ayutthayas
Sukothais
GoudenDriehoeks
thailand-riverkwai1_s
drijvende-markts
Thailand.Phuket.strands
IG
  Rondreis grand tour Thailand
  Klik op een prijs voor de totaalprijs
  )

  Prijzen

  Uw voorkeuren

  x
  • -
  • +
  v
  Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
  Een ogenblik geduld.

  De prijsinformatie wordt opgehaald.

  Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
  Zondag: 10.00-23.00 uur
  Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

  Inbegrepen

  Inbegrepen & niet inbegrepen

  Inbegrepen

  GEGARANDEERDE VERTREKDATA! Wilt u er zeker van zijn dat uw reis doorgaat? Boek deze reis dan met vertrek op één van de volgende data met 100% vertrekgarantie: 9/10 & 24/10

  • Vliegreis Amsterdam–Bangkok v.v. met China Airlines (t/m maart '08) of KLM (vanaf april '08)
  • Luchthavenbelastingen en brandstofheffing
  • Extra brandstofheffing (ingevoerd door zowel China Airlines als de KLM) (zie ook 'Prijsberekening')
  • Vliegbelasting à € 45 p.p. (door de Nederlandse overheid ingevoerd voor alle vertrekken vanaf 1 juli 2008)
  • Transfers en rondreis per comfortabele touringcar zoals beschreven
  • Binnenlandse vlucht Phuket-Bangkok (incl. luchthavenbelasting)
  • Nederlandssprekende reisleiding
  • Verblijf in 3-/4-sterren hotels in een kamer met bad of douche en toilet
  • Verzorging op basis van 19 x logies en ontbijt
  • 11 lunches
  • Het beschreven excursieprogramma

  Niet inbegrepen

  • Niet genoemde maaltijden
  • Entreegelden (ca Thaise Baht 850 p.p.)
  • Koffergelden
  • Fooien
  • Facultatieve excursies
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van maximaal 9 personen

  Toeslagen

  NS-Combikaart € 18,65 p.

  Extra informatie

  reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen

  voor verlengingsmogelijkheden zie tabblad `Verlenging`

  Groepsgrootte en annuleringstermijn

  Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 15
  Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
  Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

  Dagprogramma

  Reisprogramma

  1e dag - Amsterdam - Bangkok

  We vliegen van Amsterdam naar Bangkok.

  2e dag - Bangkok

  v
  Bangkoks

  Na aankomst op de luchthaven van Bangkok volgt de transfer naar ons eerste hotel. De rest van de dag bent u vrij om alvast op verkenning te gaan in Bangkok, oftewel de ’Stad der Engelen’, zoals de Thaise bevolking haar hoofdstad ook wel noemt. De stad is rijk aan historische en culturele bezienswaardigheden en hier ontmoeten moderne, westerse invloeden en oosterse mystiek elkaar. Wolkenkrabbers en tempels bepalen het fascinerende decor van deze bruisende metropool. Drie overnachtingen in Bangkok.

  3e dag - Bangkok

  We bezoeken vandaag de drukke bloemen- en groentemarkt en bewonderen de Wat Pho, het grootste en oudste tempelcomplex in Bangkok met onder meer de immense liggende Boeddha. ’s Middags bent u vrij.

  4e dag - Bangkok

  Een dag ter vrije besteding.

  5e dag - Bangkok - Ayutthaya - Korat

  v
  Ayutthaya.Thailands
  Thailand.Ayutthayas
  Ayutthaya.Thailands
  Thailand.Ayutthayas

  We verlaten Bangkok en gaan op weg naar Ayutthaya, waar we een tocht maken langs de hoogtepunten van deze eens zo machtige stad. Van 1350 tot 1767 fungeerde Ayutthaya als hoofdstad en had in haar glorietijd zelfs meer inwoners dan Londen. U zult onder de indruk raken van de schoonheid en grandeur. We bezoeken de Wat Sri Samphet-tempel met zijn ernaast gelegen ruïnecomplex en de Wat Chaimongkul met zijn enorme rijen Boeddhabeelden. We rijden na dit bezoek door naar Korat voor de overnachting, met onderweg nog een stop in het pottenbakkersdorpje Ban Dan Kwian.

  6e dag - Korat - Phitsanulok

  Na het ontbijt reizen we verder. We brengen een bezoek aan de Khmertempel van Prasat Hin Pimai, ook wel de ‘Angkor Wat van Thailand’ genoemd. In Sao Ngam Banyan Grove zien we de grootste banyan boom van Thailand. Van Pimai reizen we via een panoramische route naar Phitsanulok. De lunch nuttigen we onderweg in een lokaal restaurant. Overnachting in Phitsanulok.

  7e dag - Phitsanulok - Sukothai - Chiang Saen

  v
  Sukothais

  Na het ontbijt gaan we op weg naar Sukothai, waar we in het Sukothai Historical Park een collectie van immense Boeddhabeelden zien. Ook het prachtige park met zijn lotusvijvers zal niet op onze wandeling ontbreken. We gaan verder naar Phrae voor een bezoek aan Baan Pratabjai. Phrae is een nog relatief rustig, onontdekt stadje, met aardig wat bezienswaardigheden zoals de traditionele teakhouten huizen. Na de lunch in een lokaal restaurant rijden we verder naar Chiang Saen waar we de komende nacht doorbrengen.

  8e dag - Chiang Saen - Chiang Mai

  v
  GoudenDriehoeks

  In de ochtend bezoeken we de Gouden Driehoek waar Birma, Laos en Thailand samenkomen. Hier floreerde de opium­teelt nog niet zo heel lang geleden weelderig. In Mae Chan ontmoeten we een bergstam en komen we meer te weten over hun manier van wonen en hun tradities. Na de lunch rijden we naar Chiang Mai, onderweg genietend van de prachtige natuur en de vele vergezichten. In Chiang Mai, ook wel de ’Roos van het Noorden’ genoemd, verblijven we de komende 3 nachten.

  9e dag - Chiang Mai

  We rijden de bergen in voor een bezoek aan één van de belangrijkste tempels in het noorden van Thailand, de indrukwekkende Wat Phra Doi Suthep. Geniet u vooral ook van het prachtige uitzicht! ’s Middags ontdekken we de handvaardigheidindustrie van Chiang Mai. We nemen een kijkje bij een zijdefabriek en zien hoe men handmatig parasols beschildert.

  10e dag - Chiang Mai

  Een fijne vrije dag in Chiang Mai.

  11e dag - Chiang Mai - Tak

  v

  We bezoeken de olifantenschool van Lampang. Nadat we hebben gezien hoe deze dikhuiden een bad in de rivier nemen, wonen we een indrukwekkende demonstratie bij. Zo zien we hoe men deze imposante dieren aanleert om ingezet te worden bij zware werkzaamheden. We struinen ook nog even over de lokale markt en bewonderen de Wat Phrathat, waarna we onze reis vervolgen naar de volgende bestemming, het nog vrijwel onontdekte Tak. Hier maken we kennis met het échte lokale leven. Leuk is een wandeling over de avondmarkt, waar de Thai hun avondeten nuttigen. Het ruikt er heerlijk! Hier brengen we de nacht door.

  12e dag - Tak - Kanchanaburi

  Verder zuidwaarts, op weg naar Kanchanaburi, pauzeren we op de bananenmarkt in Kamphang Phet en bij de Wat Pa Lelai in de mooie stad Suphan Buri. De komende 2 nachten brengen we door in Kanchanaburi.

  13e dag - Kanchanaburi

  v
  thailand-riverkwai1_s

  Vanochtend bezoeken we de beruchte ’Bridge on the River Kwai’ en de erebegraafplaats. Vervolgens maken we een treinrit over de ’Death Railway’, oftewel de dodenspoorweg. Het uitzicht over de rivier is adembenemend. Hoogtepunt is echter het passeren van het ’Death Railway Viaduct’. Na de lunch in een lokaal restaurant is de rest van de dag ter vrije besteding.

  14e dag - Kanchanaburi - Cha-Am

  v
  drijvende-markts

  Vroeg op pad, want we nemen vanochtend een kijkje bij de drijvende markt van Damnoen Saduak, de grootste van Thailand. Een onvergetelijke boottocht door de kanalen is inbegrepen, Er wordt in de talloze bootjes op het water en in de kraampjes langs de waterkant druk gehandeld. We vervolgen onze weg naar de badplaats Cha-Am, waar we de nacht doorbrengen. Als de tijd het toelaat gaat u vast nog een paar uurtjes heerlijk relaxen aan het strand.

  15e dag - Cha-Am - Chumphon

  We rijden verder zuidwaarts en bezoeken op onze route de heuveltempel Khao Chong Krachok en het vissersdorp Chumphon, met zijn kleurrijke vissersboten. Na de lunch in een lokaal restaurant rijden we naar ons hotel. Gaat u vanmiddag relaxen op het strand of bezoekt u de lokale groente- en vismarkt?

  16e dag - Chumphon - Krabi

  v

  Volgende bestemming: de rustige vissersplaats Krabi. Voor de kust kunt u de hoge kalksteenrotsen bewonderen. Zij lijken op de formaties die we morgen in de Phang Nga baai zullen gaan bewonderen. Wist u dat deze uitdagende wanden zeer populair zijn bij ervaren bergbeklimmers van over de hele wereld? De middag in Krabi kunt u naar eigen wens brengen. We brengen de komende nacht hier door.

  17e dag - Krabi - Phuket

  v
  Thailand.Phuket.strands

  We rijden naar Phang Nga baai. De route is prachtig en we genieten onder meer van de reusachtige kalkformaties en de hoog begroeide rotsen die vanuit de zee oprijzen. Het gebied van Phang Nga is een beschermd natuurgebied waar onder andere vele vogels zijn gehuisvest. We maken een schitterende boottocht door de baai en genieten van de rust en de natuur. Na de lunch gaan we verder naar Phuket, waar we de laatste nachten van deze reis doorbrengen. Het eiland Phuket met zijn vele hagelwitte zandstranden is een prima plek om deze fantastische rondreis ontspannen af te sluiten!

  18e t/m 20e dag - Phuket

  Ruim drie heerlijke vrije (strand)dagen!

  21e dag - Phuket - Bangkok - Amsterdam

  Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam, met overstap in Bangkok.

  22e dag - Amsterdam

  Aankomst in Nederland.

  Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

  Verlenging

  Strandverlenging

  Wilt u na deze rondreis nog even heerlijk bijkomen en volop genieten van de zon, de met palmen omzoomde hagelwitte stranden en de helderblauwe zee? Dan kiest u natuurlijk voor één van de verlengingen! Zo kunt u 8 dagen (7 nachten) extra genieten van het Thaise strandleven en van de zwoele avonden met volop vertier. Ter plaatse staat er bovendien een hostess tot uw beschikking die u alles kan vertellen over leuke en ontspannende excursies in de omgeving!

  Mogelijke verlengingshotels (met links naar het juiste reisnummer)

  v
  BRRB-014_s

  Phuket Orchid Resort - Karon-Beach - Phuket
  The Front Village - Karon-Beach - Phuket ( t/m maart 2008)
  Hilton Phuket Arcadia - Karon-Beach - Phuket

  Plaatsinfo

  Thailand

  v
  +5
  +4

  Het ‘land van de Eeuwige Glimlach’ is gelegen in het hart van Zuid-Oost Azië en vormt de natuurlijke toegangspoort tot het verre oosten. Een koninkrijk met een rijke historie, tropisch klimaat en een ongekend vriendelijke en gastvrije bevolking. De ‘stad der engelen’ Bangkok is een chaotische mix van tuk-tuk’s en auto’s, van eeuwenoude tempels en wolkenkrabbers en van traditionele marktjes en grote trendy winkelcentra. Buiten de hoofdstad vindt u een overweldigende natuurlijke schoonheid met regenwouden, groene rijstvelden en machtige bergen waar de bergvolkeren hun tradities nog in ere hebben gehouden. Ook de overblijfselen van de roerige geschiedenis spreken tot de verbeelding; ervaar de pracht en praal van de Grand Palace, wandel tussen de ruïnes van de oude koningssteden Ayutthaya en Sukothai en steek de beruchte ‘Bridge on the River Kwai’ over. Het zuiden biedt hagelwitte, met palmen omzoomde zandstranden en idyllische eilandjes waar u volledig tot rust komt. Vergeet vooral niet van de befaamde Thaise keuken te proeven…