Een vakantie naar de Grand Canyon, een uniek natuurverschijnsel in het zuidwesten van de Verenigde Staten, is er een om nooit te vergeten. Streek per suspension bridge de woeste Colorado River over, die zich een weg gebaand heeft door de rotsen. Bewonder de steile rode kliffen en grillige rotsformaties vanaf Maricopa Point. Of maakt u tijdens een vakantie in Amerika eerst kennis met het Pueblovolk in Grand Canyon Village?

Spectaculaire vakantie in de Grand Canyon

Voor een van de meest spectaculaire natuurverschijnselen ter wereld kunt u bij Kras een vakantie naar de Verenigde Staten boeken. Een vakantie naar de Grand Canyon om precies te zijn, een honderden kilometers lange kloof in de westelijk gelegen staat Arizona. De woeste Colorado River, verantwoordelijk voor het ontstaan van de Grand Canyon, stroomt hier nog altijd met veel geraas tussen de steil aflopende rode kliffen. Door het regelmatig veranderen van het pad van de rivier is een complex stelsel van canyons gevormd. Tijdens een actieve vakantie Grand Canyon kunt u het imposante landschap vanaf diverse uitzichtpunten in u opnemen. Verschillende wandeltochten leiden u naar de allermooiste plekjes in het Grand Canyon National Park. Het Maricopa Point bijvoorbeeld, waar u behalve over de bijzondere roodbruine rotsformaties ook uitkijkt over de voormalige uranium- en kopermijn genaamd Orphan Lode.

Een kijkje door Angels Window

Wie tijdens een vakantie Grand Canyon meer te weten wil komen over de geschiedenis van het gebied, kan een bezoek brengen aan de Tusayan Ruins en het bijbehorende museum in Grand Canyon Village. Hier leert u van alles over de Pueblo, een inheems volk dat bekend stond om bijzonder aardewerk en spectaculaire klifwoningen. Ook kunt u in het museum tot 4.000 jaar oude voorwerpen van lokale stammen bewonderen. Grand Canyon Village bevindt zich in South Rim, het gebied ten zuiden van de Colorado River. Bezoekt u de rustigere en minder toeristische North Rim tijdens een vakantie West-Amerika? Dan kunt u vanaf uitzichtpunt Cape Royal het prachtige Angels Window zien, een natuurlijk gevormde opening in de imposante rotsen.

Verfijn uw keuze
7 vakanties Grand Canyon
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Fly-drive The Big Apple & Classic West USA
Fly-drive The Big Apple & Classic West USA
  • Gehele verblijf All-in autohuur (€0 eigen risico)
  • Bewonder New York en de highlights van de westkust
  • Inclusief binnenlandse vlucht en een discovery guide
  • 20 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum06-01-2020
Reisduur20 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1714
GK
Fly-drive Grand Tour West USA
Fly-drive Grand Tour West USA
  • Gehele verblijf All-in autohuur (€ 0 eigen risico)
  • Ontdek het bruisende Los Angeles en Las Vegas
  • Met hoogtepunten zoals Yosemite en Grand Canyon
  • 23 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum27-10-2019
Reisduur23 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf2294
GK
8,3
177 beoordelingen Vakantie Amerika Grand Canyon door reizigers van Kras