Van Elvis Presley tot Martin Luther King: een vakantie in Memphis zit vol beroemde bezienswaardigheden! Bewonder de gouden platen van 'The King' op Graceland, het landgoed waar Elvis woonde. Of kom tijdens een vakantie in de Verenigde Staten van alles te weten over vrijheid en gelijke rechten in het National Civil Rights Museum. Kunt u daarna heerlijk bijkomen in een van de vele bluescafés aan Beale Street.

Muzikale stedentrip Memphis

Tijdens een vakantie in Memphis van Kras komt de muziek u van alle kanten tegemoet. Niet zo gek natuurlijk, want deze grote stad in het zuidoosten van Amerika staat vooral bekend om de muzikale wereldsterren die hier groot werden en veel tijd doorbrachten. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden tijdens een stedentrip Memphis is Graceland: het landgoed waar Elvis Presley woonde. Hier kunt u onder andere kleding, gouden platen en de iconische Pink Cadillac van 'The King' bewonderen. Muziekliefhebbers kunnen tijdens een vakantie in Tennessee ook een bezoek brengen aan de Sun Studio, ook wel de 'Birthplace of Rock and Roll' genoemd. Hier hebben behalve Elvis ook Johnny Cash en Jerry Lee Lewis platen opgenomen! Om ook bluesgrootheden als Howlin' Wolf en James Cotton niet te vergeten.

Van de ene naar de andere King in Memphis

Voor hele andere bezienswaardigheden kunt u tijdens een vakantie in Memphis terecht in het National Civil Rights Museum. Dit museum is gevestigd in het voormalige Lorraine Motel, waar in 1968 mensenrechtenactivist Martin Luther King werd doodgeschoten. Tegenwoordig kunt u in het burgerrechtenmuseum de kamer waarin King verbleef nog altijd bezichtigen. Ook komt u hier van alles te weten over de strijd voor gelijke rechten en vrijheid door de Afro-Amerikanen, vanaf de aankomst van de eerste slaven in de 17e eeuw. De dag afsluiten doet u tijdens een citytrip Memphis in stijl met een wandeling door Beale Street: bakermat van de blues. Luister naar de vele straatmuzikanten, of zoek een plekje in een van de bluescafés waar het tot in de late uurtjes gezellig is. Een voordelige vakantie Memphis van Kras klinkt toch als muziek in de oren? Bekijk snel onze aanbiedingen!

Verfijn uw keuze
1 vakantie Memphis
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Aanbieding
Extra korting
Fly-drive The Deep South of America
Fly-drive The Deep South of America
  • Gehele verblijf All-in autohuur (€0 eigen risico)
  • Met steden zoals Atlanta, Nashville en New Orleans
  • Proef de sfeer van Rock-'n-roll & blues in Memphis
  • 16 dagen
Aanbieding
Extra korting
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum09-01-2020
Reisduur16 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1300
GK
7,8goed27 beoordelingenKaart
Bekijk reis
7,8
27 beoordelingen Vakantie Amerika Memphis door reizigers van Kras